2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@osenebusene Burada anlatmak istediğim Esnek Kur=Dalgalı Kur olduğudur eğer ösym bu sorunun cevabına alternatiflerini yazdıysa önce Esnek Kur yazması gerekir.Kabul etmeyebilir mi?Ösym'nin ne yapacağı belli olmaz ancak binlerce itiraz gelecektir.
-
@keynes69 önceki sayfalarda bir arkadaş net sayısını 3 ile çarpınca puanınızı buluyorsunuz yazmıştı, bu da yaklaşık 24 nete tekabül ediyor.
-
Arkadaşlar bilmiyorum ya ben çok iyimserim ya da bazı arkadaşlar sınav ve sonuç bekleme stresi ile karamsar davranıyor..
Esnek Kur/Dalgalı Kur
Soru/Soru önergersi
01.01.2005/2005
Ben bu cevaplar kabul görecektir diye düşünüyorum.. -
@rhadamanthus inşaallah hocam. Kendim yaptım diye söylemiyorum ben yanlış olarak saydım hayal kırıklığı olmasın diye ama crowding out-dışlama etkisi yazanlarinda puan alacağını düşünüyorum.
-
@can-mavi Ödendi sorusu ile dün bir arkadaş paylaşmıştı demek ki bankalar gizli anlaşmışlar ki rekabet kurumu bunu tespit etmiş arlarında belli bir oran belirleyip ödentileri artar(ödenti ödedikleri kredi olarak yorumlanabilir.)
https://www.tuketicihukuku.org/12-bankaya-karsi-3-kat-tazminat-davasi-kartel-tazminati/
-
@odaklan25 kardeşim maalesef burada bazı arkadaşların dediği dışında bişey dendiğinde türetmek vb ithamlarla karşılaşıyoruz. O sınavda tarih soruyordu çok net eminim. Cevapta bir farklılık olduğunu düşünmemekle beraber yıl değil tarih diyordu. Çünkü sınavda çok düşündüm 2005 mi yazsam 1 Ocak 2005 mi diye.
-
@rhadamanthus katılıyorum kabul etmezse sınav amacından cok uzaklasır zaten
-
@görünür-el bende 1 ocak 2005 yazanlardanım bende dikkat ettim bu duruma ancak 2005 kabul edilmez demek değil...
-
@keynes69, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Gecen yılkı sınav 73.3 ile kapatmış. Kimileri beklediğinden yuksek almıs kimileriyse daha dusuk. Standart sapmadan 17 puanda gelen var puan alamayanda. Gördüğüm kadarıyla kimse beklediği puanı tutturamamış. Gecen yılda 22-23 ile kapatması hayal ürünü denilmiş 23 ile kapatmış. Anladığım kadarıyla hiçbirimiz beklediğimiz puanı alamayacagız ama üstünde ama altında. Standart sapmada gecen yıl alan agırlıklı yapanlar daha yuksek puanlar almış. Bu yıl da böyle olması bekleniyor. Son olarak sınavdan hemen sonra ki tahminim 24-25 olmustu aynı tahmınım gecerli . Tabi daha dusuk kapatırsa daha güzel olur
Benim alan 14,5 gygy de 10.turkceden noktalama sorusundan bir puan düşürdüm diğer kısımlardan beklediğim gibi gelir diye ümit ediyorum
.TL sorusi para dan altı sıfır atıldıktan sonra hangi tarihte tedavüle girmişti idi .ben 2006,yazdım yanlış saydım .görevden uzaklaştırma İçişleri bakanlığı yazdım .yanlış saydım .köy sandığı yerine genel ifade diye köy bütçesi yazdım yanlış saydım .bu şartlarda bu netlerle kazanamayacagim gibi beklentim
O yüzden başka sektörde iş bile aramaya başladım mecburum çünkü .olmadı .bunu kabullendim açıkçası
Sonuç açıklama heyecanim dahi yok . -
@bfroki kardeşim doğrudan ahlaki risk ve örneklerini içeren yazı linki yolladım
-
@bfroki ödenti Tdk da aidat olarak geçiyor ama ösym aidat anlamında mı kullandı yoksa masraflar anlamında mı kullandı bilmiyorum.
-
@can-mavi https://hizliresim.com/Dy4Ym1
Bu soruya ne diyorsun peki crowding-out(dışlama etkisi) kabul edilir mi?
-
@bfroki kardeşim verdiğin linkte de bankalar kartal oluşturup ahlaki risk e girmiş , soruda verilen tanım ahlaki risk , kartal oluşumu da piyasasına göre ahlaki risk içeriyordur muhakkak , lakin soru da tanımı verilen durumu soruyor , Kartel olsun olmasın herhangi bir piyasada bir tarafın gizlediği şeyler diğer tarafın ödeyeceği şeyi etkiliyorsa bu asimetrik enformasyon türlerinden ahlaki risk tir . Ben burada kartel oluşumunda ahlaki risk yoktur demiyorum , ancak dikkat edersen ahlaki risk bir tarafın gizleme hareketi sonucu diğer tarafın mali durumuna verdiği zarardir, bu kartel oluşturularak da olabilir , araba piyasasinda da olabilir , ekmek piyadasinda da tam rekabet piyasasinda da oligopilde de tröstde de olabilir .
-
@sehri-emin 2005 cevabını yanlıs sayıpta crowdıng out cevabını dogru saymak bana hiç mantıklı gelmedi
-
@siyasetbilimci ümidin olsun beklentin yüksek olmasın bence
-
@bfroki eğer o sorunun istediği dışlama / tam dislamaysa bence dışlama / tam dışlama / engelleme / tam engelleme / crowding out kabul edilecek . Çünkü hepsi aynı şey , tam engelleme ile engelleme aynı şey diyorum çünkü farklı olan kısmı engelleme dir , eğer soru kısmı engellemeye sorsaydin sadece engelleme veya sadece dışlama yazmak kabul edilmezdi benim bu sorum zaten yanlış olduğu için pek de üstünde durmuyorum açıkçası
-
@siyasetbilimci belli olmaz bu netle kaymakam olan bile var.
-
@bfroki attıgın resımde crowdıng outun max seviyede ( tam dışlma) şeklinde belirtmiş . Siz cevaptan crowdıng out max yazdıysanız olur ancak sadece crowding out derseniz dışlama olur ki cevap dışlama değildi tam dışlamaydı
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@bfroki kardeşim verdiğin linkte de bankalar kartal oluşturup ahlaki risk e girmiş , soruda verilen tanım ahlaki risk , kartal oluşumu da piyasasına göre ahlaki risk içeriyordur muhakkak , lakin soru da tanımı verilen durumu soruyor , Kartel olsun olmasın herhangi bir piyasada bir tarafın gizlediği şeyler diğer tarafın ödeyeceği şeyi etkiliyorsa bu asimetrik enformasyon türlerinden ahlaki risk tir . Ben burada kartel oluşumunda ahlaki risk yoktur demiyorum , ancak dikkat edersen ahlaki risk bir tarafın gizleme hareketi sonucu diğer tarafın mali durumuna verdiği zarardir, bu kartel oluşturularak da olabilir , araba piyasasinda da olabilir , ekmek piyadasinda da tam rekabet piyasasinda da oligopilde de tröstde de olabilir .
Yani kartel , ahlaki riske örnek olabilir , ama dedigim gibi soruda ki cevap kartel degildi
-
@keynes69 beklenti. Her şekilde düşuk tutulmalı dostum.mulakattan evlenmenin tarifi ni anlatacak cümleler yok.