BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@paretowilfredo p 35 83.7 murkaip yardimcliganimi yoksa uzman yrd cilaginami basvurmam mantıklı olur ve gelme olasılığı sizce nedir ?
-
@khun maaş hakkında bir bilgin var mı hocam? Malum işyeri İstanbul olunca maaş ilk öncelik oluyor
-
...............
-
@khun eyvallah teşekkürler hocam.
-
@davetsiz p53 81.4 deger mi basvurmaya hocam
-
Ah yabancı dil ah. Bu ilan da gider
-
İstanbul olmasi güzel olmuş
-
arkadaşlar 81.8 gelme şansı varmı , varsa hangisi ?
-
@walterwhite valla hocam bankacılık gecen sene 78.1 ile kapattı şimdi elde böyle bir veri olunca bu sene herkes kendini sağlama almak için bankacılık uzman yrd ye yüklenip bu sefer de murakıplık daha düşük kapatabilir ya da bddk uzman yrd düşük kapatabilir tam bir oyun teorisi tercih yapmak
-
Bir önceki murakıplık sınavının yazılısını geçtim mülakattan elediler. Sınav o kadar zor değil sıkı bir çalışmayla bir ayda çok rahat geçilir. Önümüzde vergi müfettişliği vs gibi klasik sınavlar var o sınavlara da hazırlık yapılmış olur. İngilizcesi zor değil 50-55 puan bandında yds niz varsa mutlaka çalışın.
İngilizce için bol bol çeviri yapın reader at work yada suat gürcan ın çeviri kitaplarından..
İktisat için Hipotezi tek geçerim artı mahfi ile ercan kumcunun makalelerini okuyun birazda işlemsel sorulara çalışın denklem vs. Zamanınız kalırsa Edal ünsaldan göz gezdirin... Hukuk için çok detay çalışmayın alt başlıkları olan konulardan soru gelir örneğin cezayı azaltan haller borcu sona erdiren haller vs... Maliye de Classic Maliye mutlaka okunmalı yeni baskısı çıkmışsa onu alın. ek olarak Abuzer pınarın maliye politikası okunabilir.
Muhasebe içinde ilhan kılıcın monografi kitabı yeterlidir. bu kitapları adam akıllı çalışırsanız bir ayda biter.. BDDk istanbula taşındığı için bu sınava girmeyeceğim. Puanı 83-84 üstü olan arkadaşalar asılsınlar.
-
@Lex-fori doğru soyluyosun
-
Öncelikle merkez kadroda alımların neredeyse %90'ı Ankara'ya yapılırken İstanbul'da yaşamak isteyenler için şu kıt ilanlı dönemde bu alım bir nimet. Murakıplığa prestijinden ve yüksek maaşından ötürü İstanbul olması önemsenmeden çok başvurulabilir ancak nasılsa Ankara'daki kadrolarla maaşı aynı diye diğer kadrolara başvuru düşük kalabilir. Çok kişinin işten çıkarıldığı BDDK bu ilanı vermişse VMY, GUY gibi birçok çalışan çıkaran kurumların da şimdi çıkmasa bile 2017 KPSS sonrası patır patır ilana çıkacağını tahmin ediyorum...
-
@odtüsbky istanbulda olan bazı kurumlar gibi kira yardımı ya da ek ücret de mi yok diyorsunuz?:(
-
@mhmmt yazılının ardından test derken ?
-
@ptriot Onu bilmiyorum, kurumu arayıp da sorabilirsiniz, burada da yazarsanız herkes bilgilenmiş olur.
Geçen seneki şu habere göre kira yardımının verilip verilmemesi konusunda bir belirsizlik varmış: http://www.hurriyet.com.tr/bddk-baskani-istanbula-tasinma-sureci-tartismalarina-son-noktayi-koydu-40061869
-
Arkadaşlar üst kurul uzman ve murakıpları dava açıp kazandı 4 ay yüksek maaş aldılar , akabinde sayın naci ağbal kontrolünde bir torba yasaya son saniye bir madde eklendi ve yürürlük tarihi 2012 olmak üzere maaşlar aşlağı çekildi . Konuya ilişkin memurun maaşı düşürülebilir mi başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz. Yasa aym nin önünde
-
@aliveli verdikkleri parayı da geri aldılar diye biliyorum eşit işe eşit ücret kapsamında. AYM den birşey çıkacağını zannetmem idarenin ısrarla vermek istemediği bir maaşı mahkeme vermez..Ancak uzun vadede idarenin takdiriyle ve kanunla maaşları yükseltilebilir.
-
@tarziktisat mülakat demek istedim sağol düzelttiğin için
-
Arkadaşlar iktisat mezunuyum p22 puanım 83.70 uzmanlık için başvuracağım, gelir mi sınav daveti tecrübeli arkadaşlar bi cvp verebilir mi?(ingilizceden de özellikle çeviri konusunda bi çekingem yok)
-
Sınav klasik usulde mi yoksa test mi???