Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2021 (Aralık)
-
başvuruyu yaptım şimdi bu ücret ödeme durumu nasıl oluyor nasıl göndereceğiz ücreti acaba
-
@sipahi https://personel.ticaret.gov.tr/duyurular/ticaret-uzman-yardimciligi-giris-sinavi-basvuru-duyurusu
linkten ödemeyle ilgili açıklamaya ulaşabilirsiniz. -
@busrao teşekkür ederim
-
Temmuz 2021'de yapılan sinav soruları hakkında bilgimiz olsa eğer çalışırken daha faydalı olur, en azından kaç soru sorulduğunda öğrenmiş olurduk
-
@lartpourlart Keşke birileri gorse de paylaşsa seçmeli mi oluyor zorunlu mu vs cok makbule gecerdi
-
@lartpourlart işletmede ; alan ve genel ekonomi 12 soru vardı 8 soru da yabancı dildi. alan sorularından biri melek yatırımcı, risk sermayesi nedir gibi bir şeydi 2 tane fikir sorusu vardı ticaret bakanlığı pandemi sürecinde ticaret için ne gibi önlemler alırdı vb. yabancı dilde türkçeden ingilizceye, ingilizceden türkçeye çeviri vardı 2 tane de essay vardı. Benim hatırlayabildiklerim bunlar
-
@uyfaluji kpss kaynaklarından çalışmak genel ekonomi kısmı için yeterli değil anlaşılan. Daha farklı şeyler de sorulabiliyor sanırım
-
@lartpourlart genel ekonomi bildiğin iktisat da analitik düşünme fikir geliştirme vs ve önceden yapılmış işler konusunda fikir sahibi olmak iyi olur kanaatindeyim
-
Temmuz ayındaki sınav 3 bölümden oluştu. Genel ekonomi, kendi alanınız ve İngilizce. Sınav genel olarak kolaydı fakat mülakat zordu. Genel ekonomide mikro iktisat tanım soruları, korona virüse karşı bakanlığın alabileceği önlemler, talebin kayması gibi sorular soruldu. Benim bölümüm kamu yönetimiydi. Kamu alanında sürdürülebilir kalkınma, ideolojiler, kamu tüzel kişiliği ve hiyerarşiyi sordular. Genel olarak ekonomi verilerini, ticaret bakanlığının görev alanlarını, serbest ticaret anlaşması, gümrük birliği gibi konulara hakim olmanızı tavsiye ederim. Mülakat aşamasına gelince liyakat esas alınarak seçim yapılıyor. İngilizce konuşma mülakatta yer alabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun başarılar.
-
@mergentengere bizden önceki sınav bizimkinden oldukça farklıymış. Elinizden geldiğince her şeye çalışın çünkü sizin sınavınız da farklı olabilir. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. En son alımdaki tecrübelerimi paylaştım. Tekrardan başarılar.
-
2 oturum şeklinde mi oluyordu sınav yoksa tek mi? Bir de süre ne kadar vermişlerdi hatırlıyor musunuz acaba?
-
@kaidenalenko sabah alan ve genel ekonomi öğleden sonra ingilizce şeklindeydi. fakat önceki sınavı yapan sosyal bilimler üniversitesiydi bu sınav yıldırım beyazıt üniversitesi tarafından yapılıyor hem sınav içeriği hem oturumlar farklılık gösterebilir
-
@uyfaluji sınav öğleden sonra tahminen kaç gibi biter/bitiyor.
-
@jnturk bundan önceki 2 sınav da 17.00da bitmişti.
-
Sınava katılma hakkı kazananlar ne zaman açıklanacak? İlanda bir bilgi göremedim.
-
@muddei-hususi çoktan açıklandı personel.ticaret.gov.tr
-
@justaa eyvallah ben e devletten açıklanacak sanıyodum
-
@justaa Hocam bu sınav için YDS kursuna gitmeye gerek var mı kendim halledebilirmiyim
-
@justaa kompozisyon konusu olarak daha önceki sınavlarda ne sormuşlardı ?
-
bu ne kadar zor bir sınav. geçmiş yılların sınav sorularına bakınca gözüm korktu açıkçası.