17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@bürokrat711 kardeşim yok türkçe demiyo ama okuduğumda çıkardığım sonuç oydu çünkü mantık soruları diyordu cevabı net sorulardan bahsetmiodu dur bakim bi kopyalayım buraya
-
@beratizm tamam kardeş.
-
@Yemlihan58. Inşallah o zalımlığı yapmazlar
-
ösym nin kısmi cevaplara puan verileceğine dair ibareyi rica etsem link olarak atabilirmisiniz?
-
http://www.osym.gov.tr/TR,721/yazili-sinav-acik-uclu-sorularla-sinav-04022015.html
Al kardeşim kısmi cevaplamadan ve puanlayıcıdan bahsediyor.
-
@beratizm Soru tasarlanırken bir soruya verilen cevaba göre tam puan verilebileceği gibi kısmen doğru olan cevaplara da kısmi puan verilmesi söz konusu olabilmektedir. Bunun için puanlama anahtarı hazırlanırken puan verilecek her aşama tespit edilmekte ve bu aşamalara ne kadar puan verileceği belirtilmektedir. Değerlendirme sırasında, her bir soru için; soru metni, adayın verdiği cevap ve soruya ait Puanlama Anahtarı bilgisayar ekranında puanlayıcıya gösterilmektedir. Verilecek puanlar açık ve net olarak belirli olduğundan yanlı bir değerlendirme yapılması mümkün değildir.
Bu ifadeler yer alıyor ösymde.
-
Bu paragraftan Ösym'nin adilane bir şekilde soruları yorumladığını varsayma mecburiyetimiz olduğu anlaşılıyor. Diğer yandan benim çıkarımım ise sınav gününden bu yana söylenen hatalara illa puan geleceğidir. Eyvallah kurum vr kurul farklı şeyler katılıyorum. Ancak Kamu Denetçiliği Kurumu yazanla aynı puanı alacak kadar farklı olduğunu düşünmüyorum. Keza 3 beyaz sorusu da bu yoruma dahil. Gel gelelim baraj puanını nasıl etkiler sorusuna.. Bu forumdan ve diğer forumlardan anladığım kadarıyla adı geçen sorulardan muzdarip olanlar hep sınırdaki veya belli bir başarısı olan kişiler olduğundan sonucu değiştirmeyebilir binaenaleyh benim gibi 17'lerde olan arkadaşlarım çalışmaya devam etsek iyi olur. Salladık ama yıkamadık
-
cevabı sınırlandırılmamış sorular cevapları kişiden kişiye değişen ve belirli bir sınırı olmayan genellikle kompozisyon tipi sorulardır ve bir durum hakkındaki düşünceleri organize ederek yazma, özgünlük, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi üst düzey bilişsel becerilerin ölçülmesinde en etkili ölçüm yöntemidir. ben bunu türkçe sorularına yordum açıkçası kardeşim benimde okuduğum buydu
-
tamam dediğini şimdi anladım yanlış yeri okumuşum ben dediğin yer gözümden kaçmış
-
ama ben yinede mevzunun kamu denetçiliği kurumu yazanla devlet denetleme kurumu yazana aynı muamalemi yapılacak kısmına katılmıyorum nacizane zira yanlış olan yanlıştır diğer türlüsüne bakarsak bunu her soruda uygulayabiliriz her soruda doğruya en yakın cevabı verenler vardır muhakkak o halde her yazılana bi şekilde puan verilecek sonucu ortaya çıkar bence bide bu yakınlık kime göre neye göre olacak yani çok ilginç bir sonuca gebe olacak gibi görünmekte bu sınav.
-
@beratizm banada kısmi cevap mantıksız geliyor haklısın. Düşünsene üç beyazın birini bilmeden konuya hakim olduğu düşünülemez bireyin. Önemli bir kavram çünkü. Şimdi diyoruzki kurum yazan ile kdk aynı puanı mi alacak? Iyide kurul yazan ile kurum yazanda aynı puanı aldığı zaman haksızlık olmaz mı kurul yazana? Sınav eleme sınavı, derece sınavı yani. Ama ösymnin böyle bir uygulamasıda var. Bu uygulamanın nesnel ve sınırlı olduğunu düşünüyorum.
-
mesela ben mahalli idare birliklerinin denetimine içişleri bakanı yazdım ama cevap içişleri bakanlığı yani herkes bi şekilde bu cenderenin içinde ... o soruyla alakalıda olaya farklı bi görüş kazandırabilirim ben teftiş kurulu yazdım o sorunun cevabına (Teftiş Kurulu Başkanlığı?nın Görev ve Yetkileri
Madde 5 Teftiş Kurulu Başkanlığı?nın görev ve yetkileri şunlardır.
(Değişik:RG-3/5/2008-26865) Teftiş Kurulu Başkanlığı Başbakan?ın veya yetkili kılması üzerine Müsteşarın emri veya onayı ile Başbakan adına aşağıdaki görevleri yapar:
a) Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, kamu iktisadi teşebbüslerinde teftişin etkin bir şekilde yürütülmesi hususunda genel prensipleri tespit etmek ve personelin verimli çalışmasını teşvik edici teftiş sistemini geliştirmek,
b) 1.( a ) bendinde sayılan kuruluşlarla, bunların iştirak ve ortaklıklarında, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında, teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş olan birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarını haiz olarak her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftiş yapmak veya yaptırmak,
-
Vakıflarda, derneklerde, kooperatiflerde, her seviyedeki işçi ve işveren teşekküllerinde teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş olan birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarını haiz olarak gerektiğinde her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftişi yapmak veya yaptırmak,
-
Başbakanlık bağlı ve ilgili kuruluşlarında her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftiş; merkez teşkilatında ise inceleme, araştırma ve soruşturma yapmak,
-
Gerektiğinde, imtiyazlı şirketlerle, özel kuruluşları mali yönden denetlemek ve teftiş etmek,
-
Başbakanlık Makamı'nca verilen teftiş hizmetleriyle ilgili diğer işleri yapmak,) herkes ddk dedi diye ben soruyu yanlış kabul ediyorum ama bencede cevap teftiş kurulu mesela yani aslında hepimizin asıl meselesi cevapların yayınlanmaması... cevaba devlet denetleme kurulu yazan adamda şöyle derse daha kurummu kurulmu onu karıştıranlara puanmı verilir biz boşamı uğraşıoruz dese yani hakkınızı helal edin ters bişey diyosam ama bunların tüm sorumlusu sevgili ösym 1 ay oldu hala cevaplar üzerinde tartışıyoruz
-
-
@beratizm hocam anayadayadaki ddk nn tanimini verms osym teftis kurulu olmasi imkansz
-
@osamano kardeşim ben zaten yanlış diye kabul ettim sorumu lakin istesem kendimce bahaneler bulur tartışırım sonuçta bu soru tam manasıyla budur diyebileceğimiz bi soru değil kamu denetçisi diyeninde kendince doğru saydığı nedenleri var teftiş kurulu diyeninde ddk diyeninde demeye çalıştığım şey şu biz ne desek boş ne desek nafile ösym nin açıklaması lazım
-
@beratizm cevap anahtarı yayımlansa herkes rahat bir nefes alır.
-
@bürokrat711 aynen kardeşim ve çok can sıkıcı bi durum artık türkiye sanayi kalkınma bankasını bile düşünmeye başladım acaba arada ve koydummu bilmem ne bilmem yakında adımı yazdımmı diye düşünmeye başlayacam
-
@beratizm vesvese durmuyor bir türlü. Artık sabırla beklemek düşer bize.
-
aciz kullarız biz sabredemiyoruzki allah bizi sabredenlerden eylesin
-
ösymnin dediğine göre;
yanlış/ biraz doğru/ en doğru/ var. şimdi iddiam şu: olaydan tamamen alakasız cevap verenle yakın cevap veren aynı puanı almamalı.
ancak buradan kurul yazanla kurum yazan aynı puanı alsın dediğimi nasıl çıkardınız anlayamadım. diyelim ki dediğiniz gibi bire bir aynısı isteniyor ise baraj 20 soruyu bulmaz. -
sanmam bence barajda 25in altına çok zor iner artık uzatmalardayız gerçi muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanır