2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar http://www.mevzuat.gov.tr/ sitesinden kanunun sayısını girip arattığımızda kanunun son hali ilk çıkan mı oluyor?
-
@öktem_ilteriş eyvallah hocam.makro iktisat çalışmalarımda çok denk gelen bir ifade olduğu için gönlüm ferah.kaymakamlık sınavına 4 kişi girdik arkadaşlarım eşyalarını themise bırakmışlar velhasıl sınav çıkışı eşyaları almaya gidince meşhur ulaş hocayla karşılaştık soruyu söyleyince kendisi de aktif nüfus olduğunu belirtti.fırsatım olsaydı bir de tüik in geçmiş yazılarına bakacaktım.tahminimce kavram farklılığı nedeni; tüik in yıllar itibarıyla kavramları birbirine yerine kullanması sonucu hocaların da kitaplarında benzer kavramları farklı kullanmış olması yönünde
-
18 alan 7 gkgy turkce haric
-
@luthor orada kanunlar her zaman günceldir. Degisiklikler hemen işlenir. Kanunun ilk ciktigi haline bakmak icin resmi gazeteye yayimlanmks haline bakman gerekir.
-
@luthor evet, son sayfalarda değişiklikerin tarih ve kanun sayıları yer alıyor.hangi maddelerin hangi tarihlerde ve hangi kanunlarla değiştiği
-
@oruçreis Hocam her kanunun tüm yıllardaki değişikliklerini içeren metinleri var.En güncel hali tarih olarak en yakın olan değil mi? Mesela rica etsem bana 4857 nin en güncel halinin linkini atabilir misiniz?
-
@daywalkers hocam cokmuş sıralama. Bu sene beklemeyelim o zaman biz
-
@daywalkers mesaj atamadım becerip. Burdan sorayım gecen sene bin küsür den suan derece durumuna gelmek icin ekstra ne yaptığını soracaktım. Bi sonraki sinava hazırlık icin umutlandım seni görünce. Bu sınav hüsran olunca umutlarim tükenmişti ama neden olmasin oluyor demekki.
-
@bf24
kardeşim iyi niyetinle yazmak istemişsin, bende aksini idda etmiyorum zaten, bende aynı kitaptan çalıştım aynı şeyleri okudum, o yüzden ocevapları verdim. sadece sonuçta anayasal terimler olmadığı için ve net şekilde bir cevabı olmadığından ( atıyorum yıl-kurum vb) bir sorununda elbettki alternatif cevabı olmakla beraber tam olarak yazdığım kelimelerin onlar arasında alınmama ihtimalinden dedim. yoksa mantık olarak doğru olduklarını zaten biliyoruz. bunu derkende ben zaten kendim için demedim, tekrardan diyorum tabloya bakıpta ümitsizliğe düşen veya kapılan arkadaşlar için sapmalar illaki olacaktır demek için belirttim. iyi geceler herkese. -
Bu netleri görünce 26-27 net bile kurtarmaz diye düşünmeye basladim.
-
@sehri-emin Aynı durumdayız hocam, ya bütün mülakat öğrencileri burada ya da ortalama gerçekten çok yüksek.
-
@politics06 evet hocam bir an önce aciklansa da bu belirsizlik kalksa
-
@sehri-emin kardeşim neden öyle bir izlenime kapıldınız.burada zaten tüm arkadaşların dediği en fazla 25-26 bilemedin 27 bandında kapatır.ayrıca bizim kendi net beklentilerimiz ÖSYM den bağımsız ve salt çoğunluğun doğru cevap dediği doğrularla beklediğimiz netler.umudunuzu kaybetmeyin ve inanın bu süreç bu sınavın en kolay süreci.inşallah mülakat sürecini de yaşarız ve gerçekten o sürecin ne kadar zor bir süreç olduğunu görürüz.ve unutmayın burada bulunan arkadaşlarımızın hepsi gerçekten bu sınav için ciddi emek veren ve bunun için burada olan insanlar.toplasanız zaten 100 kişiyi geçmez buradaki sayımız.haa bu sınavda belki birçoğumuz sınırda kalacağız veya az bir farkla kaçıracağız.bu bizi demotive değil motive etmeli.ben kendimden örnek vereyim.33 yaşındayım,okul bittikten sonra 7yıl özel şirkette çalıştım ve kitap yüzü görmedim.birgün işten çıkarıldım ve oturup sıfırdan çalışmaya başladım.ilk sınavda 40 aldım,ikincisinde 67 aldım ve bu sınavda hayırlısı ise mülakat bekliyorum.yani önce inanç sonra azim ve en sonunda da umut etmek..
Tedbir bizden takdir yüce Allah’tan.... -
@orkaraca haklısınız hocam burdaki arkadaşlar genel itibariyle emek veren arkadaşlarımız fakat buraya yazmayan uzaktan takip eden yüksek net bekleyen arkadaslarda var o sebeple bu fikre kapildim.dediğiniz gibi kazansak bile mulakat var o daha zorlu bir süreç ben sinav için çok stres yapmıyorum olmazsa -vardır bir hayır- derim sadece biraz merak ediyorum diyelim.azminizi takdir ediyorum. ALLAH yardımcımız olsun hepimizin
-
Arkadaşlar s.a benim bir sorum var da sınavda bu süre sorularinda veya sayı sorularinda mutlaka yazı ve sayıyı birlikte yazmak mi zorundaydik bugün bi arkadaşım dedi de kitapcigin on yüzünde yazıyordu diye böyle mi yapmamız gerekiyordu
-
@muzgor kitapçığın ön yüzünde. 'yazarsanız iyi olur. daha sağlıklı gözden geçiririz' tarzı birşey yazıyodu. yazın okunaklıysa bir şey olmaz merak etme.
-
@sehri-emin bence sınır 29 civarı olacak gibi duruyor.
-
@hahamas sayı sorularinda sayının yanında yazıyı da yazın gibisinden ibare varmış
-
@muzgor dostum diyorum ya işte. öyle bir ibare vardı ama emir değildi. kesinlikle yazın tarzı bir yazı değildi. bende okudum orayı.
-
@hahamas kirabilir de kırmaya bilir de heralde anladigim kadariyla sağlıklı değerlendirme dediğine gore