2021 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Ne Zaman?
-
idari hakimlik icin duyumu olan var mı arkadaslar
-
@mitrandil bu sene duyumlar az baya, grup da baya sessiz.
-
@birsorumolacaktı Bu başlığa özel değil, genel itibariyle forum sessiz ve sessizleşmeye de devam ediyor geçmiş yıllara nazaran.
-
@estergon-kalesi aynen eskiden cok daha aktifti
-
Merhaba yıl sonunda 1000 hakim savcı alımı olacakmış .
-
@mami1616 mevcut alım ne zaman açıklanır acaba
-
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yıl sonunda 1000 kişi hukuk fakültesi mezunlarından, yine avukatlıktan, idari yargı ve adli yargı için hakim savcı alımı inşallah gerçekleşmiş olacak." dedi.
İİBF dememiş. Düzenleme var deniliyordu inşallah olumsuz birşey yapılmamıştır.
-
@papatyaçayı şuan çok gerildim.
-
800 adli 100 idari 100 avukatlık olur umarım. Tamamen adli yapmazlar.
-
@mami1616 idari hakim alacaklarını söylemiş zaten bakan. iş ki hepsi hukuk fakültelerinden olmasın.
-
@helin005 maalesef açıklama bu şekil
-
@papatyaçayı O lafın gelişi söyleniyor. idari alımı 50 ya da 100 olacak zaten maksimum. oradaki kota gereği alınacak maksimum 10 ya da 20 kişilik iibfli alımı için hukuk ve iibf demez. İibflilerin %20 alınması kanun gereği. İlanla değiştirilemez. Kanunda değişiklik yapılması gerekir iibflilerin alınmaması için. Olan olay sadece bakanın iibflileri telaffuz etmeye gerek duymaması
-
@helin005 videoyu izledim şu şekilde algıladım. 1000 hukuk mezunlarından dedi sonra avukatlıktan ve idariden bahsetti. Muhtemelen yine 1200 kişilik ilan gelir . 100 avukatlık 100 idari olur.
-
@mami1616 atama izni belgesi var hocam. 1000 kişi olacak toplam alım. 900-50-50 yahut 800-100-100 bölünecek.
bütçe başkanlığı tarafından yayımlanana ek atamaya dair CB kararında yazıyor. Maksimum 1000 hakim adayı alınabileceğine dair.
-
@aintmadatcha ondan haberim yoktu hocam.
-
@aintmadatcha o zaman ilanın gelmesin, bekleyeceğiz mecburen
-
@lallanaa bakan bey toplam 1000 hakim savcı alacağız derken bunu kastetti. SBB tarafından verilen ek atama izni 1000 çünkü. bakalım idari sayısı 50 mi olacak 100 mü göreceğiz. inşallah 100 olur ama 50 olması da mümkün. mezun sayısını 800e çekerler mi bilinmez.
-
Sınav aralıkta mı olur acaba ?
-
@abd94 Aralık sonu gibi olur.
-
Kasım ayı 100 kişi sürpriz olmaz.