17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
hakimliği sınırdan kaçırıcam gibi . inşallah bu olur
-
ikinci sınava başlasak mı ne , soru mu paylaşalım yoksa
-
@D.Drogba 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Gecen sene ilk 100 de olan arkadasimin 24 net dogrusu var fakat kriter bu olmamali. Bu iste bilgisine ve analizine guvendigim ve kaymakam olan bir arkadasim 22-24 arasi dogru yapanlarin mulakata kalacagini belirtti. Ayrica yine kendisinden sinav birinciligi bekledigim baska bir dostumun turkce haric 5 yanlisi var. Sinavi ilk 3 de kazanan kisilerin toplamda 34 dogrusu, son siradan listeye girecek kisinin ise 24 dogrusu olacagini dusunmekteyim.
Kardeşim açıkçası ben de derece için girmiştim
Ama hakikaten mülakat olursa sınırdan olacak diyorum. En iyimser tahminle. -
Diger forumda ben senin dogrularini yuksek gordum kardesim. ayrica bu is cok sıkıntili ya sinirda kazanmayi beklemektense hic olmaz demeyi cok isterdim. 1 ay nasil gececek hic bilmiyorum.
-
Hiç sorma biraderim
Gerçekten sınırda bekleme durumu çok zor oluyor
Ama onun da kendince bir heyecanı da yok değil hani -
@issizadam @davetsiz Hocam foruma geç baktım bugün ama yorumlarınız çok hoşuma gitti, tespitler mükemmel
-
@kadir_karasu abi gecen sene 26 dogrum vaardi forumlara hic bakmadkm bile umidim yoktu ama bu sene hakkaten inancim cok yuksek bu umit var icimde insallah iyi olacak standart sapma yuksek olacak diye dusunuyorum.
-
Benimde 24-25 dogrum var kalmayı umut ediyorum herhalde su ilansizlik döneminde su mülakâtı kaçırmak banada cok koyar. Sınav olali bir haftayi gecti hala bildiğim halde yapamadığım 4 soruya üzülüyorum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah cok bekletmezler.
-
@meter1 26 dogruyla kacinciydin kardes ??
-
1-) tcmb-murakebe kurulu-imkb?
2-) insan haklari koruma yukumlulugu (yatay yetki?)
3-) mahalli idareler (2soru) (sayistay ben denetlerim diyor sorunun basinda 6035 sayili kanunmu yoksa 5355 sayili mi vardi bilemiyorum)
4-) faiz paritesi sorusu (erdal hoca dipnot)
5-) tufe sorusu ( ithal mallar falan dedik ama yanlis oldu dogrusu nitelik-ikame-yeni urun sapmasi)
6-) un seker pamuk ( tuz olayina cok dustu millet)
7-) ddk (kanun lafzi oldugu icin cok kisi yanildi kdk diyen cok)
8-) lerner endeksi ( en son ne zaman sorulmus zeynel hocanin kitabindan bakmak lazim)
9-) kik gecici teminat ( ahmet efendinin soru bankasindan calisanlara gecmis olsun bende dahil)
10-) mulki idare amirleri hizmetleri sinifi ( tcmb cevabini ve bunu tam yazmayanlar muhtemelen puan alamayacaklar)
11-) insan haklari kabul edilebilirlik basvurusu sorusu bence cok guzel bir soruyduYani bu sorular bence ortalamanin ustunde ve zor sorulardi. Tam olarak ustunde mutabakata varilamayan sorular var. Bu sebeple kesin kazanirim diyenlerin kaybedebilecegi, kesin kaybettim diyenlerinse kazanabilecegi bir sinav yasadik.
Allah hakkimizda hayirlisini nasip eylesin. Emeklerimizi bosa cikarmasin. Bu yolda emek veren tum kardeslerimin gecesi guzel olsun.
-
Naçizane şu konuyu bir türlü aklım almıyor. Şöyle ki; "benim ilk üçe giren arkadaşım", "geçen yılın birincisi olan kankam", "ilk onda yer alan komşularım" şöyle diyor vesaire vesaire diye başlayan cümleler... Mübarekler söyleyin hele bu işi gerçekten sıkı takip edenler ve onları yakinen tanıyanlar hepiniz aynı mahallede mi oturuyorsunuz. Bu kadar laf kalabalığı yapacak boş vaktim olsa bile bunun için forumlara üye olmaya üşenirdim herhalde. Velhasıl diyeceğim şu: bazı insanların ümitleri sahip oldukları tek şeyleri olabilir haksız mıyım?(sözüm genele değil tabii ki)
-
Amacim laf kalabaligi yapmak degil, umut tacirligi veya umut kirmak hic degil. Buraya uye olmamin tek amaci sinava dair fikir alisverislerinde bulunmak ve kendi bildiklerimi aktarmak. Simdi sana kalkip burada tirnak icinde belirttigin kisileri ispat etmek zorunda degilim. Ama soyle yapabiliriz. İns ikimizde mulakata kalirsak bana ozelden yaz telefonlasalim hep bereber otururuz tanismis olursun. Boylelikle insanlarin cevresinin sadece mahalleleriyle sinirli olmadigini ogrenirsin..
-
@D.Drogba
Kardeşim direk seni hedef almışım gibi cevap vermişsin yazdıklarıma ancak genel itibarıyla baktığın zaman çoğu o tırnak içinde ifade ettiğim kalıp cümleleri kullanıyor forumlarda ben ondan yakınmak istemiştim. Mesela aynı durum AÖF mezunları için oluşturulan şehir efsaneleri için de geçerli. Gerçi konuyu burada hortlatmak amacında değilim fakat gerçekten merak ediyorum. Adam Bi güzel yazmış mesela demiş ki; ben biliyorum yaa bizzat tanıyorum bizim komşu demiş. Güzel insan bu kaymakamın ismi yok mu? Görev yaptığı ilçe hangisi maksat bilgi paylaşımı ise bunları da yaz değil mi? Ben bu durumları kastettim direk olarak kimsenin bilgisi yaşantısı çevresi hakkında yorum yapmadım. Bu arada mülakat ile ilgili herkes için hayırlısı olsun diyorum. Bakanlıkta görüşmek dileğiyle:)) -
...............
-
...............
-
Sınav kaçla kapatır sorusunun cevabını direkt şu kadar doğru demek çok da rasyonel gelmiyor. Çünkü 26 doğru ile kapatır diyoruz ama Türkçede 3 soru 3 puanlık 3 soru iki puanlık, kişi üç puanlık soruları cevaplasa bir de tarihteki 3 puanlık soruyu cevaplasa direkt 2 soru ediyor, benim tahminime göre ham puanı 63-65 olan bir kişi alacağı 12-13 standart sapma ile toplam 75-76 puan ile rahat bi şekilde mülakata kalır, 2015 alımında 79 puan ile kapattı arada 160 kişi daha var sınav da kim ne derse desin 2015 dekine göre biraz zordu...
Rabbim kimsenin emeğini zayi etmesin herkesib gönlüne göre versin....ALLAHA EMANET OLUN -
@president06 bu konunun takipçisi olalım oldukça ilginç bir konu, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.
-
Diğer forumda TR ABD faiz paritesi sorusu cevabı: Karşılanan 10 karşılanmayan 15 olarak verilmiş. Doğru mudur?
-
@president06 karşılanmayan faiz %5 karşılanan %10 kesin cevap
-
Şimdiye kadar girdiğim her kurum sınavının ardından 3-5 gün düşünür, ( kafamda karıncalar sohbet eder) sonra önümdeki sınava odaklanırdım. Hatta kurum sınavından cıkıp ertesi gün baska sınava hazırlanmaya baslardım. Yani geriyi düşünmezdim acıklanana kadar o mevzuyu kapatırdım. Ancak bu sefer böyle olmadı çünkü hazırlanacak bi sınavım yok Karıncalar sürekli sohbet ediyor. Kaçla kapatcak, şu soruyu ne yapmıştım vs. vs....
Gecen yıl kaymakamlık sınavını cıkısında sınavın 90 ile hatta 100 ile bile kapanacagını düşünmüştüm. Dandik bi vize sınavı gibi gelmişti bana. Ve kendime cok kızmıstım cünkü idare hukukundan cok basit soruları kacırmıstım. Sınavın acıklandıgını arkadasımdan öğrendim. Kazandıgımı söylediğinde inanamadım müthiş bi sevinç oldu tabi. Keza kazandığım ilk sınav kaymakamlık sınavıydı. yani guya ve diğer kurum sınavlarına girmeme yetmiyordu kpss puanım.
Kac doğru yaptıgımı hatırlamıyorum. Buraya yazabilmek için biraz önce baktım saymaya calıstım ama cogu cevabımı hatırlamıyorum.(33 doğruyla kapattıgını söyleyenler var) Sınav sonucunda sadece puan, basarı sırası ve mülakata katılmaya hak kazandınız ibaresi yer alıyor. puanım: 79,64675 sıralamam 213 tü. Dediğim gibi hiç ama hiç beklemiyordum kazanacagımı.
2015 sınavıyla bu sınavı karşılaştırdıgımda 2015 hakketen daha kolaydı. Gecen yılki sınavın bir farkıda şuydu: sorunun "ehemmiyetine göre puan dağılımı" yapılmaya daha özen gösterilmişti. Yani parcalı sorular; 0,5+0,5+0,5+0,5=2 seklinde daha fazlaydı. Bu yıl ise öyle sorularda 3 puanı falan görünce cok sasırdım. Bunda soru sayısının azalmasınında payı var belki.
Kaç doğruyla kapatır sorusuna net cevap vermek cok zor.Ki soruların puan değerlerini unutmamak lazım @bayburtlu nun dediği gibi bir durum var. Benim şuanda türkçe hariç koruma sorusunu da doğru cevap olarak kabul edersem 23,5 dogrum , ham 59,5 puanım var. ( uğraştığım şeylere bak önceden bu hesapları yapanları eleştirirdim )
Velhasıl kelam standart sapmanın oldugunu unutmamak gerek yukarda @D.Drogba arkadasın yazdıgına (ufak değişiklerle) katılıyorum.
1-) tcmb-murakebe kurulu-imkb?
2-) insan haklari koruma yukumlulugu (yatay yetki? dikey etki? pozitif yükümlülük?)
3-) mahalli idare birlikleri (2soru) (%10 ve içişleri bakanlığı)
4-) faiz paritesi sorusu (erdal hoca dipnot)
5-) tufe sorusu ( ithal mallar falan dedik ama yanlis oldu dogrusu nitelik-ikame-yeni urun sapmasi)
6-) un seker pamuk ( tuz olayina cok dustu millet)
7-) ddk (kanun lafzi oldugu icin cok kisi yanildi kdk diyen cok)
8-) lerner endeksi ( en son ne zaman sorulmus zeynel hocanin kitabindan bakmak lazim)
9-) kik gecici teminat ( ahmet efendinin soru bankasindan calisanlara gecmis olsun bende dahil)
10-) mulki idare amirleri hizmetleri sinifi ( tcmb cevabini ve bunu tam yazmayanlar muhtemelen puan alamayacaklar)
11-) insan haklari kabul edilebilirlik basvurusu sorusu bence cok guzel bir soruydu
Yani bu sorular bence ortalamanin ustunde ve zor sorulardi. Tam olarak ustunde mutabakata varilamayan sorular var. Bu sebeple kesin kazanirim diyenlerin kaybedebilecegi, kesin kaybettim diyenlerinse kazanabilecegi bir sinav yasadik.Aramızda eğer baska sınavlara hazırlanan arkadaslarımız varsa, aramızdan cıkın dersinize calısın sınav acıklanınca göreceksiniz zaten
Gerçekten bu mesleğin hakkını verecek arkadaşlarımın kazanması duası ile....