Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@cnkmo, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@fdl mumkun zaten iyi okursaniz ilan metninde yaziyor
anladım.. demek ki 60 kişilik toplam kontenjanın belki de 20’sinin uluslarası iliskiler mezunları tarafından doldurulduğu bir tablo ortaya çıkabilir..
-
listede varım ama heyecanlanmadım vallahi olgunlaşmışım vay be
-
bu ay içinde E-yds yok ve Toefla giren yada giripte eş değer puan alabilecek insan sayısı da az olduğuna göre, ikinci sınava yine aynı kişiler başvuracak. Bari tek alımda birleştirselerdi? hatta 2 yıl önce ocak ayında E yds almış olanlar var ise belki zaman aşımına uğrayanlar bile olacak. 1 ayda aynı ilandan 2 tane vermek... ne bileyim...
-
@fdl hayır her şeyi anlarım da 2 kisi ua lojistikten almak nedir ?
sadece ve sadece 2 kişi başvurmuş zaten .ve sayıları topladım 549 kişi sınava giriyor ama 620 .sırada başvuran var .en az 70 kişi uluslararası ilişkilerden liste dışı kalmış .ve düşünün bu sayı son 2 yıl içinde yds den puan almış kişiler . -
@ekeblad genel başvuruda kırıp geçiyorlar listeleri burada ayrı tutulmaları daha adil. Ayrıca uluslararası ilişkiler en basit soruların çıktığı bölüm, bir iktisat bölümü sınavına eş değil.
-
@gpale bana göre de bir ua mezunu olarak iktisat en kolay bölüm .Kpss de de bana en iyi puan getiren bölüm .Siz bi o salak sacma ua hukuka çalışsanız anlarsınız .iktisat mezunu sadece iktisat çalışacak .Biz ua hukuk, türk dış politikası , ua teoriler , ua güncel sorunlar ,ua örgütler , ua hukuk çalışacağız .Bunları çalışmak benim 1 ayımı aldi .keşke sadece ben de tek bölüm çalışsaydım .
-
@gpale ayrıca kişilerin puanıyla birilerini kırıp geçmesinin neresi adaletsiz? Bu söylediğiniz asıl adaletsizlik. 70 puanla iktisattan girip ,80 puanla liste dışı kalmak daha büyük adaletsizlik ve eminim o liste dışı kalanların çoğu o iktisatçılarin çoğundan daha iyi ingilizce ve iktisat biliyordur .Eğriye egrı doğruya doğru .kamu da olsa aynısını yazarım .nasıl olsa ben listedeyim deyim bunu dile getirmemek çok yanlış .ayrıca unutmayın mülakatta kimin kimi ezecegi hiç belli olmaz .
-
@ekeblad ben de böyle dusunuyorum uai den kazanmak cok daha zor hic bir bolumun listeleri dolmamis bile...
-
@portakalcicegi1 diğerleri kendisiyle yarışacak.Barajı geçen mulakata girer.
-
@ekeblad uluslar da 74 e kadar düştü arkadaşlar. Bu alımda puanlar çok düşük zaten. Başta da demiştim ikinci alım da ertelenmezse daha da düşer.
-
Puana bak 74e düşmüş ve giremeyenler varmış yds puanım var ama ydsli ilanlar saçma hal almaya başladı en az 80 alan puanı istemeliler hazine kontrölörlüğü örnek olmalı böyle ilanlara
-
@uvyx 60 yds istiyo bazı ilanlar. hiç isteme daha iyi.
-
@portakalcicegi1 iyi bari eğer ertelenirse aralarında bir hafta olan iki sınav için iki ayrı erteleme duyurusu yapmazlar heralde de önümüzdeki günlerde yeni sınav tarihini öğreniriz.
-
Daha once isletmeden giren var mi bu konulara ben hic calismadim kpssye hazirlanirken mezun olali 2 sene de oldum bakalim nasil olacak
-
@vasıflıişsiz o zaman yuh diyorum .Evet listeye isteyen pek çok kişi girDi ama şansa bakın ki sınavı çok zor .Ben listede olduğuma sevinemedim .
-
@ekeblad hocam çıkmış sorularda tek kelimelik cevapları var. Ua hukuk sıkıcıdır tahmin edebiliyorum ama ua genelde zevkli bir bölüm tdp falan
-
@gpale hocam o açıdan öyle zevkli bölüm ama iktisat muhasebe çalıştıktan sonra bana çok monoton geliyor .Sürekli okuyorsun .Tek kelimelik cevabı olan sınav kolaymış ben hemen cevapladım ama mesela 1 kere ege adaları sorununu uahukuk çerçevesinde tartışınız diyor .Aslında güncel Bir sorun ama ben o kalın ua hukuk kitabında bulamadım .Ee böyle sorular gelirse nasıl yapacaksın .Ya da dedi ki neoliberalizm ile neorealizmi veya neomarkizmı sorgula .ne yaparsan yap şimdi .
-
@ekeblad iktisat mı kolay bölüm
-
@ekeblad bir iktisatçı olarak girdiğim kurum sınavında ua hukuktan sorumlu olduğum için çalışmıştım ve internetten bulduğum 50 60 sayfalık bir notta bile ege adaları sorununu okumuştum siz nasıl denk gelemediniz hem de uluslararası ilişkiler mezunu olup
-
ORTAM KIZIŞIYOR