2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
-
@guy72 saol hocam
-
arkadaşlar biraz saçma bir soru olacak ama sormam gerekiyor benim için önemli bir konu. mülakat sırasında içeriye su sokabilecek miyiz? veya içeride masada su falan ikram edilecek mi bilgisi olan yazabilir mi? neden soruyorum, heyecanlandığım zamanlarda ağzım konuşamayacak derede kuruyor :)) içeride tek kelime edemeden elenmek istemiyorum. :))
-
@ayemsoso genelde içeride bir küçük şişe su koyuyorlar masaya lakin içeri girmedem önce kapıdaki görevliye sorarsın onlar yardımcı olur
-
@poncik tamamdır hocam ilgin için ayrıca teşekkür ederim.
-
Arkadaslar küçük yerlerde torpil oluyor mu İstanbul Ankarada vardır kesin ama küçük bir ilde torpil var mi boşa mi çalışıyoruz merak ediyorum oralara zaten 3 5 kişi alınıyor şansımız daha mi az? Tecrübeli olan cevaplarsa iyi olur
-
Grup çok sessiz Çalışmalarınızı nasıl sürdürüyorsunuz arkadaşlar, konu kitaplarından mı yoksa mülakat kitaplarından mı çalışıyorsunuz?
-
@earth11 Hocam bence torpil olmayan yer yoktur ancak siz yine de böyle düşünerek çalışmalarınıza ara vermeyin.
-
Liyakat mülakat sorularına bakıyorum da burda ceza hukuku da yer alıyor, ceza hukuku sınav konuları arasında yokken nasıl mülakat müfredatı içinde yer alıyor anlamadım.
-
@hellsing herkes sadece guy mülakatına girmiyor arkadaşım çünkü liyakat diğer mülakatları da kapsadığı için ceza hukukunun olması çok doğal değil mi
-
Arkadaşlar ilk mülakatım olacak mülakatın bittiği gün liste genelde belli olmuyor mu yoksa sonradan oynama oluyor mu
-
Tamamen merakımdan soruyorum niye bu kadar geç açıklanıyor
-
@sherlock çıktığı sınavlar da yazıyor yanında heralde, guy da var içlerinde bu normal mi kardeşim o zaman.
-
Arkadaşlar durumlar nasıl herkes nasıl çalışıyor ben hiçbirşey bilmiyorum galiba çalışamıyorum da enerjim yok:) daha önceki yıllarda hiçbirşey bilmeden geçenler olmuş mu:) bir suru konu var ve aklımda tutamıyorum tecrübeli olanlar yatistirsin bizi biraz ihtiyacımız var. ya çok zorlamiyorlar falan zaten bilgini sınavda ölçtüler çok sürmez zaten diye nolur bisey söyleyin grup çok sessiz
-
@earth11 Bende çalışamıyorum hocam. Ancak kendimi strese sokmamaya çalışıyorum. Bu saatten sonrası gerçekten kader,kısmet.
Belki bir konuyu sorsa üzerinde 10 dakika konuşabilirmişim gibi geliyor ya da çok basit bir tanım sorusu sorsa 2 kelimeyi bir araya getiremeyecekmişim gibi. Mülakata gidenlerin hepsi benim gözümde hakeden kişiler,puansal olarakta arada uçurumlar yok. O yüzden rahat olun,hepimiz aynı gibiyiz. -
@billofrights bende aynı durumdayım iktisat mezunuyum hukuk çalışsam mi diyorum ceza, iflas, idare eledim. içim rahat etmiyor sonra hadi sorarlarsa diye diğer konulara da odaklanamiyorum günüm bir paket sigarayla boyle düşünmekle geçiyor elde var sıfır .iktisatta çok geniş büyüme, uluslarasi iktisat, doktrinler onları elesem bu kez iktisat mezunusun bunu bilmen lazim.maliye zaten yüzde yuz soracaklar eleme şansım yok ayni şekilde muhasebede ve en kötüsü sınavda okuyunca bi yerden aklınıza geliyordu burda bildiğin şeyi aklına gelmediği için soyleyemiyorsun. zaten sıkıntıya sokanda bu.bana sınavdan daha stresli bir süreç yaşatıyor su an.heyecan yapacagimi düşünmüyorum(ama ilk mulakatim devlette. özelde daha önce grup ve özel mulakatlarim oldu ikisindende geçtim ama çok samimi bir ortamdı herşey konuşabiliyordun burda daha resmi olmam lazim gibi..) ben genelde test sınavlarında iyiyim direkt sorarsa bir iki cümle anca soyleyebilirim aslında bilmediğimden değil iste hatirlayam diye çünkü çok fazla şeye çalışıyoruz.önceki yıllarda arkasin biri demiş herşeyi ezberledim, herşeye doğru cevap verdim ama sonuç sıfır demiş acaba sadece bilmekle de olmuyor mu torpil de mi gerekli bilemiyorum. Hayırlısı olsun artik kısmet eminim benim durumumu yasayan bir suru insan vardır.bu arada 14 de 7 kişi arasına girmek daha avantajlıdır diye düşünüyorum 400 den 200 kişi arasına girmektense mülakatlarda sizin düşünceniz nedir bu konuda?
-
@earth11, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
@billofrights bende aynı durumdayım iktisat mezunuyum hukuk çalışsam mi diyorum ceza, iflas, idare eledim. içim rahat etmiyor sonra hadi sorarlarsa diye diğer konulara da odaklanamiyorum günüm bir paket sigarayla boyle düşünmekle geçiyor elde var sıfır .iktisatta çok geniş büyüme, uluslarasi iktisat, doktrinler onları elesem bu kez iktisat mezunusun bunu bilmen lazim.maliye zaten yüzde yuz soracaklar eleme şansım yok ayni şekilde muhasebede ve en kötüsü sınavda okuyunca bi yerden aklınıza geliyordu burda bildiğin şeyi aklına gelmediği için soyleyemiyorsun. zaten sıkıntıya sokanda bu.bana sınavdan daha stresli bir süreç yaşatıyor su an.heyecan yapacagimi düşünmüyorum(ama ilk mulakatim devlette. özelde daha önce grup ve özel mulakatlarim oldu ikisindende geçtim ama çok samimi bir ortamdı herşey konuşabiliyordun burda daha resmi olmam lazim gibi..) ben genelde test sınavlarında iyiyim direkt sorarsa bir iki cümle anca soyleyebilirim aslında bilmediğimden değil iste hatirlayam diye çünkü çok fazla şeye çalışıyoruz.önceki yıllarda arkasin biri demiş herşeyi ezberledim, herşeye doğru cevap verdim ama sonuç sıfır demiş acaba sadece bilmekle de olmuyor mu torpil de mi gerekli bilemiyorum. Hayırlısı olsun artik kısmet eminim benim durumumu yasayan bir suru insan vardır.bu arada 14 de 7 kişi arasına girmek daha avantajlıdır diye düşünüyorum 400 den 200 kişi arasına girmektense mülakatlarda sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Ne gibi bir avantajı olduğunu düşünüyorsunuz hocam?
-
@earth11 O arkadaşın dediğine inanmam mümkün değil,her şeyi ezberlemişmişte girmiş.
Hukuk - İktisat - Maliye - Muhasebe konu anlatımı yaklaşık 1.000 sayfadır nereye her şeyi ezberliyorsun.
Her iki kişiden birisi alınacak,tabiki büyük avantaj.Komisyon içinde rahat bir mülakat olur hocam,4 kişiden 1 kişiyi seçmektense.
Kpss + kurum sınavını geçtik. Bilgi olarak tamamız. Orada zaten bizden direkt tanım bekleyeceklerini sanmıyorum. O yüzden sorulan sorular en az 2-3 kere döndüğümüz konulardan gelecek. Örneğin hukuk sorularını illa hukuki bir dille değilde karşı tarafa nasıl aktaracağız,istenen bu. İllaki kendini çok iyi ifadebilen,karşı tarafa bildiğini çok güzel aktarabilen kişilerde olacaktır. Ama inanın hangi ilde mülakata gireceksiniz %10-20 yi geçmez bu oran.
O yüzden çoğumuz aynıyız,bunu düşünerek stres yapmayın. -
@billofrights ben duy mülakatına girdim hocam bana sadece tanım sordular muhasebede de kayıt sordular .Bir tane bile yorum sorusu yoktu . on dk da her şey bitti .
-
Hocam ben direkt tanım bekleyeceklerini sanmıyorum dedim, kitaplarda yazılanla birebir.
Ayrıca yakın arkadaşım İBB - İski - Tapu ve Kadastro Müfettişlik mülakatına girmişti yakın zamanda.
İnanın bana Duy mülakatından daha daha kolaydı üçüde.
Duy mülakatlarını referans alırsak vay halimize zaten.
Amaçları neydi,gerçekten yorum yapamıyorum. Bir arkadaşıma 14 tane soru sormuşlar. -
@papuayenirakı 14 kişiden 7 kişi alacaklar vasıflı aday sayisi 200 kişide 100 girecek olan bir ile gore daha azdır.yani 200 kişinin arasından en iyi 100 kişiye girmektense 14-7 ye girmek daha basit.ama torpil islerse 200 kişiden 100 e girmek daha basit çünkü torpil sayisi daha azdır bunu anlatmak istedim