Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alım İlanı 2021 (50 Kişi)
-
@semihylc Açıkçası konu sizlerden tamamen bağımsız dostum şakanız bir yana, Kurumda değişmesi gereken çok konu var. Biz bunların bir kısmını çokça dile getirdik ama meslekte de değişmesi gereken çok husus var. Mesleğin geleceğinin öncelikli olarak daha liyakatli ellerde olması gerektiği neredeyse ortak bir kanaat. Oligarşinin ortadan kalkması lazım. Bunun yanında Kurumda da değişmesi gereken şeyler var, Vedat Hoca'nın değişim eğilimi varsa -ki öyle görünüyor- ben de müspet bakıyorum. Sonrasında daha iyi bir ilan süreci olması da bence daha muhtemel olacaktır. Tabii göreceğiz bunların hepsini yaşayarak.
-
@semihylc dan ziyade 50 sayısına kim sebeb olduysa devrik olsun.
-
@paretowilfredo 2019 puanlari yandiktan sonra nasil saglikli bir surec olacak giden onca emek beklenilen giden yillardan sonrami saglikli surec islicek
-
@paretowilfredo üstad herşey bizi buluyor . Yapılanma ayağına 3 sene ilan bekledik ömrümüzden gitti . 2 senedir sgk ilanı gelmemiş evvelinde giren girmiş şimdi liste açıklansa puan rekoru kıracak ama o bile iptal olma riskinde . Teşekkür ederiz bilgiler için .
-
@adam-simith Dostum 400 kişilik standardı olan ilanın 50'ye inmesiyle zaten zirveye vardı bazı şeyler. Umudum bu ilanın iptal edilmemesi olur açıkçası, sonrasında da eski düzenine hızlı bir şekilde dönülmesi tabii ki. Bunu sağlayacak değişimler şart. Bakan Bey'den bu noktada umutluyuz ama dediğim gibi zaman gösterecek maalesef bazı şeyleri.
-
@semihylc Haklısınız dostum, bizzat sizlerle beraber yaşadık bu süreçleri. Her mecrada da dile getiriyoruz bunları emin olun. Ha anlayan var anlamayan var anlattıklarımızda ama bir şeyler değişsin, düzelsin diye sürekli bir uğraş içindeyiz. Optimum bir çözüm bulunmasını umuyorum dostum. Ama mevcut gidişin de etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz işte. Bu sadece size yansıyan kısmı üstelik. Değişimin güzel neticeler doğurmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor şu aşamada elimizden.
-
@paretowilfredo Listeler hazır demiştiniz. Süreç devam ederse puan için duyumunuz var mı ? 87 nin altına iner mi?
-
@stepbystep Puan konusunda bilgi sızmaz dostum kolay kolay. Bu konuda daire başkanlığı çok katı. Dolayısıyla bize de intikal etmiyor doğal olarak. Tahmin konusuna da ben prensip olarak girmiyorum dostum. Yüksek söyleyip kimseyi üzmek, düşük söyleyip kimseyi boşa umutlandırmak istemedim hiç, istemem de.
-
@paretowilfredo 10. promosyon da sızmış sanırım daha önce ona dayanarak sormuştum. Bu sefer olmadı demekki. Teşekkürler cevap için iyi geceler.
-
@stepbystep Tam olarak o yüzden bu katılık dostum. Çok net ikazlar yapıldı o süreçte ve artık kimse bilgi vermek istemiyor.
-
@paretowilfredo hersey carsambaya mi kaldi o gun mu karar verilecek
-
@paretowilfredo bu değişim konusundan meslekle alakalı şeyler mi anlamalıyız, sınav sistemi ile ilgili mi değişiklik beklemeliyiz idari değişim tam anlaşılmadı sanırım
-
@varol Yalnız ben neden P13(yani istatistikçileri) bu kadar ötekileştirdiğinizi anlayamıyorum. Sayının düştüğünden, puan türü değişikliklerinden şikayet eden iibf li arkadaşlarımız, biz de en az sizin kadar mağdur durumdayız. 2 yıldır biz de umutla SGK ilanını bekliyorduk. Yüksek puanlar aldık ama üzerimiz bir kalemde silindi. Keşke biraz empati yapabilseniz. Keşke birbirimize bu kadar köstek olmasak mesela..
-
@bayan-dakik ötekileştirmek gibi bir düşüncem olmadı hiç. Tam tersine hepimizin aynı sınava girdiği, anasinin karninda mevzuat öğrenmediğini, kurumun mevzuatina uygun puan ile alim yapması, bunu puan turunu secerken herhangi bir bolume ozel puan turu secmemesini istedim. Bundan doğal ne olabilir. İstatikciler bu ilana basvurmasin gibi bir bencillik icinde olsaydim bu dediginiz dogruydu. Ben ayni sartlarda yarismak istediğimi vurguladim. Bunun yaninda buyur p13
KPSS P13
Genel Yetenek: %20
Genel Kültür: %10
İktisat: %30
İstatistik: %40
Nerde çeko, nerde mevzuat. 2019da 78 ile kapadı istatistik. İstatistikten 1 soru yapmistim puan hesalansin diye. 71 gelmiş puan. İstatistik okuyan biri 10 tane yapsa 78 alir rahat. Diger puan turlerinde ise 85 gibi bir rakamla kapadı, 0.50 ile kacirildı mülakat. Bilmem anlatabildim mi.
-
@varol istatistikten 10 soru yapmak 30 dknı alıyor canım benim. İstatistikten 20 net üstü yapanı kurum zaten alsın.Öyle kısa yöntemlerle çözülecek çok soru yok.
-
Bilen biri aydınlatırsa sevinirim. Bakanlıktaki, kurumdaki değişiklikle 50 kişilik taşra alımının ne gibi bir alakası olabilir ve bunun kararı sınava bir hafta kala mı verilir? Emeğimiz, çabamız bu kadar mı önemsiz ya gençleri bu kadar mı hor görüyorlar
-
@colebusthe10 Yani hocam.. Anlatmaya calistigimi hala anlamamissin. Sadece istatistikten 20 net yapinca kuruma girmeyi kendinize hak mi goruyorsunuz. Nerede çeki, nerede hukuk maliye.. 48 tane puan türü var. İstatikci icin p13. Benim emegim nerde kaldi. Ki istatikci okuyan biri bi zahmet 20 net yapsin.. 78 ile listeye girersiniz ne ala!!! Bizde 85+ üstu alalim diye çabalayalim. Sartlarin esitlenmesi lazim. Hepimiz ayni sinava giriyoruz. İcinde mevzuat namina hicbir bilgiye yer verilmemis puan turunden alim yapilmasi hak siz lik..
-
@varol istatistik çok zor kardeşim okuduğunu anlama değil orada yavaş dur. 20 net yapınca 90 puan alıyorsun. Öyle basic bişi düşünme.
-
@paretowilfredo Zaman.... Gerçekten sabırla imtehan için kpss A üstüne SGK yeter. 2 yıldır beklenen ilana verdikleri sayı üstüne yazılı sınav getirmeleri yetmezmiş gibi bide erteleme durma gibi söylentiler. 2019 90+ puan almış bir insan bu kurumu hedefleyerek o puanı alıyor kurum spesifik puan istiyor biz bu kurum için 4 alan dersi dışında iş hukuku sosyal güvenlik hukuku gibi dersleride sürece dahil ediyoruz. Peki kurum ne yapıyor 2 yıldır vereceği bir ilan bu kadar mı zor mağduriyet üstüne mağduriyet yaşattılar ! Sınav sonrasına kalan iyilestirme ne güzel pardon bize ne gibi faydası var bu durumun ?
-
@varol artı sizin emeğinizde kolay değil