BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@senolforum hangisi için ?
-
-
Bankacılık Uzm Yrd. en iyi sıralamam 661, Puan 84,85 (17 kişi alıyor 340 kişi çağırıyor),
-
Yeminli Murakıp Yrd. en iyi sıralammam 629, Puan 86,10 (45 kişi alıyor 900 kişi çağırıyor),
-
BDDK Uzm Yrd. için en iyi sıralamam 773, Puan 85,25 (10 kişi alıyor 200 kişi çağırıyor)
İngilizceme güveniyorum, kurum içindeki pozisyon benim için fark etmez artık ilanların yetersizliğinden ciddi anlamda sıkıldım. Sizce hangi pozisyonda şansım daha yüksek olur, siz olsanız hangisine başvururdunuz? Geçen alımlara göre taban puanları bilen var mı?
Forumdaki bir mesaja göre geçen senenin taban puanları şöyle:
-Bankacılık Uzm. 300 kişi çağırmış, 78 puan ile kapatmış
-Yeminli Murakıp Yrd. 400 kişi çağırmış, 85 puanla kapatmış
-BDDK Uzm Yrd. 200 kişi çağırmış, 87 ile kapatmış.[Edit1: Puanlarımı ekledim, Edit2: Geçen seneki taban puanları buldum.]
-
-
@menkul_kiymet arkadaşım siralama yerine puan ondmli çünkü tek bir puandan başvurlmuyor. Siralamana bakarak yorum yapilmaz. Mesela p111 puaninda 700. Siralardayim. Lakin puanim 78
-
@WilliamNiskanen güncelledim, puanları ekledim
-
@menkul_kiymet geçen sene Bankacılık Uzman yard. 78 ile kapatmış. BDDK uzman yard. için riskli bi puan. Karar senin seni kesinlikle yanlış yönlendirmek istemem.
-
bu posta kodu muhabbetini çözen oldu mu ? bu arada bende 88 ile murakıplığa başvuracağım.
-
@WilliamNiskanen çağrılan kişi sayısına göre murakıp yrd. daha büyük olasılık geliyor, ama tecrübeli kişilerin düşünceleri önemli tabi, teşekkürler
-
Bütün konuşmaları tek tek okudum belki cevabı bulabilirim diye ama herkesin puan sıralama öncelik tercihi çok farklı akıl danışmak istiyorum bu konuda sizlere Ben 4 sene olacak neredeyse işsizim 2015-2016 KPSS'lerine hazırlandım 2016 puanlarım daha iyi ama cidden çok yıprattı bu süreç artık pozisyon fark etmez bu sınava girmek istiyorum. KPSS 2016 p37 puanım 88, sınava 200 kişi çağırılacak bddk uzman yardımcılığı için ama toplamda 10 kişi alacaklar puanım yüksek olsa da şansım az gibi geliyor. Murakıplık ve ya bankacılık uzman yardımcılığı için p45 puan türüm 84.Hangisine başvurmak daha mantıklıdır? İngilizce çeviriyi yapabilirim diye düşünüyorum şuan kursa devam ediyorum ve yds puanım 65. Şimdiden teşekkür ederim
-
Soru zorluğu açısından bankacılık uzmanlığı ile murakıplık arasında fark var mıdır? Bir de 2016 da p35 88 olan birisinin sıralaması nerelerde? Bu iki sorunun cevabını bulduğumda seçimim yapıcam inşallah. Bu arada hala posta kodu diyor.
-
En son alımda sınava girecek adayların listesi ne zaman açıklanmış bilen var mı acaba?
-
@ekonomistan bence bu soru önemli bilenler cvplarsa sevinirim teşekkürler
-
@ekonomistan muhtemelen 2016 da 88 alan kişi ilk 1000 arasındadır diye düşünüyorum ama tahmin sadece
-
@Rorschach159 @ekonomistan @sradaninsan benim o puan sıralamada 1070
-
Arkadaşlar merhaba hemen hemen tüm yazılanları okudum ama tam emin olamadığım için tekrar sormak istiyorum,bankacılık uzman yardımcılığında hukuk alanından başvurmayı düşünüyorum. Murakıplığın daha tercih edilir olduğu yazılmış ama benim puanlarım onun için uygun değil bir de zaman darlığı nedeniyle hukuk dışındaki alanlara çalışabileceğimi düşünmüyorum. Özellikle hukuktan girecek olan varsa yardımcı olabilirse çok mutlu olurum, herkese iyi çalışmalar
-
@ekonomistan p35 88.55 siralamam 928
-
Her sınav için geçerli barajlar söz konusudur. her sınavın kendi içerisindeki alanda 60 Puan, genel ortalamada ise 70 puan almak zorunludur Arkadaşlar ben bunu daha yeni farkettim adamlar 60puan baraj ve genel toplamdan 70 baraj istiyor, biz bankaların 50 puanlar barajı 60 genel toplamını geçerken parçalanıyoruz bu nasıl geçilecek böyle Bide ingilizcede de aynı baraj varmış(ingilizcede sıkıntım yok ama muhasebede derdim büyük)
-
Murakıplık için başvurdum ben de, puan bilgisi olarak p45 89,06 puan 400 küsürlerde. Başvuru yapacaklara karşılaştırma imkanı olsun diye yazdım.Şimdiden başarılar herkese.
-
Bankacılık uzman yardımcılığında hukuk kısmından gireceklerden iktisat, maliye muhasebe istemiyorlar değil mi, ilandan böyle anlıyorum
-
@gaziçeko aha benim durumun benzeri.Benimde 88.9 var Bddk mı yoksa,83.5 ile bankacılık mı diye düşünüyorum.Ben bankacılığın düşük kapatacağı kanaatindeyim.Geçen sene 78 ile kapatmış arkadaş.Herkes zordan kaçıyor demek ki.
-
Bankacilik icin P22 88, murakiplik icin p35 86,9 arada kaldim. Murakiplik dediginiz gibi zor olacaksa bankacilik secerim gibi geliyor.