Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@gençişsiz ana bina Söğütözunde. Ek bina eski gümrük Bakanlığı'nın binası Eskişehir yolunda. Orada da uzman yardımcılarının çalıştığı birimler var. Servis var .yemekhane var. sürekli dışarıda yenilemeyecegi için fiyat uygun lezzet ortalama. Mesai sabah 9 akşam 6.
-
@vasıflıişsiz çok teşekkür ederim hocam
-
@engin0516 herkesin yabancı dil ile problemi kalmasa sadece bu kurumda değil çoğu kurumun yazılı sınavında başarı gösterecektir zaten. Yani o kadar da hafife almayın. Gerçekten disiplin isteyen bir çalışma gerektiriyor.
-
@ekeblad Resmen hissettiğimi dile getirmişsiniz hocam. Mezun olalı olmuş 4 yıl, alana dair bi halt kalmadı diğerlerini de öğrenelim diye. Ua İlişkiler mezunları için oldukça kasıntılı bir sınav tablosu var. %40 genel ekonomi falan bilemiyorum. Çeviriler de ekonomi ağırlıklı madem yani Allah versin.
-
@engin0516 Hocam öncelikle şunu söyleyeyim, ben hiçbir kuruma neden böyle bir ilan açtınız demem. Her kurumun kendi taktiri. Ben kuruma sitem etmedim.
İkinci olarak mukayeseli olarak zor diyoruz, siz bunu anlamadınız. Örneğin Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu sınavı ile mukayese ettik. Bu sınavın daha zor olduğunu söyledik. Gerçekten de öyle. Belki ticaret ataşeliği yapıyorsun bu işe girdiğin zaman ama diplomat olmak da var. Yani bu uzman yardımcılığı diplomat olmaktan daha zor, bunu kimse reddedemez. Piyasadaki diğer sınavlara baktığımızda bu sınavın zor olduğunu söyledik. Örneğin TİKA'da direkt mülakata giriyorsunuz. Herhangi yazılı bir sınav yok. Ve çok iyi bir kurumdur, bilirsiniz.
Velhasıl ben kurumun neden böyle bir sınav yaptığı noktasında sitemde bulunmuyorum. Sınavın göreli olarak zor olduğunu söylüyorum. Ama kaliteli olduğunu da yukarıda belirtmiştim. Daha doğrusu sınava zor demeyelim, kuruma girmek zor diyelim. -
@g-g, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@ekeblad Resmen hissettiğimi dile getirmişsiniz hocam. Mezun olalı olmuş 4 yıl, alana dair bi halt kalmadı diğerlerini de öğrenelim diye. Ua İlişkiler mezunları için oldukça kasıntılı bir sınav tablosu var. %40 genel ekonomi falan bilemiyorum. Çeviriler de ekonomi ağırlıklı madem yani Allah versin.
@engin0516 Anlatmak istediğim şey tam olarak yukarıdaki durum hocam. Bir de hukuk mezunlarını düşünün mesela. Asıl onlar açısından çok zor bir sınav olacaktır.
-
ab uzman yardımcılığı bile sozluyle alıyor ki onun prestiji daha fazla ,teknoloji bakanlığı keza öyle .evet konu olarak çok konu yok ama ingilizce gerçekten kasintı .İngilizcen iyi olsa iktisatın iyi olmaz .Mesela bir yeni ua mezunu iktisatı yapamaz hele klasik çok daha zor .Bizim gibi olanlar da İngilizceyi ve alani yarım yamalak yapar .Yani şöyle bir arkadaş gerekiyor okuldan yeni mezun olmuş ama yds si Olan hem de ingilizce makale yazabilen ekstra kpss çalışıp puan alıp iktisat da yapabilen olmalı .ve bunları max 2 yılda yapmalı .
-
@engin0516, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
için taban puan ciddi derecede düşecektir . Kurum sınavında ise uluslararası ilişkiler dersi dışında yalnızca iktisat çözerek bu sınavı gayet rahat atlabileceğim. Muhasebe-maliye-hukuk bilmene gerek yok . Uzun lafın kısası yabancı dili iyi olan biri için gayet yapılabilecek bir sınav
hukuk mezunuyum. yds puanım da 81 ancak ingilizce hukuki makale yazmak için kırk fırın ekmek yemem lazım daha. kaldı ki ekonomi alanında ingilizce yazayım. çoğu kişi için de durum bu sanıyorum ki. siz bunu başarmışsınız tebrik ederim, kurum da size hayırlı olsun diyelim o zaman.
-
Arkadaşlar ilan ve sınav ile ilgili sorularınız olursa 03122049822 arayabilirsiniz . Bilgi veriyor
-
Arkadaşlar işletme mezunu bir arkadaşım başvuru yapıcak KPSS puanı 77 civarında YDS ise 73 gelme ihtimali var mı sizce
-
@vasıflıişsiz hocam 81 benim p29 puanım
-
@platypus teşekkür ederim.
-
@cesur32 zor ama imkansız değil
-
@cesur32 işletme den 140 kişiyi yazılıya çağıracaklar. Büyük ihtimal gelir.
-
buradaki arkadaşlar merkez bankası sınavına hazırlanıyor mu acaba? çünkü bu sınav merkezi, sayıştayı ve hatta bence iş bankasını da aşar. yani nedir bu kadronun kerameti. merkezde bir uzman 12-13 bin para alıyor. bu bakanlık uzmanlığı. diğer uzmanlıklardan farkı var mı acaba?
-
Hukuk kaçla kapatır sizce? Çok teferruatlı bir sınav olduğu için şayet listeye giremeyeceksem boşuna hazırlanmak istemiyorum.
-
@mantıkuttayyr kaldı ki merkez bankasının son ilanı bile bu derece zor değil
-
@oagac puan nedir?
-
@poohdini
76. Çok ümitli değilim sadece YDS şartının olması bir ihtimal olabilir mi diye düşündürüyor. -
@oagac 180 kişi çağrılacak. Başvuru yapın