Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alım İlanı 2021 (50 Kişi)
-
@varol hani hocam kim önerdi muhasebe agırlıklı alsın diye ben o puan türünü de eklediklerinde sesimi cıkardım çünkü yüzlerce kişi anlık puan türü eklenmesiyle giremedi listeye... ayrıca benimde guy için puan türüm 91 çeko agirlikli puan türüm 95... yukarıda yazdıgıma bakarsanız ceko yine belli agirlikta olsun bu degissin demedim sadece 30 çeko netle ot gibi insan gidip denetmen olmasın bu kadar açik yazdigim
-
@varol KPSS P41 PUAN TÜRÜ
Genel Yetenek: %10
Genel Kültür: %10
Hukuk: %25
İktisat: %15
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: %40
KPSS P42 PUAN TÜRÜ
Hukuk: %20
İktisat: %15
Maliye: %30
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: %30
KPSS P43 PUAN TÜRÜ
İktisat: %20
Maliye: %15
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: %25
KPSS P47 PUAN TÜRÜ
Hukuk: %15
Maliye: %15
Muhasebe: %30
KPSS P48 PUAN TÜRÜ ( A GRUBU ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ PUAN TÜRÜ)
Maliye: %20
Muhasebe: %20
Ağirliklar bu sekilde. Son iki puan türü bu kurum için istenmemesi gerekli..
-
@norm hocam guzel puaniniz var Allah artirsin. Benim karsi oldugum bazi kesimin bu ilana surekli p47 puanin eklenmesini istemesine ve istatikcilere ozel sayi ve puan turu ayrılmasına. Hepimiz ayni sinava giriyoruz..
-
@varol tesekkür ederim.. tabiki mevzuatı ceko üzerine kurulu bir kurum neden muhasebe agirlikli alsın saçma oluyor kesinlikle haklısınız
-
@norm kardesim kusura bakmada sende bu kuruma girmek istiyosun bu kadar madem sende az gkgy calis 55 net yap ve 30net cekodan yap 92 al bu kadar basit. Bir kamucu olarak ben nasil ceko calistiysam sende calis. Tamam puan turunun son dakka degismesine hepimiz karsiyiz ama 92 almak o kadar kolay degil.
-
@varol
bilmediğimden soruyorum istatistikçiler de denetmen yardımcılığı için başvurup kurumda klasik sgk denetmenliği mi yapıyor yoksa onların farklı bir birimi ve pozisyonları var mı?
aynı ise onlara farklı puan türü ve sayı anlamsız, farklılıklar var ise bence haklı olabilirler. -
@duha Bu açidan bakmadim hiç. Boyle bir birim var ise eger haklı gorulebilir tabi.
-
İnşallah 50 kişilik alım olur hatta yazılı sınavdan muhasebe dersini kaldırsınlar.Bilmiyorlar ki zaten p48 puani 90 ustu olanın ceko puan türleride yüksek.Yok muhasebe puan türü olmasin yok şu olsun.Her yıl puan türünü değiştiren bir kurum var.Ne çekosu ne mevzuatı.Abartmayin ya
-
Hatta sgk denetmenliğinde İngilizce olacakmış kurum sinavinda.Ya da yds 50 olacakmış.Çok yabancı var ülkemizde kayıt dişilikla mücadele için dil olmazsa olmaz.
-
Mesele donanımı ölçmekse ÖSYM ölçüyor. Kurum sınavı demek maddi manevi külfet. Elde ettiğin başarıyı birde kuruma ispatlamak için yeniden hayatı dondurmak demek. Herkes biliyoki kurum sınavına hazırlık tam kapanma ister kpss den 90+ puan almakta tam kapanma ister. Biz hayatımızın her dönemini kapanarak mi geçircez ? Zaten başarısını ispat etmiş en güvenilir sınavı yapan ÖSYM den puanı almış insanlar Ayrıca zaman kaybı. Daha listeyi açıklanamayan kurum sınav sonucunu kaç aya açıklar hiç düşündünüz mü ? Bundan önce sistem ne ise yine aynı şekilde olmalıydi bu ilan baştan hatalı.
-
Ortaya atılan fikirlere farklı bir bakış açısı getirmek adına ÇEKO bölümü transkripte yer alan kurumla bağlantılı olduğunu düşündüğüm bazı dersleri aktarmak istiyorum arkadaşlar.
Sosyal politika 1 2
Çalışma sosyolojisi
Yönetim ve endüstri ilişkileri
Çalışma ekonomisi 1 2
Endüstri ilişkileri teorisi
Ücret teorisi
Endüstri sosyolojisi
Emek piyasaları yönetimi
Çalışma ahlakı
Bireysel iş hukuku 1 2
AB Sosyal Hukuku
Çalışma psikolojisi
Karşılaştırmalı endüstri ilişkileri
Sosyal Güvenlik Hukuku 1 2
Sosyal Güvenlik Ekonomisi.Benim fikrimde sorunun SGK nın ÇEKO puan türüyle alması değil kpss çekoda daha ayrıntılı derslere yer verilmesi gerektiği. SGK nın çeko puan türlerini kullanması gayet mantıklı ve akla yatkın olduğunu düşünüyorum.
-
Ortada var olan ama yuksek ihtimal iptal olacak ilanin neyini tartisiyorsunuz ha 42 den almis ha 48 den nolcak 100 alsan da neye yariyor ki
-
@gölge07 yok estaf. ne kusuru düşünceni söyledin ama yukarı da çeko puanımın 95 oldugunu yazdım yani ben de çeko yaptım zaten
-
0.50 ile mulakat kaciranlar var. Niye icinde sgk mevzuatina hiç yer verilmeyen p47, p13, p23 yüzünden.. ama seyapmamak lazim, abartmamak...
-
Olayi sadece 50 kisilik ilan olarak gorenler var birde. Yazık..
-
Alım ve başkanlık ile alakalı haftaici açıklama yapılacaktır inşallah. İstatistik mezunları da normal ibf mezunları gibi denetim servisinde çalışıyorlar. Herhangi bir ayrım veya görevlendirme söz konusu değil. Bu sessizliğin altında yeni kurulan bakanlık var. Önümüzdeki hafta her şey netleşir umarım. Herkese kolay gelsin.
-
@paretowilfredo dostum zamanın varsa buraya bir el atsan.Ben 50 kişilik alım yuksek kapatir diye basvurmadim.Sence alım sayısı artar mı?
-
Merhaba dostlar.
Tabii ki aklınızda söylentilerden kaynaklı olarak bir çok soru işareti var. Bu söylentiler üzerine ben de soruşturdum konuyu. Yoğunluktan ötürü ancak sizlerle paylaşabiliyorum.
Öncelikli olarak taban puanların/listelerin ilanı durdurulmuş durumda. Bu da talimat üzerine elbette. Öğrendiğim kadarıyla her şey hazır ama sürecin devamına dair şimdilik beklenmesi söylenmiş. Bunun sebepleri üzerine de dostlarımıza sorduk gelişmeleri ve gelen haberler ilanın sayı durumundan öte Bakanlık ve Kurumda bazı değişikliklerin hazırlığı. Tabii ki ilan daha iyi bir sayı ile revize edilerek verilebilir olası bir iptal durumunda. Bunu süreç içerisinde göreceğiz ancak şu anda süreç durmuş durumda burası net.
Önümüzdeki hafta iptal/erteleme/devam kararı verilecek ve ilan edilecek. Muhtemel değişimlere dair adımların da haftaya atılması bekleniyor. İdari bazı değişimler sözünü ettiğim. Detay veremem ama zaten hep birlikte görürüz söylentilerin doğruluğunu zaten. -
Çeko puanı aldık diye kadroyu kaldırırlar yakında
Bu bizdeki şanssızlık nedir böyle bilemiyorum. -
@paretowilfredo teşekkür ederiz net bilgi için.