ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@baumol hiç olmamasından iyidir bence
-
@kuşçubaşıeşref daha iyisini kazanırsınız inşallah
-
Sgk taşra teşkilatı kaldırıldı ama denetmenlere ne olduğu nerede yazıyor?Merkez özlük haklarına mı sahip oldular anlamadım.
-
Dostlar şimdi durumu şöyle genel olarak bi değerlendirelim;
KHK'nın 88.maddesinde şöyle deniyor;
Bu özetle Kurumun taşra teşkilatını ve unvanlarını lağvediyor. Bu durumda yeni bir yapı kurulacağı anlamını çıkarmak gerekli. Bunun da nasıl olabileceğine dair şöyle bir çıkarım yaptım ben.
Yeni yapıda gerek Müfettişlerin gerek Denetmenlerin ve birleşen iki bakanlığın tüm denetim yapılarının tek çatıda toplanması ihtimali de göz önüne alınabilecek bir ihtimaldir.
Bunun aksi düzenlemesi ihtimali de DMK'ya eklenen taşrada görevlendirilecek uzmanlara Denetim/teftiş yetkisi verilmesi maddesi. Bu iki ihtimali doğuruyor;
-Birincisi denetmenlerin taşrada kalarak uzman yapılması ve bu görevi ifa etmesi.
-İkincisi ise taşrada DUY'lar gibi istihdam edilecek kısıtlı denetim yetkili bir personel ihdası. Hatta kurum içi yükselme ile bu imkanın tanınması -ki böyle bir taahhüt de var daha evvel yapılmış-Bana tek çatı altında toplanma kısmı daha mantıklı görünüyor açıkçası, çünkü yaptığı iş itibariyle ve daha evvelki 5502 ve 5510 tanımıyla Denetmen ve Müfettişler tek bir tanım altında idi aslında. Kurumun 'denetim ve kontrolle yetkili personeli' Müfetiişliğin de ortadan kaldırılmış olduğunu da bununla birlikte düşünürsek yeni bir yapı olacağı muhakkak ve ben Denetmenlerin de bu yapı içerisinde yer alacağını düşünüyor belki de umuyorum.
-
5502 kanun maddelerinin cok buyuk bi kismi kaldirildi. 3-4 madde kaldi yalnizca. yani sgknin yapisinda buyuk bi degisiklik olacak demek. Cikarilan maddeler icinde bizi en cok ilgilendiren 29 ila 34. Madde dedigi kisim araligi.
Burada kadrolar ve atamalar, sosyal guvenlik uzmani mufettis ve bunlarin yardimcilari, sosyal guvenlik denetmenligi ve sosyal guvenlik denetmen yardimciligi basliklari da var. Kadrolarda da degisiklikler olacak ama yalnizca denetmenleri ilgilendirmiyor gorunuse gore. Aslinda suan cok belirsiz durum. Aksam cikacak cb kararnamesinde 5502 de neler olacak bekleyelim gorelim.
Ama 5502 degisiklikleri cb kararnamesi icinde yer almayip daha sonradan da duzenlenebilir. Cunku 43 maddelik kanunun 40 civarinda maddesi yururlukten kaldirildi.
-
Ben vdk benzeri bir yapinin sgk icinde olusturulacagini dusunuyorum. Hatta is mufettisi sgk mufettisi denetmeni vs hepsi bir arada Calisma ve Sosyal Guvenlik Denitim Kurulu diye bir yapilanma olabilir dusuncesindeyim.
-
@lion Bunu bozan yeni teşkilat yapısı dostum yukarda değindiğim gibi. Ama ASPB Denetçileri, SGK Müfettişleri ve Denetmenler tek çatı olacak gibi bir intiba oluştu bende.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
@lion Bunu bozan yeni teşkilat yapısı dostum yukarda değindiğim gibi. Ama ASPB Denetçileri, SGK Müfettişleri ve Denetmenler tek çatı olacak gibi bir intiba oluştu bende.
Hocam yukarıda paylaştığınız madde bakanlığın birleştikten sonraki teşkilat yapısıyla değil, önceki yapısıyla alakalı benim anladığım kadarıyla, o paylaştığınız "b" bendinden sonra başka bakanlıklardaki kaldırılan kadroları da sayıp şöyle devam ediyor:
kadrolarında veya görevlerinde bulunanların görevleri başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bu şekilde görevi sona erenlere 15/7/2018 tarihinde mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak yapılacak ödemelerde bu maddenin yayımı tarihindeki kadro veya pozisyonları esas alınır. Bunlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla görev yapmakta oldukları birimlerin ve/veya bu birimlere verilmiş olan görevlerin ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenlendiği bakanlığın veya diğer kamu kurum ve kuruluşunun ilgili kadrolarına veya pozisyonlarına 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin mülga ek 18 inci maddesi hükümlerine göre atanır ve bunlar hakkında anılan madde hükümlerine göre işlem tesis edilir. -
Ustadlar sizce de tasra teskilatinin kaldirilip yerine tasra uzmani unvaninin eklenmesi manidar degil mi? Olmayan tasraya uzman mi atanacak?
-
@karamamba Başım döndü dostum düzeltmeyi yapacağım.
-
Taşra teşkilatı kaldırılmadı ki Taşra teşkilatını düzenleyen hüküm kaldırıldı.Taşra teşkilatını hem nasıl kaldırsınlar
-
@inflexible 5502 deki 27. Madde hocam yanlis mi degerlendirmisim?o madde kalkinca ne olmus oluyo peki?
-
@stat91 CB kararnamesiyle anlayacağız. Zaten Sgk özelinde değil bir sürü kurumun mevzuatları aynı durumda şu an.
-
KHK'de madde 3'te 633 sayılı kanunda yapılan değişikliklerden bahsediyor, 1 ila 31. maddeler yürürlükten kaldırılmış, (633 sayılı kanunda 12. madde Denetim Hizmetlerini, 31. madde denetçilerden ve uzmanlardan bahsediyor) yani anladığım kadarıyla Aile bakanlığındaki denetçilik unvanı da kaldırılmış görünüyor.
-
@paretowilfredo hocam is mufettislerini bilerek mi yazmadiniz yoksa bu birlesmenin disinda mi olurlar?
-
Ustadlar 657 ye eklenen ek 44. Madde ile tasra uzmanlari icin gorevlendirmeleri ve yer degistirme suretiyle yapilir diyo?yani bu alandaki uzmanlik icin rotasyon mu var ?
-
Ek 44'e göre :"Bu madde kapsamında ilk defa ihdas edilecek uzman ve uzman yardımcısı kadrolarında bulunanlar, defterdarlık uzman ve uzman yardımcıları için mevzuatında kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş olan mali ve sosyal hak ve yardımlar ile 36 ncı maddenin "Ortak Hükümler" bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendi hükmünden aynı usul ve esaslar çerçevesinde yararlanırlar."
Yani 3600 gösterge yine olmuyor.
-
Müfettiş, denetmen, denetçi, kontrolör, aktüer istihdamı
EK MADDE 24- Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi kaydıyla bakanlık, kurum ya da birim düzeyinde müfettiş, denetmen, denetçi, kontrolör, aktüer ile müfettiş yardımcısı, denetmen yardımcısı, denetçi yardımcısı, aktüer yardımcısı ve stajyer kontrolör istihdam edilebilir.
Yani denetmenlik kalkmıyor.
-
Denetmenlik kalkmadıysa SGK denetmenliği kalktı o zaman Birleşme geliyor demektir bu..
-
@safitürk69 birleşme birleşme derken taşra uzmanı yapılmayalım da hocam,işaretler o yönde malesef