2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06 hocam öyle bir matematik yoktur . Puanı sadece 2.5 ile carpar ham puanınızı bulursunuz ve üzerine standart sapmadan puan gelmesini beklersiniz
-
@osenebusene düzeltme : elenmenin .
-
@keynes69 var öyle matematik . Yok dersen yanlış bilgi verirsin. 3,06 ile netini çarp neyi bulduğunu tekrar yaz. Misal 24,25 gibi çarp 3,06.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@bfroki kardeşim verdiğin linkte de bankalar kartal oluşturup ahlaki risk e girmiş , soruda verilen tanım ahlaki risk , kartal oluşumu da piyasasına göre ahlaki risk içeriyordur muhakkak , lakin soru da tanımı verilen durumu soruyor , Kartel olsun olmasın herhangi bir piyasada bir tarafın gizlediği şeyler diğer tarafın ödeyeceği şeyi etkiliyorsa bu asimetrik enformasyon türlerinden ahlaki risk tir . Ben burada kartel oluşumunda ahlaki risk yoktur demiyorum , ancak dikkat edersen ahlaki risk bir tarafın gizleme hareketi sonucu diğer tarafın mali durumuna verdiği zarardir, bu kartel oluşturularak da olabilir , araba piyasasinda da olabilir , ekmek piyadasinda da tam rekabet piyasasinda da oligopilde de tröstde de olabilir .
Dediğimi daha iyi bir örnek ile anlatmaya çalışayım ;
Oligopolcü bir endüstrideki firmalar, aralarındaki fiyat-üretim rekabetini önlemek için, açık veya örtük bir biçimde anlaştırı duruma ne denir ? Sorusunun cevabı " anlaşmalı oligopol " olur ,bunun cevabını kartel veya tröst diyemeyiz ,kartel ve tröst bunun sadece turu ve örneğidir .
Sadece fikrimi söylüyorum yanlış anlama ama benim nacizane bilgim bu yönde -
@osenebusene yok öyle bit matematik çünkü 24.25 ile 3 ü çarparsanız 72.75
24.24 ile 3.06 çarparsanız 74.205 yapar
Birinde gecen yıl sınavı kazanırdın diğerinde kazanamazdın. Ayrıca ben ümidin olsun beklentin yüksek olmasın demişim zaten -
@keynes69 Geçen seneki mülakata kalan arkadaşlardan biri standart sapmalı halinin bu şekilde hesapladıklarını yazmıştı
-
@keynes69 bu arada düzelteyim tam sayı 3.06 ydı ama ben biraz daha düşük hesaplayalım diye 3 demiştim
-
@politics06 yukarda acıklamasını yaptım kardesım
-
@rhadamanthus
-
@rhadamanthus
https://i.hizliresim.com/yzLG89.jpg
Her yerde esnek ve dalgalı kur aynı şey olarak geçiyor.
-
@keynes69 kardeşim 2005 yanlış olacak dedim mi ? Ikincisi dışlama kesin doğru dedim mi.
-
@umitcoskun0644 aynı zaten hocam
-
@umitcoskun0644, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@rhadamanthus
https://i.hizliresim.com/yzLG89.jpg
Her yerde esnek ve dalgalı kur aynı şey olarak geçiyor.
Hocam aynı anlam olduğu konusunda sıkıntımız yok orada hemfikiriz ancak merkez bankası njn sitesinde dalgalı kur yazdığı için alternatifi olmadığını söylemişti bazı arkadaşlarımız ondan tekrar dile getirdim
-
@sehri-emin 1. Kesin dediğini söylemedim 2. Yanlıs saydıklarını mantıklı bulmadım 3. Yapılan yorumları dikkatli okumanı tavsiye ederım
-
@keynes69 tamam tavsiyelerin için teşekkür ederim
-
@keynes69 ondan önce ki sınavda soru sayisi .e sende zeki bir arkadaş olarak örneklemingeçen seneki soru sayısından bulunan puanı yazdığını farkına varabilecek bir arkadaşımızsın.
-
@osenebusene olur mu sizin kadar zeki olamam. Bu konuyu sizin kadar zeki biriyle tartısmak istemiyorum. Sizin dediğinizi doğru kabul ediyorum. Yorumunuzu anlamak için insanlar 3-4 kez okumak zorunda kalmasın lütfen
-
@keynes69 ondan önceki sınavda soru sayısı fazlaydı. Bu kısmı anlamadıysanız tekrar yazarız problem değil.ayrica editleme kısmı,sınav süreci mülakat süreci bitince bazı arkadaşlar geriye dönük mesajlarını sınav veya mülakat sonucunda editledigi için kaldırılmis ki bence çok iyi oldu sonuçlar aciklaninca kim ne yazmış görülmesi açısından
-
@snotz merhaba, 55 puan ile (16 alan 6 gkgy) beni de listeye ekleyebilir misiniz?
-
Yeni bir paranın tedavüle girişi zaten yılbaşından itibaren gerçekleşir arkadaşlar dolayısıyla 1.1.2005 yada 2005 cevabı iki şekilde de doğru sayılır