2017 Kaymakamlık Sınavı
-
GEÇEN SENENİN VEYA ÖNCEKİ SENENİN KAYMAKAMLIK SINAVININ İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADILAR MI.. STANDART SAPMAYI FALAN?
-
@kaymakam2234 sanami soracak millet ne yazacagini ister soru tartışır ister dissallik sen ne yaptın da otorite oldun? Milleti sınırlandiriyorsun? Tek basarin ki varsa öyle birşey .sınavı kazanmissin,sonuçta evlenmişsin.yokaa tartışılan sorular senin net koydugun sorular ?
-
@kaymakam2234 bir daha milleti sınıflandırmamani tavsiye ediyorum.
-
@mehmed-kemal yok hocam neden kızsınlar forum dedigimiz; arz ve talebin birbirini en faydalı şekilde karşılaması beklenen yer neticede.sagolasin.
-
@yakupcemil ne kadar gereksiz bir insansın sen yaa... Seviyene düşüp sana cevap vermeyeceğim artık.
-
@kaymakam2234 beni tanisan hakkında yanlış düşunmüşüm dersin dostum .
-
Arkadaşları dışsallık ve İMKB sorularını artık tartışmanın bir anlamı olmadığının düşünüyorum.
Zira herkesin bu soruları yanlış kabul edip netlerini o şekilde hesaplaması ve eğer o soruların doğru çıkması halinde daha verimli bir sonuç olacağı kanaatindeyim.
Zira dışsallık denilen soruda ben ''Negatif Dışsal Ekonomi'' yazdım bu soruda şöyle düşündüm.
''Bir ilaç firması yeni bir bakteri üzerinde gizli gizli çalışma yapıyor fakat geliştirilen söz konusu bakteriler fındık veya fıstık ağaçlarının hastalanmasına sebep olup o yıl hasat miktarı bir önceki yıla göre çok fazla azalıyor. Bu da üreticilerin maliyetlerini artmasına (Hastalanan ağaçların kurtarılması, ilaçlanması gibi) sebep oluyor.'' şeklinde düşündüm ve yazdım fakat diğer arkadaşların cevapları da mantıktı geldi bana bu sebeple bu soruların kesin cevabının ancak açıklandıktan sonra öğrenilebileceğinden yanlışlarım arasında saydım. Sizinde öyle yapmanızı tavsiye ederim saydılar. -
Bugün de açıklanmadı..
-
cuma öğleden sonra bekliyorum ben
-
Geçen sene süreç totalde 150 sayfa sürmüş, bu 525 sayfa oldu.
-
Bu cuma bekliyordum ben de ama pareto okunuyor diyince haftaya cumaya odaklandım
-
@27ömer27 hocam birinin eylemleri diğerinin ödentilerini yani parayla ölçülebilen varlığını etkiliyordu şeklindeydi soru.Dışsallık fiyatlandırılabilir mi sizce ?Dışsallık zaten fiyatlandırılamadığı için piyasa başarısızlığının nedenidir.Devlet içselleştirmek için vergi veya sübvansiyon uygulamasına gitmektedir..
-
Atın fava yarın diyorum
-
@Daywalkers @OFLU61 Bir karar biriminin bir başka karar birimine doğrudan sağladığı yarara veya doğrudan yüklediği maliyete dışsallık denir. Bu tanımdaki doğrudan kelimesi, bir karar biriminin bir başka karar birimine piyasa mekanizması aracılığıyla (dolayı olarak) sağladığı yararın veya yüklediği maliyetin veya kısaca fiyatlandırılan bir yararın veya fiyatlandırılan bir maliyetin dışsallık kapsamında yer almadığını ifade eder. Bu husus bir karar biriminin baska bir karar birimine piyasa mekanizması aracılığıyla (dolayı olarak) sağladı yararın veya yüklediği maliyetin, kısaca fiyatlandırılan bir yararın veya fiyatlandırılan bir maliyetin "parasal dışsallık" diye nitelendirildiği hesaba katılarak değerlendirilirse, dışsallık kavramı parasal dışsallığı kapsamaz. Dolayısıyla da dışsallık kavramı, bir karar biriminin bir başka karar birimine sağladı fiyatlandırılamayan yarar veya yüklediği fiyatlandırılamayan maliyet biçiminde de tanımlanabilir. (alıntıdır. not: amacım polemik yaratmak değil)
-
@politics06 haddinden fazla soru tartışması oldu bu sene o yüzden yükseldi bu istatistik.
-
Arkadaşlar geçen sene aynı şekilde puanını yazıpta kazanan arkadaşların listesi var mıydı bu forumda
-
@oguzhan06. Degerli kardesim öncelikle soru hakkinda kesin su veya bu dogru demiyorum onu belirteyim.
Daha sonra ödenti ile fiyatlandirmayi bir tutmamak gerektigini dusunuyorum.
Nedenini şöyle açiklayayim.
"Benim verdigim örnekte ilac firmasi vakteri veya virus gelistiriyor ve bu findik agaclarina zarar veriyor bu da çiftcilere maliyet yükluyor."
Simdi bu örnegi düsunelim.
Burada fiyatlandirmadan kasit ilac firmasinin gelistirdigi bakteri agaclara zarar veriyor. Fakat bu zarar ne kadar belirli mi? Bir fiyat karsiligi var mi? Verdigi zarari neyle ölçebiliriz? Ağaçta ki verim kaybinin tek tek tespiti mümkun mü?
İste fiyatlandirmadan kasit bu oldugunu duşunuyorum.
Maliyet veya ödenti kismina gelince bu eylem sonucunda çiftciden bir bedel çikti mi? Evet.
Iste senin soylemis oldugun vergi, subvansiyon vb. Çiftcinin odedigi bu maliyet artisini en azindan giderebilmek icin veya azaltabilmek icin ortaya atilmis görusler zira alinacak vergi veya subvansiyon verilen zarari karsilamayabilir cunku biz zararin ne oldugunu tam tespit edemedik.
Seklinde dusunuyorum. -
Arkadaşlar her ne kadar tartışmaktan gına gelmiş olsa da 3 4 gün önce irtibat kurmaya çalıştığım ve fikirlerine değer verdiğim İTÜ İşletme Müh. Öğretim üyelerinden bir hocamız (yeni ulaştım) bana cevaben ÖSYM nin doktrine dayalı olabilecek sorularda sıkca TODAİE yi referans kabul ettiğini değerlendirmelerinizi ilgili enstütünün yayınlarına göre yapmamızı tavsiye etti. Ayrıca ödenti artırımına sebep olan soru için TODAİE makalelerine dayanarak "gizli eylem" vurgusu varsa Ahlaki Tehlike, "gizli bilgi" vurgusu varsa "Ters Seçim" cevap olur dedi. Elçiye zeval olmaz:)
-
Geçen sene 55-60 bandında türkçesiz puan bekleyip kazanan arkadaşlar var mı bu grupta
-
@darısı-başımıza Çok eski iletilerde görmüştüm evet vardı