Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alım İlanı 2021 (50 Kişi)
-
@colebusthe10 herkes emek veriyor. Adamların tek kadrosu kalmış oradan da kötek yediler. Burada bölümlere savaş açacağımıza kadro almak için bir olmak lazım.
-
@colebusthe10 o yuzden 90 alindigi icin 78 ile kapadı. Ben bölüm bazli savaş da acmiyorum. Bir bolume ayri puan vermenin yanlis oldugunu belirtiyorum. Tüm bolumlerin girdigi kpss.. dersler belli konular belli. Kurumlarin calisma mevzuatı belli. İstatikci arkadaslarim çeko puan turunden alsin puanini istediği gibi girsin kuruma. Bu bir yarış ve esit sartlarda baslayamiyoruz. Benim derdim bu, yoksa istatistik bolumuyle bir alip veremedigim yok.
-
@doktorcino rotasyon geri geliyor meslekte. O şuan kesinleşti gibi
-
@yesillenenfındık bizler önemli olsaydik boyle mi olurdu. Önemsiziz tabiki de bunca insanin emegine yazik yakinda 2019 puanlari yanacak
-
@varol yapsınlar o zaman tüikide biz salalım
-
@colebusthe10 serbest piyasa hocam puani olan girsin..
-
@ayseymen buyrun cenaze namazina bi sistemi oturtmak bu kadarmi zor ya. Ya bunlar issizlikten kendilerine is ariyolar yada deneyimsiz kisiler gelip biseyler degistiriyor ve bunun iyi oldugunu dusunuyor. Su icinde bulundugumuz durumun hic bi sekilde olumlu yani yok bizim icin. Uzun donemde olabilir belki ama baskan yada bakan degisince devam edecegide muallak oda yeni seyler deneyebilir. Bizi bi salin artik ya valla. Sinava 11 gun kalmis liste belli degil saka gibi
-
@varol Kardeşim istatistikçiler bu kadro ne zaman açıldıysa verildi ayrıca kurumda istatistikçiye de ihtiyaç var yani senin bu dışlayıcı tavrın gerçekten üzücü. Çok keskin konusuyorsun laflarının altında kalma.
-
50 kişi gibi komik bir sayıda verilen ilanın ve bütün ilan süreci belirlenmiş başvurular alınmış sınav tarihi ve usulü açıklanmış iken sırf başkan değişecek diyerekten sürecin dondurulacağına veya iptal edileceğine şahsen ihtimal vermiyorum. Ortada henüz listeler dahi yok. Mülakat aşaması yani son atama aşamasında böyle bir değişim olsa o zaman anlarım surec uzadı başkan değişecek ondan dolayı nihai listeyi açıklamak için bekletiyorlar bu durum olsa hadi makul olur derinde şu yaşadığımız şeyin bence başkan değişimi olabileceğinden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Belli ki bir müdahale edilmiş yukardan. Başvurular bittikten sonra sayın başkanın 10 gün önce en kısa sürede denetmen sayısını 2800 den 5 bine çıkartacağız açıklaması geldi. Yine o dönemlerde memurların SGK'dan bir garip ilan başlıklı eleştirel haberi yayımlandı. Bunların akabinde ise şimdiye kadar çoktan açıklanması gereken listeler henüz açıklanmadı. Sayın başkanın değişebileceği bilgileri gelmeye başladı. Ezcümle şu saatten sonra bu ilan 2 yılın üstüne olması gerektiği gibi rutininde tatmin edici bir sayıda ve eski usulde gelme olasılığı bence çok düşük bir ihtimal değil. Ya ilan recize edilir sayı arttırılır ve ek başvuru süresi verilir mevcut 500 kişinin üzerine başvurular alınır yeni sınav takvimi belirlenir. Ya da alım komple iptal edilir kpss sonrası sonbahar gibi eski usul ve sayıda bir alım ile ilana çıkılır. Lakin 2019 puanlıları mağdur etmek istemiyorlarsa bu alım için en azından sayıyı 200 250 civarına revize edip usulü tekrar sözlüye çevirip 11.pro ilanını verip kpss sonrası Kasım Aralık gibi ise 350 400 kişilik 12.pro ilanı ile bu en kısa sürede 5 bin denetmen hedefine ulaşabilirler. Bekleyip görelim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@ykps kurumda ayrica istatikci icin bir birim olmadigi, diger bolum mezunlari gibi istatikcilerinde denetim servisinde çalıştığını bir arkadas yazmisti onceki sayfalarda..
Ben yazdigim tüm iletilerimde istatistik bölümünü dislamadim dislamamda. Fakat istatik icin ayri bir kontenjan ve puan turu istenmesine karsi oldugumu belirttim. Hepimizin ayni sinava girdigini belirttim. İstatikciler de ceko, hukuk mevzuati calissin alsin puanini yarisalim dedim. Sizin bu ithaminizı kabul etmiyorum.
-
@varol Hayır anlatamadınız hocam. Şimdi ben size anlatmaya çalışayım biraz. Aynı şartlarda yarışalım diyorsunuz ya hani P42 vb. puanlar olmalı diyorsunuz ya. Bizler sizler gibi maliye, iktisat, hukuk dersi almıyoruz o zaman nerde kaldı eşit şartlarda sınava girmek? Savunduğunuz puan türü içinde İstatistiğin de bir yüzdesi olsa ve eşit şartlarda yarışalım deseniz diyecek hiç bir sözüm yok size.
İkincisi; sizin o tek ders diye küçümsediğiniz İstatistik dersi için kpss ye yönelik tek bir kaynak yok hazırlanabileceğimiz biz istatistikçilerin. Sizler gibi çalışacak kaynağımız olsa emin olun iibf kadar yüksek puanla kapatır sgk istatistikçi alımları.
Sizin mantığınıza göre ben de istatistik yapabilmek için, sizin derslerinizin sorularını çözüyorum boş durmayayım diye. Çıkarım yaparak 70 puan alabiliyorum. Yani marifet sizin İstatistikten 3 soru yapıp 70 almanızsa bizlerde sizin alanınızdan 70 alabiliyoruz.
Ötekileştirmiyorum diyorsunuz ama verdiğiniz cevaplarda resmen nerde benim emeğim, nerde istatistikçilerin emeği diyorsunuz. Bu ötekileştirmek de değil bildiğin küçümsemek. Neyse ben sizin gibi bilmediğim iibf dersleri konusunda ahkam kesip emek filan sorgulamayacağım. Bu arada daha İSTATİSTİK kelimesinin doğru yazılamadığı bir ülkede emeğimizin böyle küçümsenmesi gerçekten fazlaca ironik. -
@bayan-dakik stokastik süreçler, deney tasarımı, zaman serileri analizi bunlar sağlam derslerdir. Öyle formüle koyarım çıkarlık bir durumu yoktur değil mi hocam? Marjinal olasılıkta iki katlı integral alırsınız değil mi hocam?
-
@colebusthe10 Mümkün olduğunca herkese kadro, herkes emek verip yıllarını tüketiyor. Birlik olup sayı yukarıya çekilince daha iyi olur.
-
@colebusthe10 hocam öyle olsa istatistiğe neden 50 dak. verilsin zaten. İşlem yükü, formülleri vb. spesifik bir ders istatistik. Elbette formülde yerine koy çıksın gibi bir mantığı yok bu dersin. Türevler, integraller, çokça virgüllü sayılar.. bunlarla uğraşıyoruz biz sınavda. Ben hiçbir iibf li arkadaşımın emeğini küçümsemem. Biliyorum ki onların da ders sayısı bakımından yükü çok ağır. Ama kimsenin de ben ve benim gibi istatistikçi arkadaşlarımın emeğini yok saymasını istemem. Sırt sırta olmak varken böyle emek yarıştırmak bana çok saçma geliyor.
-
@bayan-dakik hocam 60 dk istatistik
-
@bayan-dakik hocam hala otekilestirmek diyorsunuz . Sorun burdaki kpps a ögrencilerine. Universitede en azindan benim okudugum universitede anayasa hukuku dersinde sirf sadece karl marx anlatildi. Yani derslerimizin hemen hemen hepsinde ideoloji anlatildi 4 sene. Benim uniden aldigim iki faydam var biri diploma digeri ise muhasebe. Bunun disindaki diger derslerin hepsine 2 sene kirdim dizimi calistim temel atmaya ugrastim. Sizin dediginiz gibi yok unide siz bu dersi goruyorsunuz gibi bir durum yok yani.
Ha kpss a dediginiz oyle girdim atandim gibi birsey de degil. Surekli tekrar surekli bir kapanma gerekliligi.
Benim savundugum durum da ise istatikcileri atin bi kenara gibi bi durum olası bile degil.
Benim savundugum durum kurum mevzuatina uygun puan türü ile alim yapilmasi ve bolum bazli ayricalik yapilmamasi.
Uni bitirip kpss a ya yonelmis mezun bir ogrenci tek ders istatistik calisip 10 soru yapip 80 alarak girebilecekse kuruma burada sikinti var demektir.
Ben kimseyi otekilestirmiyorum. Siz kendinizi otekilestirmeye ugrasiyorsunuz.
-
@bayan-dakik ha dedigim gibi kurum mevzuati baz alindigi zaman ise sizin kaynak iside cozulmus olur. Bence bi dusunun bu dedigimi
-
@colebusthe10 ahahahaha 10 dak. fazlalıktan bahsedeyim derken 60 ı 50 yapmışım evet
-
@bayan-dakik Kesinlikle ben istatistik bölümünü bilmiyorum ama yapılan haksızlığı da göz ardı edemem arkadaşa anlatamadığımı sen anlatmışsın ayrıca ben de İibfliyim. Ve size hak veriyorum arkadaş keskin cevaplar verdiği için yazdım ona.
-
@varol 10 soruyla 80 puan filan alınmıyor hocam lütfen herkes bildiği konuda yorum yapsın. Takmışsınız 78 taban puan, istatistik tek ders. Ayrıca P13 te İktisat ağırlığı da söz konusu. Bu kadar hafife alıp durmayın artık. 90 lı puanlar almak için biz de ciddi netler çıkarmak zorundayız ve çıkardık. Üstelik pazar günü sınavının son 60 dak. kadar da bekleyerek psikolojik bir savaş veriyoruz. Herkes yaşadığı zorlukları kendi bilir. Sen alanından yeterli eforu verirsin. Zaten eğitim diye bir şey var. O eğitimde de eksik kalan yanlarını tamamlarsın bu kadar basit. He burada yaptığım açıklama bir sonuç vermeyecek onu anladım. Empati önemli çünkü. Bakış açılarımız çok farklı. Kaldı ki bu tartışma dünyayı da kurtarmayacak. Siz ya da ben ne dersek diyelim alınacaksa alınacak, alınmayacaksa alınmayacak. Ben değil sizin bakış açınız ötekileştiriyor kusura bakmayın. Herkes gibi sizin de emeklerinizin karşılığını almanızı gerçekten tüm samimiyetimle diliyorum.