2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar sormak istediğim konu şu.:Ahmet Nohutçu 'nun kitabında vali il genel meclisinin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine 60 gün içinde idari yargıya başvurabilir diyor.İl özel idaresi kanununun ilgili maddesinde bu süre 10 gün. .Bilgisi olan var mı. .
-
@çanakkaleli 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Arkadaşlar sormak istediğim konu şu.:Ahmet Nohutçu 'nun kitabında vali il genel meclisinin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine 60 gün içinde idari yargıya başvurabilir diyor.İl özel idaresi kanununun ilgili maddesinde bu süre 10 gün. .Bilgisi olan var mı. .
Konuyla alakam yok ama ben cevap vereyim. İGM valinin iade ettiği kararlarda ısrar edemez. Kararını valinin iade sebebine uydurmak zorundadır. İGM'ler belediyelerden bu konuda farklı.
-
@çanakkaleli kardeş karıştırmışsın. vali belediye meclisinin kararlarına karşı 60 gün içinde yargı yoluna başvurur. bu süre il genel meclisi kararlarında 10 gündür. biri 'il genel meclisi' diğeri 'belediye meclisi' karıştırma.
ben böyle biliyorum. yanlış biliyorsam biri düzeltir umarım. kendine iyi bak. -
sınavda kelimelerin önemi ne kadar?
vali yerine mülki idari amir dersek.
içişleri bakanı yerine içişleri bakanlığı dersek.
yada ne bileyim
satın alma usulünun denenmesi yerine satın almanın denenmesi
gibi şeyler yazarsak bunlara tamamen yanlış cevap diye çiziyorlar mı? geçen seneden tecrübeli arkadaşlar cevap verirse gerçekten çok yardımı dokunur. -
@hahamas teşekkür ederim.Ahmet Nohutçu 'nun kitabında 60 gün görünce şaşırmıştım...
-
@çanakkaleli hocam ben valinin idari yargı başvurusu için bi zaman kısıtı göremedim kanunda. Hangi madde de geciyor bu 10 gün ?
-
bir sonraki kaymakamlik sinavi tahmini olarak ne zaman olabilir? Gecen sene gibi aralik mumkun mu? Ya da en azindan subat falan..?
-
@çanakkaleli il genel meclisi ısrar edemez arkadaş açıklamış. İl encümeni bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi istenen kararda ısrar ederse bu karar kesinleşir. Vali yürütmeyi durdurur ve 10 gün içinde Danıştay'da dava açar. Danıştay 60 gün içinde sonuclandırır.Buradaki bildiğim tek 60 günlük süre bu.
-
Baz yılı artık 2009 değil mi, kesin bilgisi olan var mı?
-
@hahamas büyükşehir belediyelerde büy.ş.bel. baş. 60,diğer belediyelerde bel.başkanları 10 gün içinde kesinleşen kararlara karşı idari yargıya basvurabilir.Vali değil.
-
Arkadaslar Türkiye aihm nin zorunlu yargi yetkisini ne zaman kabul etti ? 1990 mi 1989 mu ?
-
- Maarif Kongresi yazmak yerine sadece Maarif Kongresi yazdığında duruma göre ya komple çiziyorlar veya tam puan vermiyorlar. Kısacası noktası virgülü ne varsa dikkat ediyorlar diye biliyorum. Kağıdını tekrar inceleten bazı kişilerin yorumlarından yola çıkarak söylüyorum bende. Aslında benim merak ettiğim yazı düzgünlüğü, yani el yazısı kötü olan adaylar mutlaka vardır okuyamadıkları cevapları ne yapıyorlar acaba??
-
@magduriibfli aynı kitapta ikiside var değil mi? 90'da yürürlüğe girmek üzere 89'da tanınmış hocam. Karara ulaşamadım fakat Anayasa Mahkemesi kaynakları ve diğer kaynaklardan bu sonuca vardım.
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@magduriibfli aynı kitapta ikiside var değil mi? 90'da yürürlüğe girmek üzere 89'da tanınmış hocam. Karara ulaşamadım fakat Anayasa Mahkemesi kaynakları ve diğer kaynaklardan bu sonuca vardım.
Mahkeme kararlarında bu kabul 22 Ocak 1990 olarak belirtilmiş. Bakanlar Kurulu 25 Eylül 1988 ve 12 Aralık 1989 tarihlerindeki Bakanlar Kurulu kararlarıyla kabul etmis olsa da 22 Ocak 1990 da atılan imzayla yürürlüğe girmiş.
-
@illidan 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
bir sonraki kaymakamlik sinavi tahmini olarak ne zaman olabilir? Gecen sene gibi aralik mumkun mu? Ya da en azindan subat falan..?
???
-
Valinin il genel meclisi ve belediye meclisi kararlarına karşı iptal davası açma hakki aym kararıyla iptal edilmedi mi ?
Vali il encümen kararına karşı 10 gün içinde, belediye başkanı belediye meclisini kararına karşı 10 gün içinde, bb başkanı ise bb meclisi kararına karşı 60 gün içinde mahkemeye gidebiliyor diye biliyorum -
@genclerbirlikli Doğrusu bu şekilde hocam evet.
-
@onuktekin eyvallah hocam kolay gelsin
-
@genclerbirlikli Size de kolay gelsin hocam. @kombassankoma @luthor vali atamasının karma işlem olduğuna ikna oldum hocam teşekkür ederim. 2010 hakimlik sınavında da kolektif işlem cevabı yanlış kabul edilmiş.(Kutluay Kararlı hoca da açıklamış az önce tivitırda) İyi çalışmalar. Kolay gelsin herkese.
-
@öktem_ilteriş baz yılı 2003 hocam