9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@black İnşallah
-
Arkadaşlar açıklanması için etkinlik yapmaya ne zaman başlayacaksınız? Son guy alımındaki yedekler olarak etkinliklerde size destek vereceğiz
-
@ricardo34 kasımın ilk haftası gibi başlamak gerek diye düşünüyorum. Tabi organize olmak şart.
-
@impressiveunit hocam bu konuda titiz olduğum için nerde görsem tartışmaya giriyorum.Boş konuştuğumuzu düşünenleride istenilen durumla gerçekler farklı diyenide enayi gözüyle bakanıda görüyorum.ama şuan elimden gelen bu forumlarda bu meseleyi dillendirmek ve toplu bir tepki oluşturmak.Birincisi bunun karşı tarafta tesiri olmadığını söylüyosunuz bence var ikincisi bizim toplumumuzda adalet uhrevi birşey olarak görülüyor sanki.halbuki adalet gerçekler için var en mantıklı yoldur aynı zamanda.burada kimse torpilin mantıklı yanınıda haklı gerekçesinide gösteremez.Bu durum okadar normal veya görmezden gelinebilir bir durumsa neden milletçe kendi kendimizi kandırıyoruz kanunlarda açık açık yazsın kamuya alınacaklarda aynı durumda olanlardan bürokrat ve siyasi tanıdığı olan veya belli ailelerden olanlar önceliklidir diye
-
@bcd hocam sesimizi dile getirmek için adalet demek yeterli olmuyor en azından şimdiye kadar diyerek tartışmayı sonlandırayım ben tekrara düşmek istemem yazdıklarımda. İnşallah realist bulduğum düşüncelerim şu ana kadar yanılarak gittiğimi gösterir. Mülakat için dava açılamaz (bildiğim kadarıyla önce maduriyet lazım) ama BİMER ve CİMER'e yazılabilir yine mülakata referans için yana yakıla aranan tanıdıklar o tarafta varsa bu tarafta da mülakatın olmamasının lobisine yana yakıla aranan tanıdıklara ulaşmaya başlamak lazım.
-
@impressiveunit ben mülakatın olmasından yanayım ama farklı şekillerde tabi. Belki bütün meslekler içinde olmamalı.Mülakat sonuclandıktan sonra felan dava acmak gibi bir düşüncem hiç olmadı.mülakatın olmamasını isteyenler varsa tabi onlarda tanıdıkları yoluyla mülakatın kaldırılması yönünde baskı yapabilirler ama ben işe yarayacağını zannetmiyorum.Ayrıca hocam yanlış anlaşılma olmasın kimseye ve herhangi bir kuruma karşı bir ithamda bulunmadım sadece torpilsiz olmayacağına yönelik genel bir inanış var ben onun kırılmasını istiyorum çünkü artık hayatımızın her alanına sirayet etmiş tanıdık vasıtasıyla çıkar sağlamak
-
@bcd Karakterimden çok inancım bunu bana düşündüren. Her zaman büyük konuşmaktan korkmuşumdur malum fıtratta nankörlük var ama bende öyle olmayı umuyorum eğer ki kurumda yer almayı başarabilirsem. Esasen babanızın yaşadığı mağduriyet için denetmenlik kilit noktadır bence de bu nedenle haklsınız liyakat çok önemli. Çünkü bir mahkemenin hakimi gibi görmüşümdür ben denetmenleri kendi kurumu içinde. Düşünün bir, işini doğru yapan bir denetmen kişi ayrımı gütmeden kimsenin hakkını yedirmeyerek adaleti sağlar. Yapılan yanlış uygulamaları sonlandırmak için cezalandırıcı görevi de üstlenir aynı zamanda da kuruma ve kurum kanunlarına uygun hareket etme yükümlülüğü ile kanunlarla mesleğini yapar. O nedenle inşaAllah adaletli,aldığı paranın hakkını veren insanlar oluruz atanırsak biz de bu anlamda. Geleceği göremiyoruz ama duamız geleceğe dönük. Allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için.
-
@bcd sizden eminim hocam, sistemin yanlış olarak getirdiklerini beğenmemektesiniz (hiçbir yerin-kurumun hakkında değil) yazdıklarınızdan anlaşılıyor. Dava açmak isteyenler GUY'da vardı diye dedim, sizin özelinizde değil. Neyse bakalım ileride sizler de komisyonda olursunuz, inşallah. Ben biraz daha düzeleceğini umarım. Bir de ben okudum bolca torpilsiz kazanan, gönlünüzü ferah tutun hepiniz arkadaşlarım ve ben tabi kendim ayrıca sırası bu ya da sonrakinde gelecektir.
-
Arkadaşlar torpilin hak yemek olduğunu yanlış bir uygulama olduğunu burada herkes biliyor.Mutlaka torpilsiz şans eseri kazananlarda vardır.Ancak şöyle bir gerçek var birileri torpil bulmasada birileri buluyor ve çatır çatır bu kurumlara giriyorlar.Burada ben torpil bulan adama kızamıyorum insanları buna mecbur eden sisteme kızıyorum.Misal sgk denetmenlik alımı.1600 kişi sadece 2-3 dk komisyonun sorularına muhatap oluyor ve bunun 400 ü kazanacak.Yani bir insanın bütün emeği 2-3 dk ya bağlanmış durumda.Mülakat desen hiçbir şekilde adayın yeterliliğini ölçmeye yönelik değil.Kim kimi 2-3 dk da tanıyabilir veya onun liyakat sahibi olduğuna bu kadar kısa bir sürede karar verebilir.Benim gözümde o mülakata katılan herkes belli bir seviyenin üstünde insanlar ve bu kişilerin 2-3 dkda geleceğine karar vermek tamamiyle bir tiyatrodan başka birşey değil.Kimse bu tarz mülakatlar neticesinde hakkıyla girdiğini iddia etmemeli bence.Çünkü 3 dklık mülakat işin içinde torpil olmasa dahi hakkaniyete aykırı bir yöntem.Nasıl çözerler bu durumu bilmem ama bu tiyatro devam ettikçe şansımız dönsün de bizde girelim diye dua etmekten başka çaremiz yok.
-
@luthor Mülakatların 2-3 dakika olması bizim müdahale edebileceğimiz birşey değilken torpilsiz kazanmaya çalışmak tam da bizim müdahalemiz dahilinde birşey bunu unutuyoruz. Siz kendiniz dediniz oraya kalan benim gözümde aynı diye haklısınız işte bu nedenle prosüdürde liyakat diyorsa onunla girilmeli ya zaten ama 3 ama 5 dakika olsun asıl sistem böyle hani şunu da unutmayalım hadi ben kendim istemedim bulmadım bulamayan, eşrafı olmayan ne olacak o insanlar da mı torpil sisteminin mağduru mu olacak. Ya yanlış anlamayın ama ezbere konuşulan şeyler bunlar sistem böyleler falan. Şans diye birsey yoktur arkadaşım, kazanmak hele şans işi asla olamaz Allah nasip eder olur biter herşey. Ayrıca bana liyakata değil keyfimize ve torpilinize göre alınacak deselerdi bende neye gittiğimi bilir belki sisteme o zaman hak verirdim. 2-3 dakkaya liyakatı yıllardır sığdırıyorlar ve bu yıllardır böyle. Ama ben hep diyorum sistem böyle mecbur ediyorlar diyene kadar bir çivi bir atı, bir at bir askeri, bir asker bir orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır mantığını kimse gütmediği için bu haldeyiz. Herkes ezberci. Şahsınıza ithamım yok yanlış anlaşılmasın.
-
@mk5561 Hocam bana göre 2 dklık mülakat tamamen şanstır kazanmak falan değildi.Kazanmak için birşeyi haketmen lazım.2 dk da karşı taraf bunu nasıl anlayabilir?Yıllarca bize bu dayatılıyor diye bunu kabulleniyorsunuz ama iş torpil meselesine gelince adil ortamı biz tesis edelim,neymiş sistemi eleştirmek ezbere konuşmaymış.Ben torpillileri savunmuyorum ama hırsızın hiç mi suçu yok diyorum olay bu.
-
Arkadaşım sistem böyleyi kabul edebileceğim tek yer liyakatla alınacaksın denilen yer ben bunu diyorum. Torpil yazmayan bir prosedür liyakat ise istenen prosedür bundan mantığı gütmek lazım. 2-3 dakika olmasa idi tabiki daha iyi olurdu. Ama şans eseri asla olamaz, hiçbirsey kendi kendine oluşmuyor. Size soru soruluyor ifadenize bakılıyor eğer bunlara doğru cevap veren ve iyi ifade edenler (kpss puanları da baz alınarak) kurumlara alınmış olunsaydı şimdiye torpil olayına gerek olmayacaktı bu olay 1 dakika 1 soru da olabilir çünkü eşitler arasından birinci şeçmek gerek anlatabildim mi? Torpil yapana da birşey diyemeyiz demek yerine(yanlış bulduğunuz için diyorum) kpss sorulara doğru cevap verenler ile ifade etmekten verilen kanaat puanları tam anlamıyla uygulanıp verilmiş olmasının daha doğru olduğunu söyleyebilirsin. Çünkü malum torpili olan adam kpss'den 90 küsür almış, kurumun sorduğu bütün sorulara doğru cevap vermiş, mülakat ortamı da iyi geçmiş olmasına rağmen bunların tersi olan adamı kuruma topili sayesinde soktuğu için bunu hakederek girmemiş olmak sadece (o insan) için geçerli olur.( Grupları takip edin bunun tonla örneğini görecek ve hakkını helal etmeyen tonla gözü yaşlı adam göreceksiniz sırf bunu düşünerek sistem böyleyi ağzımız almamalı artık zannımca)
-
kıymetli dostlar. benim gibi referansı olmayan arkadaşlar dua etsin. Rabbim yüzümüze baksın. mülakatım çok güzel geçti. tüm sorulara doğru ve güzel bir şekilde cevap verdiğime inanıyorum. 2-3 dakika sürmüştür. ben artık bir işe gieceğim para kazanmam lazım. 2buçuk yıldır bu süreçteyim. guydan elendim. ders aldığım şey ise hiçbirşeye bağlanmayacaksın ve savaşacaksın
-
@mk5561 Ben torpil bulanlara birşey demeyelim demiyorum zaten.Ama torpil konusu altindaki elestirilerin odaginda sadece torpil bulan insanların olmasını eleştiriyorum.Bunu elestirdigim icinde ezbere konustugumu soyluyorsunuz bana.Bakın 85 uzeri yapan 1200 iibf mezunu bu mulakata girdi bu insanlar calisti karsiligini aldi.Bu kisimda sansa yer yok zaten.Ancak mulakat kismi tamamen sans.Lutfen nasil cevap verdigine bakiyorlar falan demeyin.Ben mi farkli yerde girdim mulakata.Kac tane mulakattan cikan insanin yuzume bile bakmadilar,kendimi tanitirken yarida kestiler tarzi soylemlerine sahit oldum.Soylemek istedigimi daha net ifade edeyim.Ortada liyakati falan olcmeye yonelik olmayan bir mulakat sistemi var ve bu sistemde mulakati yapan insanlarin sonsuz takdir yetkisi var.Kpss puani 100 olan birini bile cok dusuk mulakat puaniyla liste disi birakabiliyorlar.Sistem boyle olunca torpilin onu aciliyor.Ogretmenliklere bakin +5,-5 puan araligi koydular mulakat icin.Yani kendi kaderinizi sinavda aldiginiz puanla tayin edebiliyorsunuz bir nebzede olsa.Bizde nasil adam 100 alsa bile liste disi kaliyor neymis liyakat sahibi degilmis ama daha dusuk alan liyakat sahibi o listede.Uygulanan sistem bu kadar hak yemeye musaitken kimse torpil bulmazsa torpil kalkar tarzi cozum onerileri inanilmaz safça geliyor bana.Basindan beri soylemek istedigim bu.Torpil yaptiran adami savunmak degil amacim ama bu insanlari buna mecbur biranin bu hakkaniyetten uzak uygulama olmasi.
-
@luthor Saatlerce tartışabilirim ha keza sizin de öyle olduğunuzu düşünüyorum. Baştan beri soylediginiz herseyde hakli taraflar olduğu gibi haksız taraflar da var. Konuyu uzatmak saçma ve anlamsız geliyor zaten değişeceğini de ummuyorum düşüncelerin. Ben safça kalıp düşünmeye devam edeyim, siz de herkes camdan atladı diye camdan atlayin ( yapıyorsunuz demiyorum sistem boyle ya onların da eli mecbur bir yerde tabirinize gore onu orneklendiriyorum)Torpil yapanı da karşı tarafı da elestirebilirim tabi ama torpil yapan adama burada belki bir etkim olabilecekken karsi tarafa-henüz- olmaz o nedenle bu kadar insan torpil yapana soylenir) neyse son olarak şunu belirteyim Allah dahi yarattığı kullarına kaderleri için ongorude bulunmasına rağmen değiştirmek için irade vermiş demem o ki kimse mecbur değil, usul belli, olan belli. Ortada bir hukuksuzluk/haksızlık varsa bunu hukuksuz/haksız bir işlemle bertaraf edemezsiniz çünkü bu da büyük haksızlık olur üstelik yapıp yapmamak elinizde iken. Saygılarımla bana müsade.
-
@mk5561 Kardeşim kapatalım diyorsun ve son sözünde yine benim torpilli insanları savunduğumu söylüyorsun.Ben sistem böyle herkes torpil bulsun mu dedim?Neyse uzatmayalim o halde.Soylemek istedigini anladim bireysel cabani da takdir ediyorum.Eger ki bu yolla birseyleri gercekten degistirebilecegini falan saniyorsan da Allah yardimcin olsun.Saglicakla.
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
kazanmaya çok ihtiyacım var.aciklansa keske hemeeen
-
Duyum yok mu :(((((
-
@krtalprn yok=((