9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@ShankS siyaset bilimi olduğu için sordu herhalde. Kendi düşüncelerimi aktardım ben de kardeşim.
-
1.komisyon bölüm sbky
bilancoda sermaye ye nasıl ulaşılır
velayet ve vesayeti karşılaştır bağlı ortaklık iştirak
faiz dışı fazla nedir bunun yanında okuduğum lisenin ismiyle ilgili bir genel kültür sorusu daha öncede kurumun mülakatına girdiğim söylenip kaçıncı yedek olduğum soruldu -
Anladığım kadarıyla sorular genel konulardan geliyo, pek ayrıntıya girilmemiş. Yani 85 üstü alan herkesin aşağı yukarı cevaplayacağı sorular. Sorulara ne cevap verdiğimizden ziyade nasıl cevapladığımız önemli sanırım. Bunun için de sakin kalmak, düzgün diksiyonla konuşmak çok önemli. Benim tavsiyem illaki birileri kazanacak ama alınan 300 kişiden hadi yarısı torpilli olsa şansımız epey zor. Bu yüzden bu sınava umutsuz olarak "ne de olsa kazanamam tecrübe olsun" rahatlığıyla girersek bu mülakatta belki de bizim için avantaj sağlayacak. Önümüzde birçok kurum sınavı var, çokca fırsatımız olacak bu sınavdan umut besleyip sonrasında yıkılanın özgüven kaybını da düşünemiyorum. Ben bu havaya girmeye çalışıyprum size de tasiye ederim. Hepinize başarılar..
-
@alexdesouza ben de aynı havayla geldim sgk binasına. En son komisyonla konuşurken tir tir titriyordum
-
@Baumol hocam ilan geldiğinden beri tüyo kitabından sgk da çıkan soruları 10 kez okumuşumdur next level kariyerin kitabını da 5 defa bitirmişim . muhasabe ve ticaret hukuku kısımlarını üstün körü geçtim kalan sürede onlara ağırlık vereceğim . Bunlar kurum mülakatını kesin kazandırmaz ama nasibimize koşmamızda büyük faydası olacaktır
-
@maricinal Verilen emek değersiz ve gereksiz değildir kardeşim en güzelini yapmışsın. Sorulan sorulara doğru cevap vermek çok belirleyici olmasa bile kendini iyi hissetmen açısından oldukça faydalı olacaktır. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim kolay gelsin.
-
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben bugün 2. Komisyonda girdim bölümüm maliye ilk sıralardaydım gelmeyen varmı bilmiyorum.İlk olarak sigortalı nedir diye sordular sonrasında nazım hesap nedir kural içi kural dışı boşluk nedir itibari para nedir bütçe emaneti kendini nihai olarak nerede görüyorsun ve niye by mesleği seçtin gibi sorular sordular.Giren herkese başarılar.
-
Saat kaçta mülakat yerinde olmamız gerekiyor ?
-
@senozli5334 8 gibi orda olursun. Zaten senin gibi bekleyen müstakbel meslektaşlarını göreceksin
-
@Baumol ben 9 da başlıyo diye biliyorum?
-
@erdemsrc tam dokuz gibi değil 10-15 dakika sarkıyor ama 9 da orda olun mutlaka ne olur ne olmaz
-
@Baumol ben listede sonlardayim 11 de gitsem içeri girme konusunda sıkıntı olur mu.
-
@varoufakis 1. komisyonsa 11 gibi gitmeniz yeterli 2. komisyon ise öğleden sonraya sarkar 13.30 gibi gitseniz yeterli olur.
-
merhaba arkadaşlar. nihayet 3. komisyonda sınava girmiş biri olarak yazıyorum. en başından en sonuna anlatmaya çalışacağım. dilerim faydalı olur. öncelikle komisyon balgatta. kızılay'dan ya da aşti'den (terminalden) ulaşım rahat. önünden dolmuşlar geçiyor. sora sora bulursunuz zaten. bina sayıştay binasının hemen yanında. onu bilmeyen onu bilir. bina önüne geldiğinizde sizi güvenlik karşılıyor. mülakat için geldiğinizi söylediğinizde "sarı çizgileri takip edip personel girişinden girin" yanıtını alıyorsunuz. ardından bina içinde yine bir memur ve güvenlik grubu resepsiyon tarzı bir yerde kayıt yapıyorlar. kayıt ardından lobide bekleyebilirsiniz deniyor ve hemen karşınızdaki, sizin gibi diğer adayların da beklediği ki hemen gözünüz oraya ilişiyor, lobiye oturuyorsunuz. genişçe bir yer o yüzden beklerken çok da sıkıntı çekmiyorsunuz. evvela siz herkesi, herkes de sizi süzüyor ki bu ortamın doğasından sıkıntı yok. komisyon aşağı yukarı 7-8 dk'da bir kişi alıyor. ve numara sırasına göre ilerliyor. yani son sıralardaysanız sabahın köründe gitmenize gerek yok derim, bu bir risk, hani kimse gelmezse diye ama herkes iş ve ekmek peşinde olduğundan en fazla 3-5 fire veriyor katılım sayısı. yine tercih sizin. beşer kişilik gruplar halinde çağrılıp ayrı bir bekleme yerine alınıyorsunuz. ordan da sıra gelen içeri alınıyor. gelelim komisyonaa. öncelikle komisyon ılımlı. ne sordular ne ettilere gelince bunlara çok takılmayın arkadaşlar. burda verdiğiniz cevaplardan çok nasıl cevap verdiğinize bakılıyor. yani bir şeyi bilemeseniz bile onu nasıl bilemediğinizi anlatmanız esas önemli olan. "bilmiyorum", "şu an aklıma gelmedi", "hatırlamıyorum", "hiç duymadım" gibi cevabınız ne olursa olsun kesin olsun, tereddüt etmeyin ve kendinizden emin olun. çünkü sorular o mülakata kalmış birisinin bilgi birikimi için zor değil. diğer komisyonlardaki sorulan sorulardan da sezdiğim o. oradaki heyecan soruları zorlaştıran. heyecandan korkmayın, korktukça daha da heyecanlanırsınız. heyecan heyecanı çağırır. heyecan yenmek için derin derin ve yavaş yavaş nefes alın ve yavaş yavaş verin. ve kafanızda kendinizin yani sizin iyi olduğunuzu sürekli dile getirin. arkadaş ortamındasınız ve sohbet edeceksiniz. sıfır heyecan var diyorsanız bu da sakat. bu işe ve komisyona saygı göstermediğiniz anlamına gelir. ki uzmanlar orta karar kaygının başarıya en uygun olanıdır der. diğer bir husus kurum ve yapacağınız iş. bu ikisi hakkında sakın ama sakın bilgi edinmeden girmeyin. sgk nedir, nasıldır, başkanı, organları, önemli kavramları, denetmen nedir, ne iş yapar, neden denetmen olmak istiyorsunuz gibi temel sorulara cevap bulmadan girmeyin. bunlar hem özel hem kamu mülakatlarında temel sorulardır. ve kendiniz. arkadaşlar kendiniz, çevreniz ve yaşadıklarınız hakkındaki bilgiler mülakatı esas yönlendiren. öncelikle kendinizi tanıtacaksınız bu yüzden onu bir yazın. sonrası sizin hakkınızdaki bilgiler. örneğin yaşadığınız şehir, yaşadığınız şehrin önceliklerini, güzelliklerini bilin. mesela amasyalısınız diyelim, komisyon size heyecanınızı yenmeniz için basit olduğu halde amasyanın neyi meşhurdu ahmet diye sorar. la bu da soru mu demeyin, siz heyecandan kiraz da diyebilirsiniz önemli değil, önemli olan ona takılmamak, eğer mülakat boyunca bir önceki verdiğiniz cevaplara takılırsanız, mesela "kiraz", işin içinden çıkamazsınız. yada ne bileyim nerden geliyorsunuz, istanbul diyelim. söyle bakalım merve, istanbulun bu kalabalığının hali ne olacak dediklerinde kendinizce yorum yapabilirsiniz sorun değil, bu sorular dediğim gibi tamamen sizin heyecanınız dinsin diyedir. yada ne bileyim bartından gelmişsinizdir, komisyondan biri der ki aaa bartın, amasra çok güzeldir, hatta ordan bizim falanca vardır şugillerden gibi sohbet havası esebilir. sonra kurumu sorarlar, alandan sorarlar. alan sorularına gelince. yukarıda da dedim ya, basit ve temel kavramlar. örneğin anakütle nedir. ya da ne bileyim merkezi dağılım ölçüleri. ya da bir korelasyon nedir gibi. çok basit değil mi ?
evet öyle. ama orada farklılaşıyor tabi. ve mülakat biter, teşekkür ederler. çıktığınızda yüzünüz kireç, elleriniz titrek, vücut ısınız garipleşmiş falan olacaktır diye düşünmeyin her şey güzel olacaktır. gayet rahat geçecek ve rahat çıkacaksınız. eğer uygun heyecanla girerseniz bu iş olur. velhasıl değerli dostlar
1-bina balgatta, ulaşım rahat
2-mülakat sırası numara sırasına göre, sonlardaysanız sabahın körü gitmeyin derim, elbet gelen olacaktır sizden önce
3-komisyon güler yüzlü ve tecrübeli o yüzden kasmayın
4-ilk evvel kendinizi tanıtın derler, buna iyi çalışın, eksik ve fazla bilgiden kaçının
5-mülakatı sizin üzerinizden götürebilirler, yani sizin bilgileriniz üzerinden ki bu heyecan yatışsın diyedir.
6-alan bilgisi ile ilgili şu sorulmuş bu sorulmuş takılmayın, o bilgi birikimiyle sizin bilmediğiniz bir şeyi size sormazlar, o yüzden rahat olun. dedim ya bilemezseniz heyecandan olacaktır. ve mülakat anında geçen her saniyeyi unutun.
7- komisyondan çıktığınızda orada geçen havaya göre sonuçları çıkarmayın. çünkü sizin kendinizi nasıl gördüğünüzle, kendinizi nasıl hissettiğinizle değil onların sizi nasıl gördüğüyle alakalı verilen notlar.8-ki son. kendinize inanın arkadaşlar. kendinizden emin olun. ne siz o işe mecbursunuz ne de o iş size. olmazsa olmaz değil. siz elinizden geleni yaptınız bundan sonrası nasip. bu olmazsa başkası, o olmazsa başkası. kaybettim sandığınızda belki de kazanmışsınızdır bunu kimse bilemez. rabbim herkese en hayırlısını, en güzelini nasip etsin.
herkese başarılar. -
Arkadaşlar bir şey soracağım mülakat listesi açıklandığında sadece 1. Ya da 2. Komisyon yazıyordu bazı arkadaşlar 3. 4. Komisyonda girdim falan diyor komisyon sayısını artırmışlar mı yani ?
-
@gökhan 3 komisyon var 1-2 aynı binada iibf için.3.komisyon istatistikçiler için farklı yerde.ibf mezunuysanız 1-2 den birisidir sizinki
-
@gökhan 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi) içinde söyledi:
Arkadaşlar bir şey soracağım mülakat listesi açıklandığında sadece 1. Ya da 2. Komisyon yazıyordu bazı arkadaşlar 3. 4. Komisyonda girdim falan diyor komisyon sayısını artırmışlar mı yani ?
toplamda 3 komisyon var. ilk ikisi iktisadi idari bilimler, üçüncü komisyon istatistik, matematik ve aktüerya mezunlarını değerlendiriyor.
-
1.komisyon bölüm ekonometri.
- Cari harcama nedir?
- Duran varlık devir hızı nedir?
- 5510a göre 1 yıl kaç gündür gibi bi soru sordular. İlk 2 soruyu cevapladım bakalım hakkımızda hayırlısı. Komisyon ne çok ciddi ne de çok güleryüzlü
-
@ff gecmis olsun. Kac gunmus 1 yil
-
@Mimar sağolun hocam. Valla bilmiyorum hala