Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
@davetsiz54
1.alacagin temliki
2.gonullu vazgecme, etkin pismanlik
3.ozgu suc
Gecisli suc
Bagli hareketli suc
Serbest hareketli suc
Kesintisiz suc tanimlari
4.tacir esnaf arasindaki sozlesme geregince cezai sart
Bunlar aklimda kalan... Bu ar ada her alandan 65 istiyordu.yani hukuk 80 puan iktisat 20 puan degildi -
Eksik hatırladigim yada yanlış olanlar olabilir duzeltir heralde daha iyi hatirlayanlar
Hukuk
Etkin pismanlik-Gonullu vazgecme aciklayiniz farklarini yaziniz17 yasindaki esnaf Y 19 yasindaki tacir X ile XY bolgesinde boza satmamasi hususunda anlaşmış cezai şart olarak 10k TL deger bicmislerdir tacir X, XY bolgesinde boza sattiysa esnaf Y ne yapabilir?
Sermaye şirketlerine sermaye olarak konabilecek degerler nelerdir? Sermaye paylarinin baska sirkete sermaye olarak konulmasi pratikte nasil sikintilar dogurabilir?
Tmk ya göre amaci hukuka ve ahlaka aykiri olarak kurulan mal ve kisi topluluklari tuzel kisilik kazanamaz, TBK ya gore konusu kanuna ahlaka aykiri sözleşmeler kesin hükümsüzdür bu iki hukum karşılaştırıldığında TBK hükmünün geregi nedir? Olmasada olmazmi gibi bir kapiya cikan soru
Idarede kolluk kuvvetleri ve cesitleri ile MIT in konumu gibi birşey
X kisisi Y den alacagi 500 bini, Z ye olan borcuna karsilik Z ye devretmek istemektedir X e oneriniz neler olur?
Yanlışlar olabilir cerceve olarak böyleydi alan sinavi
-
@T-R-Malthus hocam Ticaret şirketlerine konulabilecek olacaktı
-
Sınav soruları yapılabilecek düzeydeydi seçmece usülü yapmışlar. 8 iktisat sorusundan 5 tanesini, hukuk ve işletmede 6 sorudan 4 ü seçilerek cevaplanacaktı. İşletmeyi sona bıraktım ve 3. Soruya 1 cümle yazdım süre bitti her alan 65 olursa heralde kaldık.
-
Yahu arkadaş süreyi bir ben mi yetiştiremedim. Sorular çok zor değildi. Fakat ben süreyi bir türlü yetiştiremedim. Toplam 13 soruya 150 dk bence azdı. Düşünme vs süresini düş, her soruya ortalama 10-12 dk kalıyordu. O yüzden de iktisatta bir sorum neredeyse güme gitti. %65 barajı olursa iktisattan mefta olurum muhtemelen. İngilizcesi YDS'ye kıyasla çok daha alt seviyelerdeydi.
-
@anaksimandros aynen süre sıkıntılıydı ve önümüze çarşaf çarşaf kağıt koydukları için insan ister istemez detaylı yazmak istiyor. Hayırlısı inşaallah
-
@Çekonomist Aynen öyle. Vallaha insan ne yapacağını şaşırıyor. Kısa yazıyorsun ayrıntı istiyorlar, uzun yazıyorsun maharet özünde diyorlar. Velhasıl-ı kelam tüm kurumlar ofsayt taktiği ile kaleciyle karşı karşıya bırakmıyor, sonuç bu da gol değil. Artık uzaktan sert şutlarla önümüzdeki maçlara bakacağız.
-
Ingilizce ydsden bayagi bayagi kolay geldi bana size ?
-
İngilizce çok çok kolaydı bencd. Hukuk soruları paylaşılmış kolaydı bence ama klasik olunca bilemiyoruz tabi. İktisatta genel rekabet politikası ile ilgili sorularda baya edebiyat yaptım Hayırlısı
-
@habeascorpus iktisat calistiniz mi hocam siz ?
-
Sonuclar ne zaman açıklanacak acaba ?
-
haklisiniz arkadaslar sure sikintiydi gercekten 150 dk 13 soru ve ayrinti yazsan bi dert yazmasan ayri. Kaldi ki sorular ayrinti yazmaya musaitti garip oldu biraz sureyi iyi kullanmaliydi ingilizcesi bence yds ayarina yakindi cok kolay denilemez lakin 50 soruya 90 dk ile biraz daha is kolaylasti diyebilirim. Gecmis olsun onumuzdeki maclara bakmali
-
Bulunduğun sınıfta baktım çok boş yer var. Normalde 61 kişilik sınıf ama 17 kişi gelmedi sabah oturumuna ingilizce sınavında ise 22 kişi eksikti. Bu gelmeyenlerin hepsi hasta değildir heralde sınava girmeye can atıp küsüratlarla sınava giremeyen insanlar var. Bu konu herkes için önemli yarın başka sınavlarda küsüratlarla giremeyen biz olabiliriz.
-
@ozo88 zeynel dinlerin kitabının ilk 100 sayfasını okudum
-
Alan sınavlarımız 65 üstü, ingilizce dahil tüm sınav ortalamamız 70 üstü olunca mülakata girmeye hak kazanmış oluyoruz? Böyle mi?
-
Ben 4 katına kadar çağırılacak zannediyordum ama şuan ilanı okuyunca fark ettim her alandan 65 olmak kaydıyla ortalama70i aşmak yetiyormuş*.Peki hangi alan ne kadar katkı sağlıyor yönetmeliği bilen var mi ?
-
@mazlumaday yetiyormus*?
-
Ne zaman açıklanır sizce? Bi de açıklanınca her sınavdan kaç puan aldığımızı görebilecek miyiz yoksa sadece nihai liste mi açıklanır?
-
@mazlumaday yönetmelik 4 katı çağrılır diyor..
-
@rekabet.. Hımm peki teşekkürler