Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ademsmith başım dönüyor çeviri yaparken .Nerde kaldım Allahım diyorum .Beni de en çok çeviri zorluyor .Özellikle ortak ana fiilli cümleleri nasıl çeviririm bilemiyorum .En güzeli ingilizce türkçe çeviri kitabı alıp tek tek çevirip güzel kalıpları not almak .Sınavı geçsem de gecemesem de 2.sınav için bunu yapacagım .
-
@merasim34 memurlar net e göre8300 8.500 civarı hocam .Tabi bu dereceyegöre değişiyor .
-
Arkadaşlar ne ekonomiden anlarım ne de ingilizce kompozisyon yazabilirim. Sizce yol parası verip sınava katılmaya değer mi?
-
@dumspirospero Ben iktisat bilmediğim için bu alıma başvurmadım hiç. Ankara'da olsam belki başvururdum da şehir dışından gelip otel+yol parası vermeye değmeyeceğini düşündüm. Yakında bu pozisyonun ikinci alımı yapılacak. Başvurup başvurmamak konusunda hala teredütteyim. 2. alımın sınavı Mart sonu olduğu için hazırlanmaya zaman kalıyor en azından. Seçim sizin yine de.
-
@dumspirospero bölümün ne bilmiyorum hocam ama yds puanın varsa cabalayarak ingilizce makale yazabiliyorsun .ben de ilk başta hiç yazamiyordum ama zamanla oluyor .İktisata gelince hiç mi görmedin onu bilmiyorum .YouTube de iktisat medresesi var videolarını izleyebilirsin .Hiç bilmiyorsan zor tabi .ilan ilk açıldığında baslasaydin biterdi ama .İkinci ilan için çalışabilirsin.
-
2017deki ilan metni böyleyken - İktisat Alanı: Genel İktisat, Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat, Para-Banka
2020 ilanında genel ekonomi yazıyor sadece makro mikro yazmıyor, farklı olabilir mi içerik?
-
ingilizce sınavın süresi ne kadar olur bileniniz var mı acaba ?
-
@ekeblad, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
ingilizce sınavın süresi ne kadar olur bileniniz var mı acaba ?
dışişleri tercüme sınavının süresi 3 saatti.. bunda üstelik kompozisyon da var.. 3 saatten az olmamalı..
-
Arkadaşlar selam bir sorum olacaktı. Çıkmış sorularda İngilizce-Türkçe ve Türkçe- İngilizce çevirileri yapabiliyorum ancak kompozisyon kısmında aklıma hiçbir şey gelmiyor. Hukukçuyum, iktisat bilgim olduğu söylenemez. Kompozisyon yazabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@shirelı çıkmıştaki ingilizce derken?
-
@hpolitics Bakanlığın sitesinde geçmiş yılların çıkmış soruları var.
-
@shirelı orada ingilizceleri var mı hiç görmedim
-
@fdl çok zaman alıyor zaten umarm 3 saat olur .
-
@shirelı Türkçeden ingilizce ye rahat çeviri yapabiliyorsan hocam kompozisyonu haydi haydi yazmalısın .Anladığım sizin cümle kurmada değil fikir geliştirmede sorunlarınız var .Bunun için o konuda bilgin olmalı .Bu biraz da bizim okumalarimızdan gelişiyor .Yani sana 2.dünya savaşını sorarsa sen İngiliz olsan bile bilgin yoksa yazamazsin .Entelektüel şeyler okumalısın .Ticaretle ab yle ilgili şeyler takip etmelisin .şansın varsa şansımız varsa bildiğimiz konu gelir .yoksa güle güle Diyeceğiz
-
Arkadaslar 2021 başlıklı bi ticaret uzm yrd ilanı daha vardı şimdi bulamıyorum hiçbir yerde ? Akıbeti hakkında fikri olan var mı ?
-
@mrdgn Ocak 20-29 arası onun başvuruları
-
@ekeblad Haklısınız. Konu hakkında bilgim olmadığı için yazı konusunda zorluk yaşıyorum. Dediğiniz gibi bunun için okuma yapmam gerekiyor. Cevabınız için teşekkür ederim.
-
müfettişlik bu hafta sanırım onda bir erteleme vs duyurusu göremedim ama bizim sınavın ertelenme durumu hakkında bilgi tahmin vs var mi arkadaşlar
-
@edda sinav giriş belgeleri e postalarina gönderildi mi acaba ? Bor sormak gerek .
-
@ekeblad tam sormaya diğer gruba geçmiştim ki sormuşsunuz:) teşekkürler