24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
@blackeagle insALLAH benimde olacak bu sefer .. Neden bu sefer 24 Aralık'ta bende 2 ay çalıştım 50 dogrum vardı. Alt yapı kpssden vardı başka bisi yoktu okadar oldu . Su haziran ayına geldiğimizde sunlari yaptım :
Themis anayasa
Themis idare
Themis idari yargı
Themis ceza genel
Themis medeni usul
Zapata medeni
Zapata borclar BU KİTAPLAR 3 TUR BİTTİ . Burdan da sen devam et istersen detayları : ) .. -
@Suigeneris 24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@blackeagle insALLAH benimde olacak bu sefer .. Neden bu sefer 24 Aralık'ta bende 2 ay çalıştım 50 dogrum vardı. Alt yapı kpssden vardı başka bisi yoktu okadar oldu . Su haziran ayına geldiğimizde sunlari yaptım :
Themis anayasa
Themis idare
Themis idari yargı
Themis ceza genel
Themis medeni usul
Zapata medeni
Zapata borclar BU KİTAPLAR 3 TUR BİTTİ . Burdan da sen devam et istersen detayları : ) ..Yalnız hocam maşallah ne güzel çalışmışsınız. Allah daim etsin. 24 Aralık sınavı olumsuz olunca dağıldım ben daha yeni yeni toparlanıyorum Zapata'ya başladım. Bence kullandığınız kitaplar çok iyiler birde üstüne soru bankalarını, denemeleri ve kanun okumayı da eklerseniz yeterli olur bu kaynaklar
-
@hakime01 değerli yorumlarin için ilk önce teşekkür ederim. Su okuduğum kitaplar hele birde 3 tür yaptım beni acayip geliştirdi . Fakat çok yıprattı ....
Kitaplar gerçekten çok iyi idari için çok fazla .. Justice soru bankasina başladım . Piyasanın en ağır kitabini su gibi okuyorum şuan. Tek tek konu kitaplarına girmenin avantajı bu olsa gerek . Kendime sasiyorum. : ) Hiç bir bilgiye yabancı değilim . Bu arada justice soru bankası themislerin özeti haberin olsun...
Not : Geç kalmış değilsin . Zapatalara 3 tür atmalisin yoksa pek verim alamiyosun. -
@Harun-Resid Sayistaydan adam eksiltemiyoruz ya hepimiz icin hayirlisi olsun:)
-
@kenanus123 iddialı değilim sayıştayda Hakimlikte elendiysem orada da elenirim Referans bende sıkıntı biraz. Hayırlısı bakalım
-
@Suigeneris önemli değil Tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Justice bende de vardı dediğiniz gibi ağır bir kitaptır ama çok öğretici herseyi içinde barındırıyor çok kapsamlı. Ya nasip deyip başlayalım biz. İnşallah bu sefer daha iyi bir şekilde hazırlanalım. Zaten sonbahar sınavı denilmisti bu dönemler içinde başlamak lazım anca yetistiririz..
-
@hakime01 haklısın . : )
-
Değerli hakim adayı arkadaşlarım . Şuan da adli hakimlik sınavı yapılmakta. Ortak olan derslerimiz için ( Anyasa, idare, idari yargı , ceza genel, medeni usul , medeni, borçlar hukuku ) soruları toplarsak Yeni soru tipleri ile bakış acimizi genişletebilirsiniz. Bu konuda el ele verelim ...
-
@paretowilfredo hocam bizi idari mezun olarak bilgilendirebilirmisiniz . Yani staj süresi ne kadar ne zaman ve ilk olarak nerde staj a başlıyacaz , ...
-
@Hassaa arkandan ben geleceğim insAllah : ) Bende Sana sorarım artık bu tarz soruları : )
-
@Suigeneris inşallah kardeşim seve seve cavaplandırırım :)))
-
Herkesi tebrik ederim arkadaslar. Merak ettigim bir konu var. Stajda ilk tercihe ankara yazdim gelmeme ihtimali var mi idari icin? @paretowilfredo
-
@thyasbr tebrik ederim kardeşim benimde merak ettiğim bi çok konu var ama yardımcı olacak bi babayiğit yok hala :))
-
hakımlık kazanan arkadaslar tebrıkler . elınızdekı kıtapları hedıye etmek ısteyen olursa ben talıbım ozellıkler ıdarı hakımlık ıcın
-
@Suigeneris ben anayasa ve idareye nohutçudan baktım fevkalade iyiydi themis nasıldır bilmiyorum ama iyi diyen arkadaşlar var. Onun haricinde diğer kitaplarda mutabıkız. Vergi hukuku ve vergi sistemi için mutlaka sertkan erdurmaz'ın matrah soru bankasını tedarik etmelisin. İdari yargılamaya ve hukuk muhakemeye mutlaka kanundan çalış. Anayasa her daim elinin altında olsun süleyman demirel gibi Ve son olarak kardeşim ve en önemlisi justice idari hakimlik çalışma kitabını mutlaka tedarik et, burdan da çalıştığın bir önceki dersten soğumayasın bilgiler taze kalsın diye kendini çok sıkmadan ağır ağır ama temiz bi şekilde ilerle. Unutma daha vaktin var ve yapabilirsin eğer bu dediklerimi yaparsan kazanman kaçınılmazdır Allah'ın izniyle. Allah yâr ve yardımcın olsun.
-
@blackeagle değerli tecrübelerin için çok teşekkür ederim : ) Justice var zaten . Themis kitaplarının ozetidir justice
-
Justice bu eski Themis değil mi? 1-2 kere bitirdim nedense ısınamıyorum Themis ve Justice serilerine. Sınavdan uzak geliyor. Bi daha bakmam muhtemelen. Bana fayda sağlayan asıl unsur kanun. Son sınavda 21-53 yaptım sınırda kaldım. Ama konsensus hiç çözmemiştim vakit darlığından iki aylık çalışma ile bu kadar yapabildim. Konsensus şu an hazır çözülmeyi bekliyor. Yeterlilikten sonra nasip olursa buralarda olacağım
-
@mr.aday hocam sadece justice elinde olursa çok anlamsız olur tabi. Themis kitaplarının bire bir konu özeti justice . O kadar kalın kitaplara dönmemek için justice üzerinden genel tekrar kitabı . Themis set kitaplarını okudum ordan biliyorum. Ayrıca kitap adli hakimlik bilgi düzeyinde ve çok kaliteli bir bakış açısıyla hazırlanmış emek kokuyor. Konsensus için şunu soyliyeyim . Bana gorede o hiç güzel değil . Çünkü konu konu yapmışlar . Mesela sebebsiz zenginleşme konusu altına bunlarla ilgili hep aynı soru kalıpları . Bir yerden sonra aynı soruyu ezberliyosun. Ezberleyince bir sonraki soru sana basit geliyor . Sonra bilinç altı buna inanıp seni kandırıyor . Çok iyi cozuncede kitap harika gözüküyor gözünde . Justice de çok kotu gözüküyor çünkü bilinç altin sana bunu yapamazsın diye tanıttı.
-
@Suigeneris :). Bana lazım olan hap bilgiler konsensusta var. İdari yargı gereksiz ayrıntıya boğan bir sınav değil. Temel bilgiler ve birazcık muhakeme yeterli sınav için. Ben o ayrı ayrı kitapları okumuyorum kanun yeterli geliyor (son sınavdaki insanilik ilkesi vb... konular hariç).
-
@mr.aday tabi haklı taraflariniz var : ) 24 aralıktaki sınava şansınız iyi tutmuş diyorum . Osym artık sınav formatını bı önceki ile bam başka yaparak daha çok öğrenci eler oldu . Siz yine bakış açısı kazandırın kendinize : )