BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
P56 ile murakıplık için başvurdum.89,6 sıralama 140.
-
Arkadaşlar memurlar forumunda bir arkadaş şu bilgileri paylaşmış. Yazdığı şeyleri direk kopyalıyorum buraya. Hepinize başarılar.
Arkadaşlar kurumun son alımlarıyla ilgili olarak, sınava katılmaya hak kazanan adayların taban puanları konusunda bazı bilgilere ulaştım.
2015 İlanı
açıklama = sınava katılım taban puanı / sınava katılan kişi / başvuru puanları
Murakıp yrd. = 85 / 400 kişi / P35, P40, P45, P53, P56 veya P71 (6 puan türü)
BUY (bankacılık) = 78 / 300 kişi / P35, P40, P45, P53, P56 veya P71 (6 puan türü)
BUY (hukuk) = ? / 120 kişi / P11, P20 veya P21 (3 puan türü)
BUY (bilişim 1) = ~85 / 140 kişi / P4, P5, P6, P7, P8, P16, P17, P18, P24, P25 veya P27 (11 puan türü)
BUY (bilişim 2) = 85 / 240 kişi / P4, P5, P6, P7, P8, P16, P17, P18, P24, P25 veya P27 (11 puan türü)
BDDK U.Y. = ? / 200 kişi / P35, P40, P45, P53, P56 veya P71 (6 puan türü)
2017 İlanı
2015 ilanına göre değişen puan türleri koyu olarak gösterilmiştir:
Murakıp yrd. = X / 900 kişi / P26, P35, P40, P45, P53, P56 veya P71 (7 puan türü)
BUY (bankacılık) = X / 340 kişi / P22, P35, P40, P45, P53, P56 veya P71 (7 puan türü)
BUY (hukuk) = X / 160 kişi / P11, P20, P21, P79 veya P103 ( 5 puan türü )
BUY (bilişim 1) = X / 200 kişi / P4, P5, P6, P7, P8, P16, P17, P18, P25 (9 puan türü)
BUY (bilişim 2) = X / 200 kişi / P4, P5, P6, P7, P8, P16, P17, P18, P25 (9 puan türü)
BDDK U.Y. = X / 200 kişi / P30, P35, P37, P40, P45, P53, P56 (7 puan türü)
Yukarıdaki detaylardan da görüleceği üzere son ilanda pozisyon bazında genel olarak kontenjan sayıları artmıştır. Kontenjanlardaki bu artışın puanları aşağı yönlü etkilemesi beklenmektedir. Ancak kullanılabilir puan türlerinin sayısında bir önceki ilana göre artışlar bulunmaktadır. Puan türlerindeki bu artış sınava katılım taban puanının düşmesine engel olmaktadır. Ayrıca son dönemde çok fazla A grubu ilan çıkmaması da puanların düşmesi önünde engel olarak görülebilir.
Umarım bu bilgiler faydalı olur, herkese başarılar, hak eden kazansın
-
Murakiplik icin 900 kisiden kac kisi mulakata hak kazanabilecek belli mi acaba arakadaslar ?
-
@rmazandavulcusu bu durumda siralama yerine puan onemli oluyor anladigim kadariyla.
-
@tutispullo yazılı sınavda barajı geçen en başarılı alınacak kadro sayısının 4 katı mülakata çağrılır hocam. Baraj- (yazılı puan) sıkıntısı yaşamayan 180 kişi mülakata çağrılacaktır diye düşünüyorum.
-
@madamsmith. Tesekkur ederim. Bir sorum olacak benim p26 90 siralamam 50, p35 91siralamam 280 sence hangisini tercih etmeliyim farkeder mi ?
-
@tsubabab BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
başvuruyu nasıl yaptınız? Ben chrome'dan da Explorer'dan da sürekli deniyorum, teknik hata çalışma uyarısı alıyorum sürekli.
-
@tutispullo hocam tam bir strateji sınavı bu herkes için kimisi puana göre kimisi sıralamaya göre hareket edecek, bakalım hangi grup haklı çıkacak.
-
Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri var mı? Kaç seferdir deniyorum hep aynı uyarı: "Bir hata oluştu, bu sorun yürütülmekte olan teknik bir çalışmadan kaynaklanmaktadır" Benden başka bu uyarıyı alan var mı? Lütfen yardımcı olun.
-
@rmazandavulcusu sıralama ile çok da alakası yok hocam, sınav listesi puan bazlı olduğu için istenilen puan türlerinden en fazla hangi puana sahipsen onla başvurman mantıklı olur. Örneğin p26 88 küsürle sıralaman 100 küsürlerle p45 le puanın 89 küsürle 400 lerde, bu durumda p45 le başvuru yaparsın
-
@tutispullo hocam bence kesinlikle puana göre hareket edilmeli. Zira bize olanak sağlanan ve başvuru yaptığımız puanlar ile yeni bir sıralama yapılıp liste o sıralamaya göre oluşturulacaktır.
-
@Onceuponatime BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
başvuruyu nasıl yaptınız? Ben chrome'dan da Explorer'dan da sürekli deniyorum, teknik hata çalışma uyarısı alıyorum sürekli.
Chromedan başvurunun açıldığı ilk gün yapmıştım. Başvuru esnasında herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
-
@Onceuponatime aynı sorunu bende alıyorum hocam.
-
@2525 bende sıralamalara hiç bakmadan en yüksek puanımla başvuru yapacaktım ama hata aldım. Bakalım sorun çözülürse yine aynı puanla başvurmayı düşünüyorum.
-
@rmazandavulcusu BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
@Onceuponatime aynı sorunu bende alıyorum hocam.
Kimisi başvurdum yazınca hatayı bir tek ben alıyorum sandım. Sağ ol hocam cevap için.
-
@rmazandavulcusu yani doğru olan bu ben dün ilk kez denedim telefondan başvururu yaptım oldu. Sistemseldir sorununuz
-
@Onceuponatime BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
Chromedan başvurunun açıldığı ilk gün yapmıştım. Başvuru esnasında herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
İlk gün başvuru yaparken sıkıntı yoktu o zaman. Sonradan yüklenme olunca sistem hata vermeye başladı. Neyse bekleyeceğiz artık.
-
@madamsmith. Dogru diyosun mantikli. Peki Uzman yardimciligi ve murakiplik sinavi ayri mi yapilacak ingilizce de dahil olmak uzere, bilgin var mi hocam ? Ben karar veremedim de hala basvursam mi hangisisine basvursam diye.
-
@madamsmith. BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
@tutispullo hocam bence kesinlikle puana göre hareket edilmeli. Zira bize olanak sağlanan ve başvuru yaptığımız puanlar ile yeni bir sıralama yapılıp liste o sıralamaya göre oluşturulacaktır.
İki senenin de KPSS puanı kullanıldığı için sıralama hükümsüz kalır bence de
-
@tutispullo o konuda bir fikrim yok hocam, yanıltmayayım...