Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@iibf7 hocam aynı durum bende de vardı.30 eylüle kadar hiçbir sıkıntı olmaz.Ama yine de şubeyi arayarak bilgi alırsanız daha iyi olur.
-
@economist-04692 çok teşekkür ederim hocam
-
@iibf7 Rica ederim dostum.
-
Dostlar benim askerlik tecilim 30 Mayıs'da bitiyor. Normalde askere gidip gelmek istiyordum ancak 2018 Kpss'den sonra GUY açılmaması ve halen gelmemesi planlarımı bozdu. KPSS A'da iyi bir puana sahibim ve bakanlığın ilanlarının yaza sarkma tehlikesi nedeniyle(Bu hem kurumsınavı hem de mülakat için geçerli), askerlik tecilini uzatmak için yüksek lisans yapmak istiyorum.
Yüksek lisans hakkında pek bir bilgim yok. Ben Kasım ayındaki ALES'e girsem Ocak ayında yüksek lisans açan üniversiteler olur mu ? (Özellikle Antalya ve çevresindeki üniversiteler, çünkü İzmir/İstanbul vs gidecek imkanım çok yok) Yoksa başka bir şansım yok mu artık ? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum.
Şunu da ekleyeyim ; Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünden 2.81 ortalama ile mezun oldum. Yüksek bir ortalamaya sahip değilim kısacası.
-
@Baelish hocam ocak ayında yüksek lisan alımı yapan üniversiteler oluyor ama tek tek şu açar bu açar diyemem, bunları başvurmayı düşündüğünüz üniversitelerin sosyal bilimler enstitüsü sayfalarına girerek bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum, yani kasım ALES'e girmek mantıklı bir eylem olacaktır.
Ortalamaya çok fazla takılmayın, tezliye de girebilirsiniz ama giremeseniz bile tezsiz yüksek lisansları kazanma ihtimaliniz var. Bir şekilde bu işi çözebileceğinizi tahmin ediyorum.
-
@Agor Anladım, teşekkür ederim hocam. En azından denemekte yarar var. Tecil için bu son şansım.
-
@Agor hocam tezsiz yüksek lisans paralı mı?
-
@hayırlısı035 evet hocam ücretli. Bildiğim kadarıyla bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösteriyor.
-
@hayırlısı035 aynen örneğin samsun omü 2020 için 3 yarıyıl 4.5 milyar .
-
@Agor tezli hepsi ales mi istiyor?Benim ales esit agırlık:60 sayısal:69 yeterli mi?diplama puanım 2.65 Afyon yazsam gelir mi?
-
@Aslan-Reyiz çok pahalımış.
-
@hayırlısı035 hocam bildiğim kadarıyla öyle. ALES puan sınırını başvuruda öğrenebilirsiniz, okuldan okula değişebiliyor, net bir şey söyleyemem.
-
arkadaşlar tezsiz yüksek lisans için ales şartı aranıyor mu ? ortlamam yüksek.
-
@IS-LM hocam bazı okullarda aranıyor bazılarında aranmıyor. Başvurmayı düşündüğünüz okulun başvuru şartlarına bakarak net cevap alabilirsiniz.
-
SMMM stajı başlatmakla tecil ettirmek mümkün mü?
-
Arkadaşlar tezsiz yüksek lisans kayıtları nezaman oluyor bahar döneminde de bastabiliyormuyuz ?
-
@Agor hocam selamlar birsey soracaktım. Ben tezsiz yapıyorum bir üniversite de bu dönem başka okula geçicem kayıt esnasında mı tecil iptal olmalı yoksa kayıt sildirip okula kaydolduktan sonra tecil iptal olunca okulla irtibata geçilip yapılıyor mu
-
@arideni valla hocam benim de aynı tezsiz yapıyorum temmuzda bitecek askerlik şubesi ekime kadar bi yüksek lisansa kayıt yaptırman lazım dedi. Tezsiz başvuruları ne zaman başlar acaba var mı bir bilgin? Ona göre başka okul ile ilişiği kesmek daha mantıklı
-
@sbhGazi hocam takip etmek lazım çok değişkenlik gösteriyor. Yani ben simdi ağustosta tecil iptal edince Eylül'e mi tecilim kısalıyor yoksa kasım dönemi celpe mi o var
-
@arideni Kasım diye dediler benim temmuzda biten tecil için