2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo şimdi okudum pareto bey çok teşekkür ederiz umarım merkez göç için olumlu bir gelişme olur:) iyi akşamlar diliyorum
-
@paretowilfredo üstad bu sene veya seneye spk bddk gibi kurumlar tekrardan alıma çıkar mı
-
@gencbiraday, içinde söyledi: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@paretowilfredo üstat bir de bu sene ve geçen seneki KPSS sınavının zorluk derecesi yapılan netler karşılaştırması yapsanız size gelen bilgiler dahilinde genel olarak nedir adayların tepkisi
Kapsamlı bir soru dostum ama genel anlamda benim de gözlemlerim, aday dostlarımızdan da gelen tepkilere bakarak sıralamam şu şekilde;
-Maliye>İktisat>Hukuk=Muhasebe
Bununla birlikte Kamu Yönetimi ve İşletme normal düzeyde, Çalışma Ekonomisi ise geçtiğimiz yıllara kıyasla zordu.Tabii ben bu zorlanmayı özellikle Maliye nezdinde sadece ÖSYM'ye mal etmeyi doğru bulmuyorum. Dip köşe, hiçbir yerde yok dediğimiz 2, 3 bilemediniz 4 soru vardı. Geri kalan sorularda zorlanılmasının sebebi ÖSYM'nin tarz değişimi kaynaklıydı.
Tabii ki daha da önemlisi basma-kalıp kaynakların bu tarz değişimini yakalayamaması da bence çok önemli bir etmendi. Dikkat edin, sorulara en fazla isyan eden hoca profilleri yıllardır aynı tekdüzelikte kaynak yazan ve ders anlatanlardır. Maalesef bu işler sahte hesaptan kendini övüp, onu alıntılamakla olmuyor. En büyük zararı yine siz aday dostlarımız görüyor. Bu tarzı yakalayan hocalar var her alanda. O hocalarla yola devam etmekte, geri kalanları bertaraf etmekte herkes için fayda var dostum. Çünkü değişimi yakalayamayanların sizlere katacakları hiçbir şey yok bu sistemde.
-
@gpale Tabii dostum. @paretowilfredo ile Tosta Doğru
-
@onuktekin Doğrudan bilgim yok dostum ama soralım
-
@paretowilfredo teşekkürler üstat
-
Hocam kolay gelsin, YDS isteyen şöyle güzel uzmanlık gelir mi duyum var mı SBB veya Tüik gibi? Teşekkürler
-
@papatyaçayı Dostum SPK hakkında bilgim yok ama BDDK için artık ihtiyacın neredeyse tamamlandığını biliyorum. Şöyle ki zaten yüklü alımlar sonrasında bir daha o denli yüklü alım yapılmayacağını söylemiştim. Ama tabii BDDK her alımda kadroları tam dolduramadığı için bence son kez nispeten yüklü bir alıma çıktı. Kaldı ki bunda da zaten her unvana yer vermedi. Bir süre Kurum sessizleşecektir ya da alıma çıksa dahi çok daha az sayılı alımlar olacaktır dostum.
-
@mülkiye_leee Tabloda yer vereceğim dostum, bir sekme olarak YDS isteyip istememe durumlarını da ilave edeyim. Aydınlatıcı olur
-
@rawlsinadaleti, içinde söyledi: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Üstada konuyla alakasız ama p48 puanımla atandım a kadroya girdiğim zaman istifa edersem 6 ay bekler miyim
Girip istifa ederseniz evet dostum beklersiniz.
-
@paretowilfredo teşekkürler
-
@gpale Bunu da unutmamak lazım dostum;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/6192/sihir-bakanlığı-müfettiş-yardımcılığı-alımı-2020
-
@paretowilfredo evet ilk girdiğimde foruma ciddiye alıp googlede araştırmıştım hey gidi günler.
-
@paretowilfredo üstad bu sene sanayi bakanlığı uzman yardımcılığı ilanı gelirmi
-
@mehmet3842 Dostum yılın sonunda nispeten yüklü bi alıma çıktı Bakanlık. Yine olursa yılın sonuna doğru olur ama bu denli yüklü olacağını sanmıyorum.
-
@paretowilfredo banka sınavı gelir mi bir arkadaş adına sordum
-
@colebusthe10 Banka konusunda çok çevre ve bilgi sahibi değilim maalesef dostum. Ama bildiğim kadarıyla devam eden Ziraat ve Halk süreçleri var. Vakıfbank belki diyebilirim. @Clementine_010 dostum bu konuda daha sağlıklı bilgi verebilir, süreçleri daha yakından takip ediyor.
-
@paretowilfredo yorulmadıysanız SGK teftişi de soralım size Pareto, gelme ihtimali var mı ve çeko puan türü eklenme ihtimali var mı? sanırım teftiş kurulu başkanı çeko puan türü ekleme durumuna sıcak bakıyormuş öyle duyumlar almıştık bununla ilgili bir kaç tweet likeladığını da gördük ama ilan tarihi ile ilgili hiçbir duyum alamadık
-
Milli Emlak alımı ilgili duyumunuz var mı?Bakanlık alım yapacağına dair cimer'den yanıt vermişti fakat üzerinden epey zaman geçti.
-
@paretowilfredo sgk teftişin direkt mülakat ile gelme olasılığı var mı?
Bir de twitter mesajına baksanız çok güzel olur