Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2021 (Aralık)
-
@beyefendi-0 hocam kompozisyon bilmediğimiz konudan gelirse nasıl yazıyoruz? bilgi sorusu mu oluyo yoksa herkesin yazabileceği bir konu mu?
-
@dumspirospero Ben kısacık bir kompozisyon yazarak kalmıştım mülakata. Diğer yerlerden kurtarmıştım.
-
@nonamemen konusunu hatırlamıyorum ama güncel meselelerle ilgili bişeydi. İlla ki aklına bişeyler gelir hocam. Amaç zaten İngilizce bilgisini ölçmek. Günceli takip etmekte de fayda var elbette.
-
@beyefendi-0 hocam iktisat alanında günceli takip edebileceğim yerler tavsiye edebilir misiniz? Dünya gazetesini biliyorum ticaret ve ekonomi ile ilgili. Olur mu? Başka bildiğiniz yerler var mı? Normal haber siteleri malesef modumu düşürüyor ve haberler çok kalitesiz. Ondan bakmıyorum.
-
@nonamemen ticaret bakanlığı sitesini ingilizce olarak oku sitenin ingilizce hali mevcut haberleri öyle okursan çok yararlı olur şayet ben öyle yaptım çok faydalı oldu
-
puanlandırma ile ilgili nasıl bir ölçüt var acaba, mesela çeviride bire bir mi çeviri isteniyor yakın anlam olsa puan verilmiyor mu vs
-
@devrevissiz teşekkür ederim
-
@nonamemen youtube da bloomberg, economist, in sayfalarını izlemek, mahfi eğilmezin yazıları, bilindik ecnebi gazeteler oldukça fikir sahibi yapıyor hocam.
-
@hawelmo yazılı sınavı geçmek için de mi 3 kez hakkımız var? çalışmadan girmemek lazım o zaman yok yere
-
denklik belgesi nasıl alırız? uzun sürer mi? bilgisi olan
-
@justaa hocam kurumun yazili sinav hakki en fazla 2 degil mi?
-
@sblue (2) Giriş sınavlarının yazılı veya sözlü aşamalarından herhangi birinden olmak üzere toplam üç kez başarısız olan adaylar müteakip giriş sınavlarına başvuru yapamazlar.
-
@beyefendi-0 hocam alan bilgisi ve genel ekonomi oturumlarında sorular klasik usul muydu test miydi acaba
-
@dumspirospero tüm sınav klasik.
-
@beyefendi-0 teşekkür ederim
-
merhaba ilana başvuru yapmak için denklik/eşdeğerlik belgesi eklemem lazım. kurumla iletişime geçtiğimde kişiye özel denkliğe gerek olmadığına bölüm bazlı denkliğin yeterli olduğunu ve internette bu tür belgelerin olduğunu söylediler ancak ben yoğun çabalarıma rağmen bulamadım. elinde bölüm bazlı denkliklerin olduğu belge olan ya da nasıl bulacağıma dair bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? cevaplarınızı bekliyorum...
-
-
Dünyanın en saçma olayı başvuran herkesten 100tl almaları ama sınava katılmaya hak kazanamayanlara geri gönderecek olmaları değil mi? Amaç işlemi yapan bankaya komisyon kazandırmak falan mı?
-
@tnhnsnsy55 Umarım kabul ederler, çok teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun.
-
Bundan önceki son iki ilandan birincisinde sınav anladığım kadarıyla çok zormuş ama ikinci ilan hakkında forumda pek bir şey yazılmamış o sınav nasıldı acaba bilgisi olan var mı?