Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@economist4692 anladım hocam yl yapmasam bile sıkıntı yaşamayacağım diye tahmin ediyorum çünkü sevk tarihim 30. 09.2018 bense bu tarihten önce yollayacağım kuruma evraklarımı.İnşallah kurum sorun çıkarmaz.
-
@conmaynard yoklama kağıdında ne yazıyor ona dikkat et.
-
@duymhuyguy hocam mesela kaymakamlık sınavından örnek vereyim sınava girdikten sonra askere gidilirse ve mülakat askerdeyken olursa bi de kazanırsan ataması falan nasıl olur bir bilginiz var mı?
-
@duymhuyguy muhtemel sevk tarihi 30.09.2018 yazıyor hocam.Bu tarihten önce kuruma evrak yollasam askerlikle ilişiğim yok olarak kabul edilir değil mi?
-
@economist4692 belge tesliminde askerde olduğuna ve terhisinin ne zaman olacağına dair bir ek sunarsın belgelerinle birlikte sınav komisyonu olur raporu verir büyük ihtimal.
-
@conmaynard yl yapmazsanda başka belge sunamazsın ki muhtemel askerlik belgen o zaten 30 eylül sevk kasım ya da aralık celp dönemin.
-
@duymhuyguy teşekkürler hocam iyi geceler.
-
@duymhuyguy hocam evet celp dönemim elimdeki askerlik durum belgesinde kasım 2018,bende eylül başında bu belgeyi yollayacağım kazandığım kuruma.Tereddüte düştüğüm konu,acaba kurum sevk tarihim 30.09.2018,celp dönemim kasım 2018 olmasına rağmen beni askerlikle ilişiği var diyerek atamamı yapmaması söz konusu olur mu?
-
@conmaynard askeri mahkemelik, kaçak ya da bakaya(sevk belgen düzünlendikten sonra askere katılmama) kalmadıktan sonra sana askerlikle ilişiliği var demezler.
-
@duymhuyguy aradığım cevap buydu hocam içimi rahatlattınız sağolun
-
Arkadaşlar tezli yüksek lisans için bişey sorcaktım. Uluslararası ilişkiler programına kesin kayıt yaptırdım geçen hafta. Fakat yds puanım olmadığından ayrıyeten muafiyet sınavına gircekmişim. Geçemezsem ne olur acaba hazırlık mı okurum ve öğrenci olarak görünür müyüm ? askerlik açısında öğrenci statüm korunmuş olur mu ?
-
@suayipgzc hocam sorularınızın cevabını girdiğiniz okulun yönetmeliğinde bulursunuz, bu uygulamalar okuldan okula farklılık gösterebilir, yüksek lisansta dil için hazırlık okutuyorlar mı emin olamadım fakat kimi okul mezun olana kadar dilden yeterli bir puan alma şartı koyuyor, bunu okulun yönetmeliğinden bulmaya çalışırsanız daha sağlıklı cevap alırsınız.
-
@agor Çok teşekkür ederim kardeşim.
-
Arkadaşlar Merhabalar. 13.06.2018 tarihinde tecilim bitti Eylül sonuna kadar bir sıkıntı görülmüyor. Bir kaç okulda yüksek lisansa başvurdum kazandıklarımda oldu ancak henüz kaydımı yaptırmadım. Kaydımı yaptırsam bedelli işi kesinleştikten sonra kayıt sildirme hususunda bir problem yaşar mıyım ? Çünkü riske atmak istemiyorum. Kayıt ile birlikte askerliğim tecil olacağı için bedelliden yararlanamama gibi bi durum söz konusu olabilir mi ? Bilgi sahibi forumdaşlardar yazarsanız çok sevinirim
-
@barış-uysal hocam yaşınız el veriyorsa bedelliden; bedelli yapmayı engelleyecek özel bir durum olmadığı sürece her şart ve koşulda faydalanırsınız. Aynı şekilde okuldan kaydınızı sildirme noktasında da okul herhangi bir engel çıkarmayacaktır, siz dilekçenizi verirsiniz onlar da silerler kaydınızı.
-
@agor Teşekkür ederim hocam yanıtınız için.
-
Arkadaşlar uzaktan tezsiz yüksek lisans için şu an basvuru alan okul var mi yardimci olursaniz cok sevinirim.
-
@kaimoğlan inonu universitesi var hocam
-
Arkadaşlar 30 Eylül'de tecilim sona erdi ve raporla Şubat celbine ertelettim.Yeni askerlik durum belgesinde 29 Ocak 2019 a kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazmakta.9. pro sgk denetmen yardımcılığı yedeklerindenim ve kaymakamlık mülakatina gireceğim.Atama işlemlerim 29 Ocak tarihine kadar tamamlanmaz daha sonraya kalır ise askerde olmam atama işlemlerinde engel oluşturur mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
Merhabalar, 16 haziran 2019 tecil bitiyor yazıyor yani otomatik mezuniyetten 2 yıl sonrasına atmışlar.Ama askerlik kağıdında 30 eylüle kadar sakınca yoktur diyordu, yani haziran 16 dan sonra direk bakaya mı olucam? Yoksa 30 Eylüle kadar yl ye kayıt yaptırabilecek miyim sorunsuz? Sonucta celp dönemi kasım olucak mantıken eylüle kadar sürem olucak ama yinede emin olup ocak ayında baavuru yapmaktansa yazın bircok ilana basvurmak daha mantıklı? Sizce 16 haziranda tecilim bitince yl ye basvurabılecek miyim eylüle kadar?