2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@öktem_ilteriş hocam irdelenecek çok mesele var.mesala idari hakimlik için kamu yönetimi mezunu kota sorunuyla uğraşırken,kaymakamlık için hukuk mezunu böyle bir problemle uğraşmıyor.
-
Arkadaslar iyi günler , tr ekon için yasin coban mı tufan samet mi önerirsiniz ? Yoksa ikisinede bakmakta yarar var mi ?
-
@taromisaki9 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@proteusay sınava girmelerinde bir sakınca yok ama mülakat aşamadında eleniyorlar kardeş.Aöf mezunu kaymakam yok diye biliyorum.tabi dün dündür,bugün bugündür bakarsın bu durum kaldırılır büyüklerimiz tarafından.
Tabi dün dündür siyasette kardeş Bir aöf li olarak gireceğim sınava. Örgün öğretim mezunlarının da mülakatta elendiği bir ortamda kim iyiyse o kazansın.
-
Kaymakam olacaklar listesi önceden belli değilse mülakatta geçeceğimi düşünüyorum. Kesinlikle torpilim de yok referansım da yok.. Bazen ne istediğini bilmeli insan. Ayrıca her aöf li bildiğiniz gibi değildir.
-
@giovani hocam bende de varmis bu kaynak 2013 basim, eski basim olmasi fark eder mi tam icerigini bilmiyorum bu dersin
-
@fablo hocam tufan samet hikaye gibi anlatmış akıcı bir şekilde okuyorsun aklında baya bir şey şekilleniyor dönemlere ilişkin yasin çoban daha kronolojik her şeyi özet geçmiş ezberim iyi dersen sadece sınava yönelik dersen yasin çoban yeter bence ama keyif alarak tr eko calisiyim derseniz not almadan calissaniz bile ilk samet sonra yasin bitirirseniz en az 1 ay tr eko unutmadan yaparsiniz
-
@Nameless hocam yasin çoban,zeynel dinler'in tr ekonomisi çıkmış soruları ve kas iktisat açık uçlu yeterli olur mu dersiniz. Tufan Samet hocanın tr ekonomisini de çok öven var fakat yeni kaynaklar aldığım için bi de ona ayrı bütçe ayıramayacağım, siz tecrübelisiniz anladığım kadarıyla fikrinizi söylerseniz sevinirim
-
@Nameless Anladım hocam teşekkürler
-
@sofuoglu açıkçası pek bir tecrübem yok yanlış yönlendirmeyim sizi arkadaş 2 kitabı sorunca ben de kpss de tr eko çok kötü old için bitirmiştim onları..calismadan once ben dönemleri çok karıştırıyordum tr eko sunda tufan samet ı bitirince oturttum yani zamanınız varsa bence kesinlikle tavsiye ederim zaten ondan sonra hangi kitaba baksaniz hızlıca bitirirsiniz misal dönemleri benim gibi karistiriyorsaniz yasin çobanla yine karistirabilirsiniz çünkü dediğim gibi biraz özet ve kronolojik..ayrica cok kitapla bogmayin kendinizi sadece bu iki kitapta zaten 750 soru rahat vardir..zeynel dinler cikmis sorularında da biraz bakmıştım ama ben pek beğenmemiştim tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir..
-
insan hakları için kaymakamlık kampı yeterli midir?
yoksa THEMIS İnsan Hakları ve Demokratikleşme Türkiye 'nin İdari Yapısı Kamu Görevlileri mi alınmalı -
@mostramozic fark etmez
-
@Nameless sağolasın kardeşim benim de tr ekonomim pek iyi değil, bir bakayım duruma göre mecbur temin edeceğiz heralde
-
@sofuoglu umarım işine yarar söylediklerim hocam bütçe konusunda kesinlikle hak veriyorum sana ben de klasik kurum sınavları için baya araştırıp almıştım ikisini yoksa piyasaya kalsa çok kitap var ve para yetmiyor ama zaman da önemli old için doğru kaynakta çok önemli biraz daha arastir istersen içine sinenle başlarsın ins
-
@Nameless az evvel kredi kartımdaki son parayı bu kitaba yatırdım kardeşim inşallah işimize yarar
-
@sofuoglu hakkını helal et kardeşim vallahi böyle vesile oldum ama inş maddi manevi en kısa zamanda karşılığını alirsin
-
@Nameless helal olsun kardeşim ne demek kitap bu nihayetinde yani zararı olmaz, içkimiz sigaramız yok çok şükür tek müşkülümüz bu kitaplara yaptığımız masraflar
-
@Rorschach159 kaynak olarak ne aldınız acaba
-
@Semihylc Hocam kaynak konusu çok sıkıntı ya ahmet nohutçu idare ve insan hakları aldım da iade edip themis mi alsam diyorum acaba diğer kitapları fotokopi yapıcam soru banklarını falan kullan at olacağı için ama konu anlatımları orijinal alıcam
-
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım herkese başarılar dilerim bu sene kpssden puanlarım 90 civarı sıralamalar ise ilk 500 de genelde şimdi kaymakamlık sınavına hazırlanmak istiyorum yaptığım araştırmalar sonucunda bir türlü kitap listesi çıkaramadım kendime seviyem bu durumda bana yazabileceğiniz elinizde hazır bir kitap listesi var mı şimdiden çok teşekkür ederim
-
İnsan hakları ve türkiye ekonomisinde üniversite hocası olan, gerçek ilim adamlarının kitaplarını alın. Bu iki ders sizi ters köşe yapabilir.
Sınav ekonomisinin aç hocamsıları var, piyasa onların yazdığı broşürlerle dolu. Ağlarına düşmeyin.
Ben kaymakamlık sınavından nefret ettim. Sebebini sizler yaşayarak öğrenin, ben kimseyi etkilemeyeyim.Kitap tavsiyelerim:
Anayasa ve idare huku: THEMIS
İnsan hakları: Halil Kalabalık (harika bir kitaptır)
Türkiye Ekonomisi: Yasin Çoban
Mahalli İdareler: SADECE KANUN
Makro ve Mikro Ekonomi: Erdal ÜnsalBunlar size yeter. Türkçe'de yazım yanlışı ve cümle kurma pratiği yapın. Tarihte Anayasal sürecin tarihine, Uluslararası anlaşmalara iyi çalışın. Herkese bol şans.