10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@icon o kişi sınavda sadece 80 soru işaretledi galiba. Anketi de böyle algıladı anlaşılan. Ne günlere kaldık arkadaş.
-
Tartışma veya spekülasyon için demiyorum ama sanırım 1946 mı 1958 mi sorusuna itiraz edilmiş. Biraz ağır aksak takip edebiliyorum süreci iptal olur mu sizce ?
-
@keynesinabv ben 1958 yaptım sorunun muallak olduğunu düşünüyorum ama ÖSYM bu iptal etmez. İşime yarayan bir durum gerçekleşmez
-
@herseye-rağmen, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@amirim üstad senden de bir baraj tahmini alsak ne güzel olur
71.75 - 72.75 aralığı...
-
@amirim mekanın sahibi geldi...
-
@amirim Çok sağolun üstad çok saygı duyduğum birisisiniz düşüncenizi paylaştığınız için çok tskurler
-
@olursaekime ;)eyvallah
-
Arkadaşlar netlerin akışı kesildi geçen sene de böyle miydi şuan 190 küsür kişi var ve bu durum barajla ilgili süpriz beklentimi kuvvetlendirmeye başladı ancak hala ben sınava giren kişilerin bakış açıların her geçen sınav olumlu yönde değiştiğini düşünüyorum tek baraj konusunda bu yukarı çekici etken
-
@mencikof
Geçen sene forumda birçok kişi telegram gruplarından, eşten dosttan puan sorup öğrendi. Herkes ismini de belirterek buraya yazdı. Liste kısa sürede tamamlanmış oldu ve daha fazla alım manipülasyon olur denerek ekleme yapılmadı. Böyle hatırlıyorum. -
@mencikof benim 75.50 arkadaşın 73.50 eklenmemiş.
-
@Antimülakat üstadım sizden de baraj tahmini alabilir miyiz
-
@kymkm109, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@mencikof
Geçen sene forumda birçok kişi telegram gruplarından, eşten dosttan puan sorup öğrendi. Herkes ismini de belirterek buraya yazdı. Liste kısa sürede tamamlanmış oldu ve daha fazla alım manipülasyon olur denerek ekleme yapılmadı. Böyle hatırlıyorum.ayrıca o zaman gerçek-troll ayrımı bu kadar zor değildi. son 2 senedir takip edenler de farkındadır zaten
-
@mehmet5557 bu soru daha önce kaymakamlik sınavında aynı şekilde zaten çıktı diye hatırlıyorum. O yuzden osym den iptal çıkması bu soru için imkansıza yakin
-
Beklenmedik hatalara gebe, iki şık arasında kalınan sorularda doğru kabul edilerek yapılan hesap hataları, farkında olmadan hızlı yapmak uğruna doğru cevap şıkkının yanlış işaretlenmesi gibi sorunların yer alacağı bir Kaymakamlık sınavını daha geride bıraktık.
Kendi adıma biraz hüsrana uğradığım bir sınav olduğunu belirterek konuya başlayayım. 76 Doğru 24 Yanlış yaparak mülakata kalma şansımın kalmadığının farkındayım.
Nüfus yoğunluğu sorusunu nüfusu en az olan il, üçüncü oturumda sonuçlanan seçimi üç günde tamamlanacak seçim olarak iki anlamsız yanlış ile birlikte; bunlardan farklı iki soruda da net bilinen sorunun cevabını sınav sonuna doğru değiştirerek aslında kendi elimle mülakata kalma şansımı yitirdim.
Sınavda soruların kolay olduğuna dair analizlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Hesaplarıma göre 2 Türkçe + 2 Tarih + 2 TR Eko + 1 İktisat + 1 veya 2 İnsan Hakları ve 5 anayasa+idare hukuku olmak üzere 15 sorunun herkes tarafından yapılmayacak sorular olduğunu düşünüyorum. Yakın Eğitim ve Ahmet Nohutçu ile birlikte Yasin Çoban soru bankalarını bitiren birisi olarak sınavda en iyi ihtimalle 85 doğru yapılacağı sonucuna ulaşıyorum. Bunlardan fazla kaynaktan yararlanmakta kolay olmayacağı düşüncesiyle 85 üstü almanın çok kolay olmadığı bir sınav olduğunu düşünüyorum.
Gelelim kaçta kalacağı konusunda fikir beyan etmeye... Arkadaşlarımızın paylaştığı verilere göre geçtiğimiz yıla göre daha iyi netlerin yapıldığı bir sınav olduğu çok açık. 73,5 ile 77 puan arasında muazzam bir yığılma olduğu açık. Burada 0,25 netlerin bile ne kadar önemli olduğunu bekleyip göreceğiz. Ben taban puanın bu aralıkta kalacağını düşünüyorum. Biraz daha daraltmak gerekirse 73,5 ile 75 arasında kalacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz yıldan yüksek kapatacağı çok açık. Bir de 80 puan üzerinde yapan sayısının 150 civarında olacağını düşünüyorum. Mülakata kalacak dostlarımıza şimdiden başarılar dilerim.
-
Olmadık yanlışlarla yine dışardayım 70 üstü tüm arkadaşları tebrik ederim şişirilmiş netler listede maşallah diyorum 60 doğrusu olmayan 70 üstü net yazmış ya:)
-
ORTALAMA 73,5
60 ÜSTÜ ORTALAMA 74,3
70 ÜSTÜ ORTALAMA 75,4
Listedeki 200 küsür kişinin ortalaması şimdilik bu şekilde.
Ne dersiniz, bu ortalamaların üstünde mi yoksa altında mı kapatır gerçekte, düşünceleriniz ne yönde? -
@antimülakat geçen sene yapılan listede sınav birinci ve ikincisi bile aynı netleri çıkarmıştı. Hatta birçok derece doğru tahmin edilmişti. Geçen sene 80 üstü kaç kişi vardı acaba?
-
Bir de şu detayları da belirtmekte fayda var.
Öncelikle bu senenin mezunları sınava katılamadı. Bunun etkisi taban puanın daha aşağılara düşmesi şeklinde yansımaya sebep olacaktır.
İkinci olarak sınavın yaz ayında ve kpss öncesi yapılması, diğer kurum sınavları arasında odaklanma sorununu ortadan kaldırarak en azından belli seviyenin üstünde puanlar alan adayların dikkatini buraya çekmelerini sağlamıştır. Bu da puanların yükselmesi anlamına gelmektedir.
Üçüncü olarak puan hesaplamalarında yapılan en önemli yanlış 2-3 soruda iki şık arasında kalan kişilerin, ilk hesaplamada bu soruları doğru yaptıkları üzerine bir sonuç çıkarmalarıdır. Ben herkesin en azından fazladan 2 yanlış daha yapabilecekleri üzerine hesap yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Özellikle sınırda olan arkadaşlarımızın küsuratlarla mülakata kalamamaları durumunda büyük üzüntü ile karşılaşmamaları için bu şekilde hesaplama yapmalarının kendileri için daha doğru olacağını düşünüyorum.
-
Uzun zamandır buralarda olmamamızın nedenini soran dostlarımıza da şöyle açıklayayım: Çalışma hayatı, aile hayatı, okul sınavları, üstüne bir de Kaymakamlık çalışması birleşince nefes alacak vakit bulamadık. Dolayısıyla bu dönemde TY işlerini askıya aldık. Bundan gayrı buralardayız inşallah.
-
Bu 2.81 ile çarpma işi vardı onu son duruma göre bir denesek mi? Neydi o iş sahi?