İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
@falanfilan yds yi 3 yıl istiycekse başvuruyu etkilemez. İngilizcesi olmayan çoğu arkadaş mhuy istedi ve yds den puan almaya çalışıyolar. O yüzden bu yüzden il göçede herkesin başvurcağını düşünüyorum. Çünkü hiç ilan verilmiyo
-
arkadaşlar yds merkez göç uzman yardımcılığında var il göç uzman yardımcılığında yok.
-
@ali-veli evet o da var ama 70 barajı da zor. Olmazsa düz memurluğa atanıyorsun zaten yine iyi. İnşallah birkaç ilanla aynı aralıkta yayınlanır da hakkaniyetli başvuru olur.
-
@ali-veli simdi biz ne is yapacagiz biri aciklayabilir mi? Neredeyse hepsinin icerigi hakkinda yarim bilgiye sahibiz
-
@ali-veli cogu yüksek puanlı arkadasin basvurmayacagı sınav hatta il tercihi disinda guy a yerlesen hic bir arkadasin da basvurmayacagini düsünüyorum gecen sene de ilk sınav old icin o kadar yüksek kapattı.. 485 kisilik alimdan hatırlıyorum cok sikayet vardı gocmenlerle ugrasiyoruz surekli ama sıkıntılı bir sekilde.. cok icerigine girmiyim ama bir de muvafakat kısmı sıkıntılı diye biliyorum tek olumlu duydugum il tercihi cok adil diye
-
@ali-veli doğru söylüyorsun, çok az ilan çıkıyor olması bile herkesin psikolojik olarak ilana hücum etmesine yol açacak . Bu yüzden en fazla millet başvurup yazılıya gelmez yine diğer sınavlardaki gibi.
-
Kurum içinde çalışan biri gelip bu sorulara cevap verse çok iyi olurdu.
-
@sbf12345 ben bilmiyordum hocam. Meslek tanıtımında gördüm. Demek ki merkez göç yardımcılığı için şartları tanıtımı okumuş.
Eğer bilginiz varsa bu mesleğin guy duy mhuydan ne kadar farklılığı var, ne yapar ne eder... Yazar mısınız... Hukuk ağırlıklı işler değil mi, meslek tanitimlarindan okuduğum kadarıyla. -
@bircahil kardeşim inanki ne iş yaptıkları hakkinda benimde tam bir bilgim yok.
-
@falanfilan il göç uzman yardımcıları genelde sahadalar hocam, parmak izi alma kayıt yapmak gibi şeyler yapıyorlar.
-
@nameless haklısındır. Bir avantajimızda bu sene herkesin puanı sıfırlandı. Tek bir yılın puaninın baz alınması önemli. Vmy guy mhuy duy lar evet başvurmuycaktır. Fakat cidden puan çok düşer mi emin değilim. Be bu sınava hangi kitaptan hazırlanılır onu da çok merak ediom
-
@sbf12345 proje hazirlama falan diyor tanıtım.
Keşke şu meslekleri tam anlamıyla ne yapılır ne edilir vb bizim anlayacağımiz dilden de yazsalar iyi olurdu.
En çok duy için merakım vardi -
Arkadaşlar yakın bir kaynağa dayanarak ne iş yaptıklarini söyleyeyim, öyle masa başı bir iş değil öncelikle. Kacak yakalanır gider karakoldan, sınır kapısından vs teslim alır gelirsiniz. O ülkenin konsolosluğuna götürürsünüz, sınıra yakınsanız sınır dışı etmeye kapıya götürürsünüz, gece ararlar 1 otobüs afgan yakalanmıştır ona gidersiniz, bir uçak pakistanlıyı ankara ya getirirsiniz, geri gönderme merkezlerine götürürsünüz. Liste uzar gider, afganlı pakistanlı suriyelilerle uğraşırsınız, sabah 8 akşam 5 şeklinde mesai kavramı yok, isler uzayabilir, kacak yakalanırsa haftasonu veya bayramda da gidebilirsiniz. Bayramda da nöbet var tabi nöbetçi olanlar çağırılır. belli bölümleri var (ornegin uluslararası koruma) o bölümlere göre eğitim alırsınız. Özetle boyle bi meslek.
-
İşsizlikten sokağa çıkamaz olduk bide ilan mı beğenicez? Sadece ilan gelsin yeter gerekirse haftada 6 gün çalışırız
-
merkez uzman yardımcıları içişleri bakanlığı eğitim dairesi başkanlığının yanında yeni yapılan bir binada görev yapıyor arkadaşlar ( daha önce mülakatına girdim merkez için o zaman inşaat halindeydi) .gayet güzel bir meslek ama o zaman nasip olmadı mülakatından elendim. o dönemde sınavı mülkiye yapmıştı, bizden önceki sınavıda gazi üniversitesi yapmış.mülkiyenin yaptığı sınav biraz zor oluyor çok uç sorular sorabiliyorlar. acaba bu sene yapılması planlanan sınav için hangi üniversiteyle protokol imzalayacaklar.
-
@genclerbirlikli evet bu şekilde hocam
-
Arkadaşlar merhabalar, p31 sıralamam 6700lerde diğer puan türlerinden de alıma çıktığı takdirde sıra gelmesi mümkün mü?
-
@genclerbirlikli yani biz emniyetle ayni isi yapacagiz desenize :)))biz niye yakalanirken gidiyoruz onu anlamadim
-
-
@bircahil aynen hocam zaten emniyetin yabancılar şubesi göç idaresi oldu. İlk zamanlarda işi polisler öğretiyordu. Kaçağı jandarma veya polis yakalar göç idaresi personeline teslim eder sonra işlemlerini yapar. Ya sınır dışı ederler ya da geçici ikamet vs verirler