2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bfroki pilavi bitti hilesi cikti napalim. Vardir bi hikmeti
-
-
@kaya06 olur öyle yanlış anlaşılmalar nohutçununpilavı iyi bir arkadaştı yorumları falan makuldü boşverin uzatmayın böyle şeyleri...
-
Bencede uzatmayın helallik isteyin kapatın bu konuyu
-
@bfroki yok kardesim bi sey dedigim de yok. Bi an yanlis anlamayla bisey yazmisimdr kalbi kirildiysa hatirlatsin ben de kndmi anltmya calisicam olmazsa helallik isterim
-
Şahsıma karşı fevri şekilde cevap veren bir arkadaşın yasağının kalkması için yapılan konuşmalar görüyorum. Ben kendisine gücenmemiştim ancak o ifadelerin bu foruma yakıştığını düşünenler çoğunlukta ise tabi ki yasağının kalkmasını isterim.
-
@althusser yakistigini dusundugunuzden degil sadece burdaki yorumlarindan ve tavirlarindan dolayi arkadasimiz hakkinda iyi dusuncelerimiz var eger seni kirdiysa helallik istesin kendini izah etsin kapansin gibisinden soyledik
-
@kaya06 estağfurullah helallik bir durum yok
-
Arkadaslar guy ve rtuk mulakatlarinda ytl tedavul sorusunun cevabi 2006 oldugu dogrumu
-
@josef44 olsa ne olur hocam. Merkez bankası dururken rtükümü baz alcaz.
-
@bf24 kurumlar 2006 diyorsa osym de 2006 diyebilir diye sordum belli olmaz
-
Rtuk neyse de guy da2006 denmesi sasirtti beni
-
@josef44 sorunun soruş şekli farklıdır kardeşim. Bizim sınavdw istediği 2005 di. 2006 tarihli olan da bir konu var.
-
@bf24 hayir ayni burdaki arkadsslar tedavul sorusu dedi
-
@josef44 baktım şimdi tcmb ye diğer tarih 2010 muş zaten. Para dolaşımına rtük karar vermediğine göre sıkıntı yok kardşm. Herkes bir devrim gerçekleştirme peşinde tcmb nin bile hata ettiğini iddia etmek en ilginci.
-
@bf24 o da bir seymi 1985 te kurulan Kurumu 86 yapiyorlar
-
@josef4 gerçekten zor bir sınab zor bir süreç bilmek yetmiyor sadece dikkat etmek farkına varmak düzgün yazmak tam yazmak herşey önemli. 4 tane süre sorusu vardı sınavda ne alakaysa hepsine en geç ve kadar ekleyerek yaZdım şık olsun diye heralde şimdi kabul olurmu diye düşünüyorum açıkçası. En geç 45 güne kadar, en geç 7 güne kadar şeklinde.
-
Buradan forum yöneticilerine sesleniyorum. Özellikle @paretowilfredo bu başlıkta atılan üyelerin, yeni nick alıp yazmasına izin vermeyin basın bani. Nedenini benle iletişim kurun anlatayım.
-
Arkadaşlar iş gücü ile ilgili soru hakkında tuike mail attim cevap geldi buyrun.
HANEHALKI İŞGÜCÜ ARAŞTIRMASI
Tanım ve kavramlar
Tanımlanmış bir zaman dilimi (referans dönemi) içinde belirli bir yaş üzerindeki nüfus, işgücü bakımından üç temel gruba ayrılmaktadır; istihdam edilenler, işsizler ve işgücüne dahil olmayanlar. İstihdam edilenler ve işsizler, birlikte işgücünü oluştururlar. Yukarıda belirtilenler şu şekilde özetlenebilir;Çalışma çağındaki nüfus= İşgücü + İşgücüne dahil olmayanlar
İşgücü = İstihdam edilenler + İşsizlerKurumsal Olmayan Çalışma Çağındaki Nüfus: Kurumsal olmayan nüfus içerisindeki 15 ve daha yukarı yaştaki nüfustur.
İşgücü: İstihdam edilenler ile işsizlerin oluşturduğu nüfusu kapsar.
İstihdam: Aşağıda yer alan işbaşında olanlar ve işbaşında olmayanlar grubuna dahil olan kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus, istihdam edilen nüfustur.
İşbaşında olanlar: Ücretli, maaşlı, yevmiyeli, kendi hesabına, işveren ya da ücretsiz aile işçisi olarak referans dönemi içinde en az bir saat bir iktisadi faaliyette bulunan kişilerdir.
İşbaşında olmayanlar: İşi ile bağlantısı devam ettiği halde, referans haftası içinde çeşitli
nedenlerle işinin başında olmayan kendi hesabına ve işverenler istihdamda kabul edilmektedir.Ücretli ve maaşlı çalışan ve çeşitli nedenlerle referans döneminde işlerinin başında bulunmayan fertler; ancak maaş veya ücretlerinin en az %50 ve daha fazlasını almaya devam ediyorlarsa istihdamda kabul edilmektedir
Üretici kooperatifi üyeleri ile mesleki bilgilerini artırmak amacıyla belirli bir menfaat (ayni ya da nakdi gelir, sosyal güvence, yol parası, cep harçlığı vb.) karşılığında çalışanlar (çırak, stajyer vb.) istihdamda kabul edilmektedirler.
İşsiz: Referans dönemi içinde istihdam halinde olmayan kişilerden iş aramak için son dört hafta içinde iş arama kanallarından en az birini kullanmış ve 2 hafta içinde işbaşı yapabilecek durumda olan kurumsal olmayan çalışma çağındaki tüm kişiler işsiz nüfusa dahildirler.
Ayrıca, üç ay içinde başlayabileceği bir iş bulmuş ya da kendi işini kurmuş ancak işe başlamak ya da işbaşı yapmak için çeşitli eksikliklerini tamamlamak amacıyla bekleyenler de işsiz nüfus kapsamına dahildirler.
Sonuç olarak;
İşsizler ve çalışanların toplamı işgücünü oluşturmaktadır. İşşiz veya istihdamda bulunmayıp iş aramayan (İşgücüne dahil olmayan) lar da dahil edilerek soruluyorsa toplamı Çalışma Çağındaki Nüfus’u oluşturmaktadır.
-
@luthor Bu açıklamaya bakarak "çalışma çağındaki nüfus" asıl cevap "aktif nüfus" alternatif cevap diyebiliriz.