İçini Dökmek İsteyenler...
-
İzmir'de askerim, kısa dönem, üniversite okumuşum, içimde bir ayrımcılık talebi, öte yandan da ta küçük yaştan yatılı okulda okuduğumuzdan şartlara aşinalık da var, zorlanmıyoruz pek, okullu olduğumuzdan ayrı kefeye konmaktan da memnunuz, saygı da duyuyor komutanlar, sözümüz de dinleniyor, hayat, o şartlar altında bize güzel...
Bir de Musa var, uzun dönem, madde kullanıyor, komutanlarla arası yok, 3-5 nöbet hep Musa'da, pek içli, her içtimada azar yiyor ama dik, çok da cesur, profesyonel dövüşçü ama biraz sorunlu olduğundan ötelenmiş, örselenmiş uzayamamış...
Babası vefat etmiş Musa'nın, annesi hergün arıyor, annesiyle arasında güçlü bir bağ var, baba da yok, Musa anasıyla çok samimi ama güçsüz görünürüm, ana kuzusu derler diye gizliyor da asker ocağında bu samimiyeti. Biz samimiyeti babanın yokluğuna, Musa'nın yaramazlığına bağlıyoruz tabi...
Berber aynı zamanda, para kazanamıyor o işten ama komutan dövmemek için zihnini meşgul ediyor, sık sık arayan anasıyla, normalde yasak olan akıllı telefonla konuşuyor hem berberhanede, ana hep tedirgin...
3. aya giriyoruz, artık kısamız da uzunumuz da, aynı devre sayıyoruz birbirimizi (bilen bilir), usta askeriz artık, Musa'ya da kanım acayip ısınıyor, her günümüz beraber geçiyor, bazen kendimi sorguluyorum "acaba fevri biri olmasa yanında olur muydum?" diye ama yine de "seviyorum" diyerek kapatıyorum meseleyi.
Ben kütüphane görevlisiyim, Musa darlandıkça geliyor, kilitliyor kapıyı, anasıyla, az da olsa abileriyle, arkadaşlarıyla görüşüyor en azından, gelip kimi nasıl döveceğini felan anlatıyor ben de hem çekinerek hem de gururlanarak dinliyorum, sonuçta benim devrem...
Bir akşam yemekten tahta parçası çıktı diye, yemekhaneden ekmek çalıyoruz, kantinden de kolamız, patlıcan ezmemiz, rus salatamız, konserve zaten askeriyeden, cips alıyoruz güle eğlene beraber yiyeceğiz, bilen bilir o rezil yemeğin tadını ...
Musa'nın annesi arıyor, ağıt sesi kulağımıza kadar geliyor, feryat figan, Musa'nın abisi şehid... Lokma boğazımıza takılıyor, gitmiyor, sırtıma vuruyor arkadaş ya orada takılı, elim ayağım boşalıyor... Musa daha perişan, yüzü bembeyaz, tek bir tepki yok, ağıt sesi git gide artıyor buz gibi masa, kimse kıpırdayamıyor Musa'nın ağlamaya mecali yok... kalakalıyoruz saatlerce...
Sabahı zor ediyoruz, Musa kendine zarar verir diye korkumuz, abisi şehid diye acımız var... Para topluyoruz sabah, Musa'nın yol parası, kış gelmiş, olmayan montu, yolluk sigarası hepsini hazırlayıp Musa'yı cenazeye yolculuyoruz, giderken de acısı öyle büyük ki, madde kullanarak anca ferahlayacağını bildiğimizden, telkinde bulunuyoruz, yakalanırsa asker bir de tehlike, Musa sessiz sedasız gidiyor cenazeye...Sonra takım komutanı anlatıyor, meğerse Musa'nın bir abisi çatışma bölgelerinden birinde uzman, diğer abisi de sınırda, tehlikeli yerlerde teğmenmiş, Musa da uzman olan abisinin şehid olacağını hissetmişcesine annesine "ya beni yanına asker yollatırsın, büyük oğluna söyle halletsin, ya da ben burada herkesi keserim" diyormuş, TSK da kaideleri gereği çatışma bölgesine yollamamış, reddetmiş ve Musa bizim olduğumuz yere askere gelmiş...
Allah şu soğukta, bedeninde bir delikle, kanı oluk oluk, yere düşen şehidimize binlerce kez rahmet etsin, öyle zor ki kurban olayım benim yerime, siyasetçinin yerine kurşun yiyen o bedenlere... -
@aroma, içinde söyledi: İçini Dökmek İsteyenler...
Vee bir sabah kalkiyorsun her gün dirsek çürüttüğün masada değil de emeğin karşılığı olan masadasin ..
O gün çok yakın olsun artık .Vee o gün bugün şükürler olsun
-
@aroma yuppiiiii
-
@North-remembers sağol dostum darisi tüm emek veren dostlarima tez zamanda
-
@aroma amin inşallah canım benim
-
"Sen dünyada ne kadar antikalık yapmak istersen hayat da önüne o kadar gündelik hadiseler çıkarıyor!"
-
-
vakti seherde
düştüğüm yerde
açılır perde
derman sendedir...Bolulu Aşık Himmet
-
"kime derdimizi anlatacağız şimdi
kiminle sırdaş olacağız bundan sonrası
artık dondurup karların altında
saklarız fikrimizin ince gülünü..."-bu defa söyleyeceklerim bana kalsın, öldüğünde tanışmanın hüznü ile birlikte-
-
...
Ne vakit gün dökülse kül kül ufalanarak göğümden, yangın yerine dönse lambalarından uzun yollar, ben giderim. Ben, her gece giderim. Önce eve dönerim, oradan çıkar dostu bulurum. Bir koşum verir ve bir de döşek. Ben uyurken, henüz uyuyabiliyorken, gecenin göğünden bana bir kılıç, bir de zırh döker. Kılıcı kuşanır, zırhı bırakır düşerim uzun yollara. Önce geçitlerle göğsü delik deşik edilmiş dağlara varırım, sonra dağların ben kadar zil çalan eteklerine ve sonra uçsuz bucaksız mavi ardına. Islanırım sönmez ateşim, kururum ve doğar güneşim. Vardığım yer kimi vakit kanatlı bir büyük kuşun yuvasıdır, kimi zaman ucuz bir han odası. Bilmediğim bir lisan duyar, bildiğim bir isim sayıklarım. Gök; geceleri kızıl, gündüzleri ak, gündüzleri kirli, geceleri pak sularla yıkar benliğimi. Ben çıkarırım benliğimi başımdan, atarım kıvrılan bir yolun düzündeki kaldırıma, ruhumu yuğarım.
...
/Sizi geceleri uyutan nedenleri yendim ben.
Dilde heceleri avutan neden'leri bildim ben./...
-
Virus salginindan hayirlisi ile insanoglu olarak kurtulursak umarim cok dersler cikartiriz bu durumdan. Önem atfettigimiz bircok seyin aslinda o kadar da önemli olmadigini, zengin, fakir, memur, isci, genel mudur, futbolcu, politikaci, alman, fransiz demeden nihayetinde herkesin insan oldugunu,bir anlamda da aynı oldugunu, etiketin unvanin aslinda hicbir sey oldugunu, gereksiz hirslanan insanoglunun o veya bu sekilde sonuclarina katlanmak zorunda kaldigini, ailenin ve kardesligin önemini, dunyada herkese yetecek kadar nimet oldugunu, acgozluluge gerek olmadigini, birbirimizi sevmek gerektigini, en azindan saygi duymak zorunda oldugumuzu ... idrak ederiz insallah.
-
@sbf1983 hangi sbf hocam
-
@jamiryoo ankara hocam:)
-
@sbf1983 bende ankara sbf atandınız mı? hocam çalışıyonuz mu bi yerde
-
Vee bir sabah kalkiyorsun her gün dirsek çürüttüğün masada değil de emeğin karşılığı olan masadasin ..
O gün çok yakın olsun artık .Vee o gün bugün şükürler olsun
Nereye atandınız hocam siz ünvan ve şehir ?
-
Herkese merhaba
Çok saçma bir şey oldu. Yani bence saçma
bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bu başlığa daha önce de yazmıştım. doktora bitince üniversite ile ilişiğimiz kesiliyor yeni yasa gereği eğer bölüm isterse rektör de tamam derse YÖK den kadro istenip Dr ogr üyesi olarak devam ediyorsunDün akşam kız arkadaşım söyledi, 30 yaşında işsiz kalacak adama kız vermem tanışmaya gelmesinler demiş
( Korona muhabbeti olmasa geçen hafta tanışmaya gidecektik )
Bu ne lanet olası bir düzen, akademisyensin ama beğenmiyorlar -
@sasvesas işsiz kalma durumun olmayadabilir.Suan işin var ilerde ne olur kimse bilemezki.
-
@sasvesas yarın işini kaybermeyecegin garantisi varmı yazıklar olsun öyle babaya , ben evlenirken bana ne isim ne gücün ne askerligim soruldu şükrediyorum şuan .. boyle bir zihniyet olabilirmi..
-
@Willsmithh size çok iyi bir aile denk gelmiş tebrik ederim bir ömür mutluluklar dilerim
-
@zenginmemur bu ülkede nice iş sahipleri bir gecede işsiz kaldı hapse girdi neyin garantisi var ki