17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@adayadayı Eyvallah adayadayı kardeşim, rabbim kimsenin emeğini zayi etmesin
-
Arkadaşlar geçen sene girenler şu standart sapma muhabbetine bir açıklık getirsin. Ne kadar eklendi ham puana. 14 diyenler var 18 diyenler var. Allah aşkına ne kadar eklendi birisi söylesin. Net rakam beklemiyorum.sadece yaptığı soru sayısını az çok bilip tahmin yürütebilen arkadaşlar yazarsa şu stresten kurtuluruz. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@Erkinis
Malesef arkadaşım daha önce sınava girmiş olsa da hiç kimse bu standart sapma olayına açıklık getiremez bu imkansız. Hele ki 14 puan, 18 puan gibi nokta atışı yapanlara çok itibar etme. Çünkü insanlar cevap kağıdını göremiyorlar bu yüzden de şu kadar eklendi demeleri imkansız.
Daha önce defalarca yazıldı yaptığın soruyu az kişi yapmışsa çok puan getirir diye. O yüzden geçen sınavda az kişinin yaptığı soruyu yapmışsındır çok puan eklenmiştir ama her sınav kendine has. Beklemekten başka çare yok malesef -
Soru bazında standart sapma olduğuna emin misiniz? Sınav ilanında böyle bir şey belirtilmiyor. Eğer soru bazında sapma varsa doğru sayılarının ve puanın hiç bir ehemmiyeti kalmaz.
-
@D.Drogba
"Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi Testi için puanlayıcılar tarafından soru bazında verilen puanlar test bazında ayrı ayrı toplanacak ve bu toplamlar testlerin ham puanı olarak belirlenecektir.Her test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir."
Soru bazında verilen puanlar test bazında ayrı ayrı toplanacak ve bu toplamlar testlerin ham puanı olarak belirlenecektir dediği için soru bazında gibi algıladım -
Doğru sayım 26 civarı ama standart sapması yüksek olur denilen soruların çoğu yanlış. Ümidi keseyim en iyisi
-
@bombiksmori standart sapma soru bazında değil bölüm bazında, genel kültür-yetenek ve alan bilgisi testlerinde ayrı olarak hesaplanacak
-
Ama genel algı sanki soru bazında olacakmış gibi
-
Keşke net olarak olmayacağını bilebilsek, yoksa bu belirsizlikle bir ay geçmez..
-
İlan gayet anlasilir. Test bazinda puanlar toplanacak, ortalama ve standart puanlara donusturelecek
-
Teşekkürler hakkımızda hayırlısı olsun o vakit. Beklemeye devam
-
@Erkinis soru bazlı standart sapmaya inanan insan şirinlere de inanıyordur; hayat onlara güzel. az yapılan soruyu yaptım, iyi puan getirir, algısı tam bir aldanma arkadaşlar. Daha önce de yazdım; hiçbir ÖSYM sınavı soru bazlı standart sapmalı olmaz, ki bu durum adil de olmazdı. Standart sapma dediğimiz kavram, ortalamanın üzerine çıkan adaya bölüm için belirlenen katsayıya göre ilave puan vermek demektir. Bunun temel sebebi 70 barajı ve katılımcı sayısının çok yüksek olduğu bir sınav uygulanması. Standart sapmadan herkes eşit pay almaz, ortalamanın ne kadar üzerinde olursanız o kadar pay alırsınız. Ortalamamız 62 olsun, ham puanı 65 olan +5 getiri elde edecekse, ham puanı 75 olan +10 getiri elde eder, ama bu alan bazlı olur; soru bazlı değil. (Rakamlar örnek amaçlı verildi.)
-
tahminler komplo teorilerine dönüşüyor gittikçe işin kötü tarafı sınavın açıklanmasına yaklaşık 1 ay kalmış olmasıdır.
-
....................
-
İyi akşamlar arkadaşlar bi sorum olacak. Cevabı Türkiye Cumhuriyet(i) Merkez Bankası olan soru hakkında net olarak bi sonuca varılamadı bi türlü. Sizce de bi küçük i harfi yüzünden sayılmaz mı bu soru? Resmen hiç bir cevabıma içim tamamen rahat bi şekilde doğru diyemiyorum
-
Ufak tefek hataları görmezden gelirler. İ harfi var mı yok mu önemli değil. Eğer öyle bakarlarsa çok hata bulurlar. çok eleme yapılır. Genel hatta bakarlar. Türkiye Sınai - sanayi bankası ikiside aynı anlama geliyor sonuçta. Ha belki 2.5 yerine 2 verir ama komple gitmez. Bir an önce açıklaması dileğiyle. Bizde önümüze bakarız.
-
Ben açıkçası bu harf virgül olayına bu kadar acımasız olacaklarını sanmıyorum.
-
@Bireysel-başvuru sinai ile sanayi ayni anlama gelmiyor malesef bende sanayi yazanlardanm ve o sorudan sifir puan vereceklerini dusunuyorum adam oraya ozellikle yazms tam ve dogru yazmak diye keske dediginz gibi olsa
-
@kadir_karasu inşallah dediğiniz gibi olur
-
@yaya51 sınai sanayi ile ilgili demek zaten. Bekleyip göreceğiz o zaman hocam