2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@erdemsrc alim sayisina bagli dostum. Eger 50 kisi 10 kati cagrilirsa gelme sansin artar. Ancak daha az bi alim durumunda zor olur.
-
@paretowilfredo anladım teşekkürler.50 den az alımda yapmazlar heralde dıye dusunuyorum.Son olarak onumuzdekı sınav ıcın 10 katı mı çağrıldı sınava?
-
@erdemsrc Son sinavda 5 kati dostum cunku sinav klasik yapilacak. Ancak Aralik ayinda planlanan 50 kisilik alim icin ösym ile gorusuldu ve sinav test yapilacak bu durumda. Test olursa da asgari 10 kati kadar kisiyi cagirmasini bekliyoruz.
-
Büyük endüstriyel kazalara ilişkin 6331 sayılı Kanunda yer alan yönetmelik çıkarma
Sınıfı
Unvanı
Derecesi
Serbest Kadro
Adedi
Toplam
GİH
Müfettiş
6
1000
1000
GİH
Müfettiş Yardımcısı
7
1000
1000
TOPLAM
2000
2000
https://eposta.sgk.gov.tr/owa/service.svc/s/GetFileAttachmen...jS-XIs9QI93gyvXRc64gsgPLSzVx7rqOzhCYYs_zZf-DwsLktjVo. 15.06.2017 11X32
Sayfa 8 / 16
yetkisi güncellenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik
Bakanlığı ve AFAD ile müştereken yönetmelik çıkarılması öngörülmektedir. Mevcut
uygulamada büyük endüstriyel kaza riski bulunan işyerlerine ilişkin güvenlik raporlarının
Bakanlıkta incelenmesi sebebiyle işyerlerinin fiili durumu ile güvenlik raporunda yer alan
hususların karşılaştırılamaması, güvenlik raporunun yetersizliği konusunda tereddüde neden
olmaktadır. Bu nedenle Güvenlik Raporlarının işyerlerinde incelenmesinin sağlanması, ayrıca
işyerlerine ait üretim sırlarının işyerinde muhafaza edilmesi amaçlanmıştır.
Sosyal güvenlik açıklarının artması ve uygulamada norm standart birliğinin olmaması,
sistemin 3 ayrı kurum tarafından yürütülmesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Reformunu zorunlu
hale getirmiştir. Bu kapsamda ayrıca nüfus yapısındaki değişiklikler de dikkate alınarak
sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin inşası önem arz etmiştir. Yeni kurumsal yapı
16/05/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile oluşturulmuştur.
Uygulama Kanunu olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ise
31/05/2006 tarihinde yasalaşmıştır. 5510 sayılı Kanunun bazı maddelerinin Anayasa
Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine, iptal gerekçeleri dikkate alınarak 17/4/2008
tarihinde yeniden yasalaşmış ve tüm maddeleri 01/10/2008 tarihinden itibaren yürürlüğe
konmuştur. Bu kapsamda 10 yıllık bir geçmişe sahip Reform sürecinde, gerek kurumsal
gerekse hizmet sunumu bakımından pek çok tecrübe edinilmiştir. Bundan hareketle, gelirlerin
artırılması, giderlerin azaltılması, suiistimallerin önlenmesi, küçük esnaf ve tarım
sigortalılarının sorunlarının giderilmesi, denetim elemanı ihtiyacının karşılanmasına yönelik
düzenlemeler yapılması amaçlanmıştır. Ayrıca yurtdışında geçen hizmet sürelerinin
borçlanılması konusunda borçlanılacak sürelerin hangi sigortalılık statüsünde
değerlendirileceği, borçlanma şartları ve borçlanma prim oranı yeniden belirlenmiştir.
Bakanlık Müfettişleri (Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri ve Bankalar Yeminli
Murakıpları dahil) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişleri unvanlarını
taşıyan görevlere müşterek kararla atama yapılmakta ve bunların nakilleri ve görevden
alınmaları da aynı usule göre gerçekleştirilmektedir. Diğer kariyer mesleklerde olduğu gibi
müfettişlerin atanma, nakil ve görevden alınmalarında yetkinin Bakan ya da atamaya yetkili
amire bırakılması ve işlemlerde bürokrasinin azaltılması amaçlanmıştır.
6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, ülkemize yatırım amacıyla gelen veya yatırım
planlayan yabancı sermayenin önündeki engellerin kaldırılarak işlemlerinde kolaylık
sağlanması ve nitelikli yabancı işgücünün ülkemizdeki işgücü piyasasına girişinin
kolaylaştırılması ile ulusal istihdam politikalarına uygun olarak yabancı istihdam
politikalarının belirlenmesi ve uygulanması amacıyla hazırlanmıştır. Ancak özellikle nitelikli
personel kapsamında olan mühendislik ve mimarlık meslek mensuplarının mesleklerini icra
edebilmeleri proje bazlı işlere ve geçici süre ile çalışma şartına bağlanmıştır. Dolayısıyla
ülkemiz işgücü piyasasına erişimlerinde ve mesleklerini icra edebilmelerinde Kanunun amacı
ile uyuşmayan sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle bu meslek mensuplarının yurt dışında
mezun oldukları okullara ilişkin Yükseköğretim Kurumunun görüşü alınarak belirlenecek
hususlar doğrultusunda, mühendis ve mimarların çalışma izinlerinin düzenlenmesi imkanı
getirilmektedir. Yine Turizm işletme belgesi bulunan işverenlerin yabancı çalıştırabilmeleri
için aranan yüzde onluk kota zorunluluğu, bu işyerlerinde çalıştırılmak istenen yabancılar
bakımından olumsuzluk doğurmaktadır. Bu durumun önlenmesi bakımından kota uygulaması
kaldırılmakta ve izinlerin 6735 sayılı Kanun hükümlerine göre verilebilmesi sağlanmaktadır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün
hizmetlerinin yürütümü sırasında ihtiyaç duyulan hizmet binalarının; kısa sürede kaliteli ve
kamu menfaati ile uyumlu olarak yapılması, yapım hizmetlerini kısa sürede daha etkin olarak
gerçekleştirerek çağdaş mekanlarda hizmet sunulması, bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesini
teminen işbirliği içerisinde Bakanlığın bağlı ve ilgili/ilişkili kuruluşlarının iştiraklerine
yaptırılabilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle bu sayede İŞKUR?un bu hizmetleri
gerçekleştirmek maksadıyla her yıl kamu bütçesinden karşıladığı yekün kira giderlerinin
asgariye indirilmesi de sağlanacaktır.
2000 lik alım 1000 li alımlar seklinde 2 seferlik alım planlanmıs...her sınav arasında 6 aylık periyot oldugunu hesaba katarsak 2 alım gelecek...tasarı geri cekilmediyse bu sekilde olacagını dusunuyorum...arkadasların yorumlarına acıgım... -
@hakankoray geçen sene sınavına girdim tam emin olmamakla beraber hatırladığım kadarıyla cumartesi muhasebe ingilizce maliye kompozisyon pazarda tek oturum vardı iktisat ve hukuk..ama sınav geçen yıl yds ile denk geliyodu ona göre oturumu belirlemişlerdi sanırım..belki bu sene sıralamayı değiştirebilirler...
-
arkadaşlar p41 42 43 puanların fena değil mülakat için önerebileceğiniz yayınlar hangilerisir bu sınavı tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
-
@maricinal Dostum teftişte evvela sınav var. Denetmenlik ile karıştırmış olabilir misin? o.O
-
@paretowilfredo kpss sonrası bolca boş vaktimin olduğu bir dönemdeyim . uygun kaynak bulursam çalışmaya başlayacağım . klasik sınav için bir öneriniz varsa kaynakları edinebilirim
-
başlık pek etkin değil sınava sanırım bi 50 kişi gelmez yine hangi gün hangi oturum var neden bilemiyoruz
-
Sınava bir hafta kaldı,ingilizce var,kpss den sonra peker calisamadim.Bende ciddi ciddi düşünüyorum girmemeyi. 500 liraya 4 gun tatil yaparim
-
Şu sınava başvurup girmeme zihniyeti, listeye giremeyenlerle dalga geçmektir. İngilizcesi olmadığı halde başvuranlar, geçemeyeceği halde başvuranları kınıyorum. İşe ihtiyacı olanların hakkını yemeyin
-
@teftiş cok komiksin! madem girmeyecektin niye basvurdun
-
Sınava herkes ankara istanbuldan gelmiyor.Trabzondan Karstan edirneden gelmek o kadar kolay olmuyor.insanlar para bulabileceğiniz, ya da ders çalışarak (ing) görebileceğini düşünebilir. Ayrıca ben kesin gitmicem de demedim büyük ihtimalle gidicem.O sınava başvurmak ta benim hakkım gidip gitmemek arasında tereddütte kalmakta.Eleştirilerinizi ancak hiç gitmeyecek halde başvuranlara,halihazırda müfettiş olup gitmeyecek olanlara falan yapin
-
@teftiş 500 liraya tatil yapmaktan bahsediyorsun, durumun rahat işe pek ihtiyacin olmadığı anlaşılıyor.
-
@menkul_kiymet kardeşim kpss sonrası milletin sınavları vs kötü geldi kpss guy derken yıprandık bi de ramazan geldi geçti havalar da sıcak aynı zamanda çalıştığım yer 50 derece üzeri ben gidecem 1.5 ay önceden aldım bileti geleceğini bildiğim için ama mazereti vs olup da gelemeyen de olur 2 gün sınav uçak masrafı vs adam çalışamamıştır kendi kendine bakar tartar gitmez bu onun en doğal hakkı herkes gidince kazanabiliyor mu sanki benim ilk klasik sınavım gidip şansımı deniycem
-
@alpagu hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Söylediklerine de katılıyorum.
-
@Baumol amin kardeşim cümlemizin
-
Bu sinavi osym yapacaksa test usulunde acaba ingilizceyi kaldirirlar mi sinavdan. Malum onceleri sayistayin test sinavindada ingilizce vardi daha sonra kaldirmislardi. Var mi boyle bir beklentisi olan arkadaslar. Cunku ingilizce gercekten eli kolu bagliyor. Diger alan derslerinden ful bile yapilsa ingilizceden baraji gecemeyince olay bitiyor. Ote yandan alandan kil payi baraji gecen ise ingilizcedende gectigi icin mulakata kalabiliyor.
-
bu haftaki sınav klasik olacak ve İngilizce var büyük ihtimalle ösymnin yapacağı sınavda da aralık gibi olması bekleniyor onda da İngilizce olur çünkü yds puanı yok kpss puanının içinde ama sınavın seviyesi banka uzman müfettiş yardımcılığı İngilizcesi seviyesinde olur en fazla o da orta düzey yani yapılabilir.
-
@alpagu 2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
bu haftaki sınav klasik olacak ve İngilizce var büyük ihtimalle ösymnin yapacağı sınavda da aralık gibi olması bekleniyor onda da İngilizce olur çünkü yds puanı yok kpss puanının içinde ama sınavın seviyesi banka uzman müfettiş yardımcılığı İngilizcesi seviyesinde olur en fazla o da orta düzey yani yapılabilir.
yeni yonetmelikte ingilizce sartı kaldırıldı diye biliyorum