Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@aura07 bende aynı durumdayım, başka forumda çok zor yazmışlar sınav için burda 180 netler dönüyor bilemedim
-
@aura07 hangi il olduguna bagli degisir hocam.
-
Bu kadar takmayın 4 ay böyle yüklü bir alım için iyi bile. Guy ya da vmy süreci daha mı az sürüyor sanki? Sonuç açıklama 3 hafta civarı sürer. Binlerce insan mülakata girecek ve onların şehirlere yerleştirmeleri yapılacak. Bazen aksaklıklar çıkacak başka şehre gitmek ister misin diye teklifler sunulacak. Birkaç hafta işe başlamak sürecek. Guy'da geçen sene sınav-işe başlama arası 6-7 ay sürdü
-
@Vedat-Can-Gümüş Antalya hocam . Ondan olumsuz olma ihtimali yüksektir diye düşündüm.
-
Arkadaşlar ben sinavdan önce içerden yetkili olan birine sordum dediği aynen şu:
Marta kadar askerlik icin tecil süresi verilmiş yani marta kadar tüm islemleriniz bitecek
Sinav açıklama Araliğa kadar olur sonra mulakat ocak sonu şubat ortası biter işe alim süreci, ortlama herşeyin açıklama süresi martta biter.. -
Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım ve önceki mesajların tamamını okuma imkanım olmadı,belki soracağım konu hakkında önceki mesajlarda bilgi alışverişi olmuştur;fakat yine de sorma ihtiyacı hissediyorum. İstanbul Uzman Yardımcılığı için hangi bölümün belirleyici olacağını düşünüyorsunuz benim diğer bölümlere nazaran alan sınavım çok iyi geçti bu bana sınav sonuçlarında katsayı hususunda belirgin bir artı sağlar mı ? Buradaki arkadaşların İstanbul Uzman Yardımcılığı hakkındaki genel kanısı nedir ? Fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
-
Acaba istanbul uzmanlık kaçla kapatacak
-
İstanbul hep en çok alımın olduğu yerdir. En düşük puanla orası kapatır. Emin'im 515 kişilik alımın 200'den fazlası İstanbul içindir
-
@mapavrili bütün soruların getirisi aynı . Alan ing gygk farketmiyor
-
sonuclar acıklanınca mülakatta neler sorulur diye tartışılmaya başlanacak aklıma bir soru geldi ; dolar daki hareketlilik ülke ekonomisi nasıl etkiler? (bu sorunun türevleri üretebiliriz) bari başlık boş durmasın derste çalışmıyoruz beyin jimnastigi yapalım
-
@ncbb dolardan hareketliligin sebebi amerikan son 10 yıldır her ekonomik kriz anında dolar basarak piyasayı domine etmesine dayanıyor. İlk başlarda doların fiyatını düşüren bu durum petrol fiyatlarının aşırı düşmesi, Avrupa Birliğinin para kontrolünü ekonomik kriz yaşayan birlik üyelerini yüzünden kaybetmesi ve Çin in küresel ekonomide diğer ülkelerin tahvilini dolar ile almasıyla farklı bir boyuta ulaştı. Bu durum kontrol edilebilir önlem alınabilir bir düzeyde değil bu yüzden dünyadaki tüm ülkeler yatırım yaparak harcamayı arttırarak paranın dolaşımını sağlamaya çalışıyor. Üstelik FED uzun süredir faiz arttirimina gitmedi. Fakat 2017 de sert önlemler alıp faiz arttirimi bekleniyor. Bu da bizim gibi gelişen ve harcamaya tüketime dayanan ekonomiler için oldukça risk taşıyor. Harcamayı üretim ve üretimi de ihracat ile destekelemeyen her ülke süreçte zorlanacak.
-
@Phoenix eyv elline saglık kardeşim. mülakatta böyle konuşunca şu soru geliyor bak arkasından
bizim gibi gelişen ekonomilerde risk taşıması ne anlam ifade ediyor. bu durumda ne yapılması lazım -
ikinci soru bitcoin nedir ? görünürdeki ve görünmeyen asıl amacı nedir ? aklınıza geldikçe sizlerde yazın şimdiden başlayalım
-
@ncbb bitcoin ağı banka gibi Aracıları ortadan kaldıracak direk bitcoin ağına bağlı kullanıcıların olusturdugu blok halinde işleyen toplumsal işlemler bütünü. Yani kulanicinin cuzdanindan cuzdanina transfer yaparken aracı kullanmama durumu.
-
@ncbb whatsap daki gibi özel şifreleme ile korunur. Teknolojinin ekonomik sisteme olan katkısı ya da müdahalesi denilebilir. Genel olarak katar Dubai İsveç gibi paradan oluşan ülkelerin teknolojik yansimalari diyebiliriz.
-
@ncbb söyle ki bunu mulakkatta söylemeni tavsiye etmem ama açıklamak için örnek veriyorum. Devlet desteği ile ucuza konut yapımı başlamış ve artmisken nasıl konut fiyatları bu kadar artabiliyor? Bizim gibi ülkeler için risk e dair bir başka örnek. Rusya ya domates satamadigimiz halde neden domates fiyatları zamlaniyor?
-
Telefondan bağlandığım için T9 her şeye müdahale etti. Saçma sapan hatalar için kusuruma bakmayın lütfen.
-
@ncbb çünkü üretim yapıp sattığın malın ton başına fiyati turkiye gibi tarım ya da inşaat sektörü üzerine kurulu ya da iç tüketim üzerinden büyümeye çalışan ülkelerde oldukça düşük. Bu nokta da dolar değer kazandığında sattığın ya da ürettiğin malın değer kaybına uğruyor. Uretemedigin ürünlerin değeri artarken, borcun artarken, ürettiğin ve sattığın ürünler değer kaybediyor. Olabildiğince basit anlatmaya çalıştım bilmiyorum anlatabildim mi?
-
Arkadaşlar merhaba aranızda BT ' den giren var mı? Varsa baraj kaç olur arkadaşlar alan soruları sizce nasıldı ?
-
Arkadaşlar ben hala tam vakıf olamadım şu sıralama konusuna. Yazdığımız il bazında mı sıralamaya giriyoruz ? Nasıl oluyor.