Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2021 (Aralık)
-
@metehan-0 küresel ticarete dair yorumdu hocam bilgiden ziyade ingilizce yazabiliyor musunuz ona bakılıyo, birinde koronanın etkisi birinde bizim geleceğe dair tasavvurlarımızdı konuları
-
@justaa teşekkür ederim bilgi için. elenenlerin çoğu alandan ve iktisattan elenmiş zaten. bilgileri taze arkadaşlar daha kolay yapar bu sınavı. inşallah gönlünüze göre olur.
-
Başlıkla doğrudan alakalı olmayan ama alakalı olan bir sorum var. Uzman yardımcısı maaşı ne kadar olacak 2022de bilgisi olan var mı? Sınavda madem zorluyorsunuz bu kadar ücret tatmin etmeli.
-
@muddei-hususi memur eğer ek zam almazsa 8500 lirayla başlarsınız.
-
@metehan-0 asgari ücretin iki katı yine fena değil ama beklenen kalifiyeliğe göre az
-
Arkadaşlar 3 kere başarısız olma hakkı tanınmış ama eğer sınava kaydolup da girmediysek yine de bu hakkımızdan gidiyor mu, bilgisi olan var mı?
-
sınav giriş belgeleri yayınlandı arkadaşlar. yıldırım beyazıt üni sayfasından şifremi unuttum diyorsunuz.. e mailinize reset linki gelyor tıoklıyorsunuz sonra e mailinize şifre geliyor. bu şekilde yapmışlar.
-
@bussraa 3 kere başarısız olmayla alakalı bilgi nerede yazıyor acaba?
-
@yeşilçay Hocam ilanda okumuştum sanki ama tekrar bulamadım. Kurumu aradığımda da sınava kaydolup girmediğimiz zaman başarısız sayılacağını söylediler. Tekrar bulursam paylaşacağım.
-
@bussraa eğer öyle bir durum varsa ilanda belirtselerdi. Sınava herhangi bir sebeple girmemek, " başarısız" lık sayılamaz. Sanıyorum ki ticaret bakanlığı yılda 10 kez sınav açıp, güç bela sınavı geçenleri de keyfe keder mülakattan eleyen, elenenlerin de sınava bir daha girmesine mani olan, kafası değişik bir bakanlık. Türkiyede sınava girme yeterliliği sağlayan herkesi elemek ve personel olarak alma ihtimalini tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar herhalde.
-
@dumspirospero Haklı olabilirsiniz Nerde okuduğumu bir türlü bulamıyorum acaba telefonda konuşmadım mı diye şüpheye düşüyorum şu an "Ben listede adınızı görünce sınava girmiş sayarım" gibi bir cümle kullandılar ama birkaç defa sordum. İsterseniz bir de siz arayın
-
Arkadaşlar tam başlığı ilgilendirmese de; rica etsem 2020 p38 puan türündeki sıralaması 90-91 aralığında olan varsa 2020 sıralamasını yazabilir mi?
-
arkadaşlar geçmiş olsun. kamudan girenler alan sorularını nasıl buldunuz genel olarak?
-
Sınavı oldukça zor buldum sorular çok akademikti
-
Klasik sınav olduğu için puanlamada cimriler mi bonkörler mi bu önemli. Bilgisi olan var mı bu konuda önceki sınavlardan.
-
bence bu sene yapılan 3 sınavın en kolay olanıydı, okumada cimri olacaklarını sanmıyorum, zira ingilizce çevirileri paragraf değil sadece cümleydi bu sefer, muhtemelen daha çok kişi mülakata kalsın istiyorlar
-
@justaa ne kadar sürede açıklanmıştı önceki sınavlar
-
@justaa hangi alandan girdiniz
-
@muddei-hususi biri 1,5 diğeri 2 ayda açıklanmıştı
-
@uluslarcıkız uluslararası ilişkiler