9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@Mimar 360 dostum. 3.madde tanımlarda geçer. Ay 31 Gün de olsa, 28 gün de olsa 1 Aylık hizmetin karşılığı 30 gündür.
-
Arkadaşlar saçma gelecek ama bir sorum var. Binaya yanımızda birisiyle gelsek bir sakıncası olur veya öyle gelen var mı?
-
@Mimar 360 gün ve neden diye 2. soru da geldi. Bana ve aynı gündekilere sorulanlardan hatırladıklarım:
Sigortalı türleri, SGK ana-yardımcı hizmet birimleri, asgari ücret, cari açık, nakit akım tablosu, bütçeleme ve vergileme ilkeleri, neredeyse tüm oranlar, hızlandıran, denk bütçe çarpanı, hastalık sigortası varken neden GSS'ye neden ihtiyaç duyulmuştur, idare hukukuna hakim olan ilkeler, Türkiye'nin kurucu olduğu Uluslararası Örgütler, borcun kaynakları-sona erdiren haller, tunç kanunu vb.1 hukuk sorusu ve tabi hemen bilmedim diyerek 2. soruyu başka alandan aldım, SGK ile ilgili 2soru, İktisatla alakalı 2 soru, Muhasebe 1 soru...
Bana sorulan soruların bence hukuk olanı değil diğerleri zordu ama ben hukukta kötüyüm işte. 1. Komisyon son derece iyi bir şekilde yönetmekte zaten bilemediğiniz kısımları diğer sorular ile. Diğer mülakatla Denetmenlik arasında nereyi isterim? Neden? Sonrasında ailem ile ilgili sorular..
-
@impressiveunit merhaba geçmiş olsun, bölümünüz neydi acaba?
-
@Mimar 360 gün kabul ediliyor
-
@zesiphuher iktisat hocam
-
@AndOne anladım kardeşim dağılasın ben de 1. Komisyon yazıyordu zaten de merak ettim sağılasın
-
@ff Hocam geçmiş olsun.Ekonometri ile ilgili herhangi bir soru geldi mi ? Diğer iibf bölümleriyle aynı mı değerlendirdiler ?
-
@sahanda-yumurta anladım kardeşim sağolasın
-
@alexdesouza Binaya gelmenizde sıkıntı yok da içeri almayabilirler. Zaten bina içine girmesine gerek yok etrafta kafeler mevcut sizi getiren kişi oralarda bekleyebilir ama genede bir güvenliğe sorun belki içeride beklemesine müsaade ederler.
-
1.Komisyon
Kamu Yönetimi
1- Konşimento nedir?
2- Faiz Dışı Fazla nedir ve ne için kullanılır?
3- 5510 sayılı kanuna göre bir yıl kaç gündür?
4- Oylama Paradoksu nedir? -
@gundalko sağolun hocam. Bana sormadılar ama görmüştüm sanki bu başlıkta "varyans, korelasyon, ekonometri nedir?" gibi sorular. Belki guy başlığı da olabilir emin değilim
-
@black çok teşekkür ederim.
-
@Eşref-i-Mahlukat kardeşim şansına zor sorular gelmiş umarım iyi geçmiştir. Komisyonla ilgili genel hava nasıldı, yardımcı oluyolar mı, ne kadar kaldın içeride? Bunları öğrenebilir miyim
-
@alexdesouza 1.Komisyon çok hızlı o yüzden sıralaması sonlarda olan arkadaşlar kesinlikle kendilerine öğleden sonra sıra gelir diye düşünmesin. Yaklaşık 3-4 dakika içerde kalmışımdır kendimi tanıttıktan sonra kütüğümün kayıtlı olduğu ildeki belediye başkanının adını sordular. Komisyon güler yüzlü takıldığım yerde ufak ip uçları verip tamamlamamı sağladı sadece benim hayal kırıklığım hiç hukum sormadılar bölümüm gereği hukuk sorularına çok çalışmıştım sağlık olsun. Son olarak bugün herkese mevzuattan ya da SGK'nın teşkilat yapısından çok soru sordular imkanı olan arkadaşlar açıp şöyle bir göz gezdirsin herkese bol şans.
-
............
-
@Mimar 1. Komisyon onarlı çağırıyor 2. Komisyon üçerli saat 9 biraz erken olabilir sizin için, tabi ne zaman içeri alınacağınız belli olmaz o konu hakkında bişey diyemem ama ortama alışmak ve mülakattan çıkanlarla bilgi alışverişi yapmak sizin avantajınıza olabilir.
-
Referansi olmayan ve hic soru bilmeyip kazanan duydunuz mu arkadaslar ?
-
2.komisyon bölüm maliye
Kurtaj nedir?
Murabbaha nedir?
Bor madeni çıkarılan illerden 3 tane
Mali saydamlık nedir?
İçtihadı birleştirme kararları nedir? -
@pyle bana referansın yoksa kurum sınavlarına hiç girme diyen de oldu da umut işte... Hakkını arayan elbet karşılığını bulur yeterki elinden geleni yap.