2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Merhaba dostlar.
Öncelikli olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmeler ekseninde tablomuzda bazı düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemeler sırasıyla, önce SGK ile sonrasında ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı ile alakalı.
Şimdi sırasıyla bunlara değineceğim. Sonrasında ise dün akşamdan bu vakte değin bulunduğum temaslar neticesinde ortaya çıkan bazı durumlardan söz edeceğim.Öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 740 kişilik kadro dağılımına dair durum kısmen netleşmiş durumda. Bu 740 kişilik kadronun 50 kişilik kısmı Avukat alımı, 640 kişilik kısmı memur alımı, 50 kişilik kısmı ise Denetmen Yardımcılığı alımı için ayrılmış. Bu ayrımdaki 50 kişilik alımın devam eden 11. dönem alımı mı yoksa 12. dönem alımı için bir hazırlık mı olduğu konusunda şüphelerim var. Bu net olarak dile getirilmedi ancak şahsi düşüncem 11. dönem alımının izninin daha evvel alınmış olmasından dolayı bu 50 kişilik kısmın 12. dönem için yani yeni bir alım için olması daha muhtemel. Yine bu durumu netleştirdiğim zaman paylaşır, istişare ederiz dostlar.
İkinci konumuz Eğitim Müfettiş Yardımcılığı konusu. Geçtiğimiz gün kurumların dolu/boş kadro durumlarında düzenlemeler yapıldı ve bu düzenlemelerde Milli Eğitim Bakanlığı 750 kişilik Eğitim Müfettiş Yardımcılığı kadrosu ihdas etti. İhdas edilen bu 750 kişilik kadronun 650 tanesi 6, 100 tanesi ise 9. derece kadro. Hem meslek içinden hem de açıktan alım imkanı bulunulan meslek için 100 kişilik kısım açıktan alıma ayrılmış durumda.
Her ne kadar durum böyle olsa da dostlar ben bir miktar temkinliyim. Bu temkinliliğin temelinde bir iki sene evvel Maarif Müfettiş Yardımcılığı için de benzer adımların atılmış ancak hayata geçirilememiş olması yatıyor. Çünkü Bakanlıkta teftişin içeriden gelenlerce yapılması gerektiği kanısı hakim. Bu sebeple açıktan alıma bir mesafe var.
Bir diğer nokta da kadro düzenlemeleri yapılmış olsa da ilan konusunda halen somut bir şey olmaması. Yaptığımız soruşturmada Bakanlığın somut bir ilan adımının olmadığı durumunu da değerlendirerek biraz daha beklemekte yarar görüyorum.
Gelelim Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dair gelişmelere dostlar. Öncelikli olarak 2010 yılında gerçekleştirilen tek çatı düzenlemeleri ile kaldırılan iki A grubu kariyer meslek geri döndü. Bunlardan ilki merkez teşkilatta denetim görevi bulunan Stajyer Muhasebat Kontrolörlüğü, diğeri ise taşra denetim kadrosu olan Muhasebat Denetmen Yardımcılığı.
Bu mesleklere dair detaylı açıklamaları meslek tanıtımına bırakıyorum dostlar. Gelelim gelişmelere.Öncelikli olarak yapmış olduğumuz araştırmalar, bulunduğumuz temaslar neticesinde her iki meslek için de mümkün olursa yıl bitmeden, olmaz ise mümkün olan en kısa sürede alım yapılacağını öğrendik. Bu noktada Bakanlık yönetmelik çalışmasını tamamlayıp yayımladığı andan itibaren ilan bekleyebiliriz. Bu bilgiyi bugün ayrıca yaptığımız temaslarda yeniden teyit etme imkanı bulduk, kısacası alım yakın. Ancak sayı ve takvim netliği şu aşamada yok.
Gelelim bugün itibariyle olan gelişmelere. Şimdi dostlar ortada Bakanlığa tanınan 300 kişilik bir alım izni var. Bu iznin normal şartlarda biz Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için olduğunu öğrendik. Ancak gelen bu iki unvan bir nebze kafa karıştırıcı oldu bizim nezdimizde de. Ancak yaptığımız soruşturmada bu sayının bu iki meslekle alakalı olmadığı sonucuna vardık. O yüzden halen Mali Hizmetler konusunda umutluyuz.
Ancak şöyle bir ihtimali de değerlendirmekte yarar var. Ola ki Bakanlık ek bir atama izni alamazsa bu kadroyu isterse yeni ihdas edilen iki kadro için kullanabilir. Bu eğilim neden olabilir?
Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları alındıktan sonra tercih ettikleri kurumlara gönderilecekler. Ancak diğer iki meslek mensupları Bakanlığın personeli olacaklar. Bu yönden Bakanlık bir tercih yapmak durumunda kalırsa zannediyorum MHUY'u değil diğer iki mesleği seçecektir.
Bakalım bu konuda haber beklediğmiz yerler var halen. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.Gelelim dostlar, çok sorulan alım Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımına.
Dostlar bu sene alım olması açıkçası biraz zor görünüyor. Gerek Başkan değişikliği ve eski alışkanlığın da ortadan kalkması gerek çok daha önemli bir sorun olan lojistik sorunu. Görüştüğüm dostlarım ve büyüklerimin bana aktardığı şey şu aşamada yeni bir Denetçi Yardımcılığı alımı ile gelecek olan personelin oturabileceği bir yerin kalmamış olduğu. Bu yüzden bina sıkıntısı çözülmeden alım konusuna biraz soğuk bakıldığı söylendi. Tabii bunun teyidi için de haber bekliyorum, bu şartlara rağmen alım belki yapılabilir, ek bina vb. bir düşünce vardır, alım yapılabilir. Bekliyoruz bakalım. Gelişmeleri istişare ederiz dostlar.Son olarak dostlar işittiğime göre 2021 Hakimlik Sınavları için 25 Aralık tarihi netleşmiş durumda. Takvime bu hafta girmesi planlanıyor bir aksilik olmaz ise. Bekleyen dostlarımız da bu konuda artık tam tempo bir hazırlığa girebilir alımın takvime girmesi ile birlikte.
Hepinize başarılar diliyorum dostlar. Bahtınız açık olsun.
-
@paretowilfredo hocam guy alımı ile ilgili yeni haber var mı?
-
@paretowilfredo teşekkürler hocam
-
@paretowilfredo ustad muhasebat denetim elemanı defterdarlık bünyesinde mi görev alıyorlar
-
@paretowilfredo pareto hocam acaba 2020 hakimlik mülakat sonuçları ile ilgili ne zaman açıklanabileceğine dair duyumunuz var mı 15 Eylül duyumları var ama sizin duyumunuz nedir varsa tabi
-
@rabia89 ben farkındaysan 300 kişilik kadronun ne olduğunu söylemedim bilgim yok sizin gibi olumsuzluk pompalamadım bakın üstat son yazısında ne demiş daha net bişi yok sizin gibi mhuy gelmeyecek dememiş
-
@maziyebirbakıver Evet dostum. İllerde Defterdarlıklarda görev yapıyorlardı, yine öyle olacaktır.
-
@muzgor Dostum sordum bunu da İcrayı da. Ama soruşturmalardan ötürü dendi ve net tarih veremediklerini söylediler. O yüzden maalesef ben de tamamen belirsiz şekilde izliyorum süreci.
-
@1995gner Güncel gelişmeler paylaştıklarımdan ibaret dostum.
-
@paretowilfredo sizi bulmusken ve yine ben hocam aralikta ilan mi olur guy da yoksa yazilisi mi baska sinavlar da kaymakamlik idari hakimlik merak ettim. Insallh bu sene son olur cunku bu siteyi 2016 da kurdunuz o seneden beri burdayim . Alim guy da yine 1000 kisilik mi olur
-
@eomer bende elendim insallh artik surda atandik yazariz . Atananlari gordukce icim bi ciz etmiyo degil
-
Merkez Bankası bir daha ne zaman ilana çıkar duyumunuz var mıdır? Sağ olun..
-
Muhasebat Denetmen Yardımcılığı alımı olursa acaba p48 mi ister?test/klasik sınav+mülakat mı olur yoksa salt mülakat mı olur acaba?göç idaresinden ses yok sanırım
-
@bitinya mhuy mhuy mhuy
-
@bitinya 47- 48 ister bence duy gibi, klasik sınav kontrolörlük için olur ama denetmen yard. İçin olacağını düşünmüyorum, direk mülakat fikri hakim olsa da test+mülakat şeklinde sınav sistemi gerçekleşir fikrindeyim.
-
@rabia89 YDS ister mi acaba?
-
@marvelous Bana soruyorsanız, yds istemez hocam.(taşra mesleklerinde istenilmiyor zaten)
-
@estergon-kalesi evet size soracaktım nasıl baska arkadaşa gitmiş anlamadım. Teşekkürler.
-
Hayırlı olsun arkadaşlar guy ilanı geliyormuş
-
@sindirella link alalım hocam