9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@ShankS bilmiyorum dedim diğer soruya geçtiler
-
@ShankS hocam önceki alımda 4 komisyon vardı ona göre hesap etmişler ama bu sefer komisyon sayısı 3 e düştü sürede otomatik olarak uzadı
-
- Komisyonda girenlerede beklediğin sınavlar veya mülakatlar neler diye soruluyormu arkadaşlar
-
@black Anladım sağ olasın kafamı karıştırmıştı biraz
-
@gonzaloluca hayır bana sorulmadi
-
ankara tren garında inicem mülakat mithatpaşa yazıyor . Nasıl gidebilirim bilen arkadaşlar var mı ? kurumun adı tam olarak ne geçiyor haritalara yazmam acısından
-
@dextermorgan hocam tren garında Ankaray Maltepe istasyonu var oradan Ankaray ile Koleje geçiyorsunuz, Kolejden bi 8-10 dakikalık yürüme mesafesinde
-
Bana satılanlar Sgk nin bütçesi iz bedeli nedir zamanaşımını kesen hallet nelerdir
-
@dextermorgan eğer 15-20 dk yürürüm sıkıntı olmaz derseniz tren garından çıktığınızda sol tarafa(sıhhiye ye doğru) yürüyün sonra köprüye vardığınızda merdivenlerden inip sıhhiye duraklarına varacaksınız oradan abdi ipekçi parkına doğru yürüyün az ilerde sol tarafa döndünüz mü gitmek istediğiniz yerde olursunuz
Gideceğiniz yer burası: https://goo.gl/maps/ox7qe7YkuN92 yht garı ile burası arasında yaya olarak gitme şeklinde yol tarifi alın yakın olduğunu görürsünüz.
Metro ile gitmek bana mantıklı gelmemişti metroya yürü oradan inince tekrar yürü aynı vakti bulur ama metro ile gidecekseniz kızılayda aktarma yapıp sıhhiye gidin oradan daha yakın. -
@dextermorgan Hocam garın önünden Sarı tabelalı Esat-Seyran minibusleri geçiyor.Ancak gardan çıkıp 100-200 metre sola yürüyüp minibüsü orda beklemeni tavsiye ederim çünkü bazen garda inecek yolcu olmadığından ve binecek yolcuyu da umursamadıklarından alt yola giriyorlar gar ışıklarına yakalanmasınlar diye.Minibüse binince Yenişehir Pazarında (Halk Sağlığı Kurumunun karşısı Katlı Otoparkın yanı) inip 300-500 metre yürüyerek Mithatpaşa Sgk ya varabilirsin.Kalabalık yoğun bir bölgedir inince herhangi birine sorarsan tarif ederler.
-
Merhaba arkadaşlar az önce çıktım mülakattan ve 1. Komisyon dedikleri kadar varmış 3 ya da 4 dakika kaldım içeride. Komisyon ne ciddi ne de güleryüzlü sorulara da takıldığımızda yardımcı oluyolar. Sorular:
Hizmet akti nedir unsurları nelerdir?
Borç servis oranı nedir?
Asgari ücret nedir?
Brüt asgari ücret tutarı?
Benim tavsiyem heyecan yapılacak hiçbir şey yok ve verilen cevapların da hiçbir önemi yok zaten bilemediklerinde yardımcı oluyolar. Bunun dışında sakin kalın, giyiminize dikkat edin, el kol hareketleriyle anlatımınıza hareket katın ve sorulara da az çok cevap verirseniz yeterli olacaktır. Hepinize başarılar... -
@alexdesouza girenlerin yazdıklarını okuyunca heyecan azalıyor biraz teşekkürler bilgilendirmeleriniz için.hakkınızda hayırlısı olsun.
-
@alexdesouza Geçmiş olsun dostum.
-
Yok mu başka çıkan arkadaş paylaşalım lütfen soruları yardımcı olalım:)
-
Arkadaşlar forumda ve facebook gruplarında paylaşılan soruları komisyonlar halinde derledim paylaşılan şekliyle kopyaladığımdan konu bütünlüğü olmayabilir ama size en azından soruyu duyduğunuzda şok etkisi yaratmaz .
- KOMİSYON
Bölüm çeko
Bağlı ortaklık nedir?
Muhasebede ki sosyal sorumluluk kavramı nedir?
Milli egemenlik ilkesi ilk kez hangi anayasada yer almıştır?
Etkin ücret teorisi nedir?
Gss nedir?Ne işe yarar?Yeşil kart uygulamasından yararlanmanın şartları nelerdir?
ilk soru mali analiz teknikleri nelerdir ikinci soru muaccel müeccel borç, üçüncü soru kelebek etkisi, dördüncü soru yetki genişliği, son soruda sgknın organları
Özün önceliği
Mali tevzin
İşsizlik
İstimvalbilancoda sermaye ye nasıl ulaşılır
velayet ve vesayeti karşılaştır bağlı ortaklık iştirak
faiz dışı fazla nedir- Cari harcama nedir?
- Duran varlık devir hızı nedir?
- 5510a göre 1 yıl kaç gündür
1- Konşimento nedir?
2- Faiz Dışı Fazla nedir ve ne için kullanılır?
3- 5510 sayılı kanuna göre bir yıl kaç gündür?
4- Oylama Paradoksu nedir
Hizmet akti nedir unsurları nelerdir?
Borç servis oranı nedir?
Asgari ücret nedir?
Brüt asgari ücret tutarıSSK günümüzde ne olarak geçiyor?
4a 4b 4c?
Temerrüt faizi nedir?
Zorunlu çiftçi sigortası hakkında ne biliyorsun?
Sgk hangi kanunla kaç yılında kuruldu?Hizmet akti nedir, unsurları nelerdir?
Borç servis oranı nedir?
Asgari ücret nedir?
Brüt asgari ücret tutarı?Konişmento nedir?
İstihdam türleri nelerdir?
Sgk'nın giderleri nelerdir?
Meclisin denetim yolları nelerdir?İhtiyatlılık kavramı
Tbmm bilgi edinme ve denetim yolları
Gensoru açıklama
Bolluk paradoksuKonşimento nedir
Belediye başkanı meclis kararına karşı kaç gün içinde nereye başvurur
Mali sömürü nedirDenetmen ne is yapar
Muvazali bosanma nedir
Muhasebenin fonksiyonlari
Kanuni hakim güvencesi
Cari harcama nedir- KOMİSYON
sosyal guvenlk nedir?uydu şirket nedir?tacirin tanımı?mükellef nedir?tam mükellef nedir? Ortalama ticari stok formülü ve ne işe yarar?işsizlik ödemesi nasıl yapılır
marjinal fayda, kıtlık, rant, mali disiplin, muhasebe kavramları nelerdir,dönemselliği açıkla, dmk da ki disiplin cezaları nelerdir.
1-Geçici iş göremezlik ödeneği nedir? 2-Taban tavan fiyat? 3-mükellef tam mükellef? 4-envanter nedir? 5-normlar hiyerarşisi nedir?
Türkiye AB ilişkileriyle alakalı güncel olaylar üzerine yorumum istendi
2- muhasebenin temel fonksiyonları
3-vizyon ve misyon nedir
4-bütçe kapatma usulleri nelerdir ve biz hangisini kullanıyoruz
Kurtaj nedir?
Murabbaha nedir?
Bor madeni çıkarılan illerden 3 tane
Mali saydamlık nedir?
İçtihadı birleştirme kararları nedir?Temel hak ve hürriyetler ne zaman durdurulur
Khk ile düzenlenemeyen haklar
Aracı mükellef
Kaydi para
Ve son bomba soru Makber hangi şair yazdı• kurtaj nedir (borsa)
• ademi merkeziyetçilik (desantralizasyon)
• plebisit
• manipulasyon
• ötv nedir1.Egemenlik kaynağina göre devlet turleri
2.Hukuksal yapilarina göre devlet turleri
3.İrak referandumu gelişmeleri ve Türkiye'ye etkisi
4.Hizlandiran nedir?
5.Vergi borcunu sona erdiren haller ?
6.Muhasebe kayıt sistemleri ?Butce dengesi nedir
Ponzi finansman nedir
Sahis ve serm sirketleri nelerdir kac kisiyle kurulurlar
Bitcoin nedir
Ucurtma avcisi kitabinin yazarİlk olarak sigortalı nedir diye sordular sonrasında nazım hesap nedir kural içi kural dışı boşluk nedir itibari para nedir bütçe emaneti kendini nihai olarak nerede görüyorsun ve niye by mesleği seçtin gibi sorular sordular.
-ırak cephesinde kazandığımız zaferin adı? Kime karşı? O devlet niçin oradaydı?
-sermaye şirketlerini sayınız
-anonim ve limited şirkette pay bölüşümü nasıl oluyor?
-paranın özellikleri nedir?
-muhasebenin fonksiyonları nedir?Sosyal guvenlik sisteminin sagladigi guvenceler
Philips egrsi
Soyut norm dentimi
Muhasebe nedr- Bes yillik kalkanma plani nezaman uygulanmstr
Bor çıkarılan 3 ili sayın
Trend analiz nedir?
Vergi Yansıması nedir?
Saf Enflasyon nedir?Sosyal guvenlik nedir ? Anayasal bir hak midir?
Senedi ittifak nedir ?
Muhasebenin fonksiyonlari nelerdir?
Idarenin mal edinme turleri nelerdir? Kamuslastirma devletlestirme istimval nedir? Gizli enflasyon nedir ?-sigorta nedir?
-sgk'nın tarihsel sürecini anlatır mısınız?
-finansal kaldıraç oranı nedir, yanlış (cevaplayınca formülünü de söylememi isteyip kıvranışımı zevkle izlediler)
-kamu hizmeti görülme usullerini açıklayın
-mutlak ve nisbi gelir hipotezlerini açıklayın
-lindahl çözümü nedir?-Sgk primi nedir? Sgk prim taban miktarı nasıl belirlenir
-tam açıklama kavramı nedir
-nominal faiz reel faiz nedir
-mütemmim cüz ve teferruat nedir? Ipotek şartının mütemmim cüz ve teferruat açısından sonuçları ne olurKaydi para nedir?
Ötv nedir, örnek veriniz?
Muhasebe kayıt yöntemleri nelerdir?
Sgk destek primi nedir?
Anayasa değişikliğine göre seçimleri kimler yenileyebilir, şartları nelerdirvergi tarhi nedir
tavan fiyat uygulamasi nedir ne zaman uygulanmalidir
mizan nedir cesitleri nedir
kisa donemli sigorta kollari nedir
hastalik sigortasi varken gss ye neden ihtiyac duyulmustur
yuksek mahkemeler nelerdir- borcu sonu erdiren haller
- mizan nedir çeşitleri nelerdir
- ötv nedir örnek
- gizli işsizlik nedir
Sigortali nedir kisa vadeli uzun vadeli sigorta kollarini acikla
Net calisma sermayesi devir hızı nedir nasil hesaplanir
Merkezi yonetimin 3 tane avantaji
Konsolide bütçe1-Sigortalı kavramını açıkla
2-Uydu firma nedir
3-Kanun Tasarısı ile kanun teklifi arasındaki fark
4-Ötv nedir? Kdv arasındaki farklar nelerdir?
5-Düzenleyici hesap nedir?4a yı açıkla. Mesela işçi 1 haftadır işe başlamış ne zaman sigorta girişini yapicaksin?
Asgari ücret nedir? Tutarlarini açıkla. Aciklayinca brüt ve net ücret arasındaki farkın muhasebe kaydını yap.
Taban ve tavan fiyat nedir?
Bütçe nedir? Özellikleri nelerdir?
Mutlak ve nispi hak kavramlarını açıkla.Ornek verSosyal güvenlik nedir?
Ülkemizde sigorta yaptırmak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise neden her 3 kişiden biri sigortasiz? Bunu ne ile aciklarsin?
Maktu vergi nedir?
Düzenleyici hesap nedir?
Talep kanunu?Temel hak ve özgürlükler ne zaman durdurulur
Khk ile düzenlenemeyen haklar
Kaydi para
Aracı mükellef
Veee makberi hangi şair yazdıYeni paylaşımlar oldukça bu mesajı güncelleyeceğim
güncel - KOMİSYON
-
denetmen yardımcısı ne iş yapar sorusuna kısa cevabı olan var mı arkadaşlar
-
@ibrafive kısaca cevap verilemez gibi maddeleri siz sayarken başka soruya geçerler büyük ihtimal
-
@maricinal yönetmelikteki maddeler uzun ve karışık ama ezberlemeye çalışalım bakalım teşekkür ederim iyi çalışmalar..
-
@maricinal Sağolasın
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 8. Dönemde kazananlardan oldum çok şükür. Forumdan da ziyadesiyle faydalandık bu süreçte ben de geç de olsa birkaç bişey yazmak istedim.
Öncelikle mülakatta giyim, mimik, hal ve hareketlerinizi fazlasıyla dikkat edin.
Onun dışında sorular genellikle aynı düzeydedir asla fazla derine inerek kendinizi sıkmayın. Sgk ile ilgili mutlaka bir soru gelir bunu kaçırmamanız çok iyi olur. Onun dışında bizim dönemde bir çok arkadaşa genel kültür soruları soruldu. Fazla uzatmadan, net cevaplar verin.
Ve en önemli soru kafalardaki REFERANS Ben burda “ Referanssız kazandım “ diyenleri okuyup hadi ordan derdim içimden ama oluyor. İnanın yeterki. Ben canlı şahidim Hatta bizim dönemin favori mülakat sorusu 15 Temmuzdu, bana da soruldu. Ona verdiğim cevap bile “ beklenmedik”ti. Ama oldu biraz uzun sürsede
İnşallah gerçekten hakedenin kazandığı bir dönem olur.