Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ekeblad
devlet için state, ülke için country ifadeleri daha doğru değil mi zaten hocam
ayrıca bu tür çok detay noktalardan puan kırıyorlar mı. ben sanmıyorum açıkçası. BM genel kurulunda konuşma yapmayacaksınız ya da AB ye teknik bir rapor yazmayacaksanız. devlet yerine ülke demiş diyerek puan kırılacağını sanmıyorum. bence bunlar tolere edilecek şeyler olmalı. -
Valla ben kendi payıma UA iktisat çalışıyorum daha çok. Türkiye ekonomisinden soru beklemiyorum. Yani doğrudan dönem sorusu iktisatçılara sorulabilir de bize sanmıyorum. UA iktisat çalışma sebebim "dış ticaret uzman yard" ilanı olması. Döviz,enflasyon, faiz ilişkisi gibi kavramlara bakıyorum.
-
@ekeblad hocam bilemiyorum valla ya girelim olmadı bütünlemesine gireceğiz. İngilizcede de o kadar kasacaklarsa gidip dışişlerinden personel alsınlar bence ona çok takılmanıza gerek yok. Personelin çoğunun linkedinine baktım hepsi uzun bir süre çalışmadan sonra yurtdışına atanmış zaten. Bizi boşuna yoruyorlar
-
@ekeblad hocam of:nın-nin olarak kullanılır. tendency of globalization derseniz küreselleşmenin eğilimi olur ama globalization tendency diyebilirsiniz diye biliyorum. candidate state turkiye için kullanır henüz tam üye değil aday ülke, AB'ye tam üye olan devlete member state diyebilirsiniz ya da herhangi bir tam üyelik için.
-
@gpale 2015den sonraki sorulara ulasamadim ben 2017 yilini nereden buldunuz acaba?
-
@portakalcicegi1 forum sayfalarından çıkarttım hocam
-
@gpale link varsa kopyalayabilir misiniz rica etsem
-
@gpale paylaşırsan çok makbule geçer gerçekten.
-
@elisa her kelimeyi olduğu gibi çevirmek çok mümkün değil zaten, bazı durumlar için belirli sözcükler kullanılır, onun haricinde kelime ikame etmek en mantıklısı özellikle türkçe'den yabancı dile
-
@elisa böyle denildigini biliyorum hocam .yani burada örnek veriyorum sadece .o konuyla ilgili teknik okuma yapmamışsak daha önce bu tarz terimleri bilemeyiz ondan bahsediyorum .
-
@ekeblad sonradan fark ettim ne demek istediğinizi, yanlış anlamışım kusura bakmayın
-
@ekeblad bir de mesela karşılaştığım bir yapı .Unemployment rate for youth .Bu tarz Türkçeyle hiç uyuşmayan yapılar da var .ben o yüzden of u nin nın diye çevirmedim .Öyle bir yapı kalmış aklımda tendency of diye .Yapıştırdım gitti ama olmadı .
-
@elisa önemli değil hocam yazarken duygularimizı aktaramiyoruz .
-
Hocam acaba bu açıklanan listelerde çağırılmış olsak bile yine de diğer açılan uzman yardımcısı ilanına başvurabiliyor muyuz? Bilgisi olan var mı acaba?
-
@portakalcicegi1 bizim forumda 2017 dış ticaret uzman yrd alımını incelerseniz 5. Sayfadan sonra sorulaeı paylaşmışlae gençler
-
@user1045 başvurabilir diye biliyorum .Yoksa kimse kalmaz ki .
-
@ekeblad Ben de böyle düşünüyorum. Zaten yeni açılan ilanda önceki ilandan sınava çağırılanların başvuramayacağı yönünde bir bilgi yoktu.
-
Merkez uzman maaşı 2021 Ocak maaşı ne kadar oldu
Merkez uzman yardımcısı olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim -
Ingilzice cevirilere nasil calisiyosunuz beni en cok endiselendiren kisim orasi
-
@ademsmith bölümüm kamu; makale okuyorum + kelime haznemi geliştiriyorum. anadolu ajansı, trt world vb.