9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@BlackList Cumhurbaşkanlığı makamının içine dahildir. Yani yer alıyor.
-
@corleone mv seçim kanununa göre sorarsa 90.gün diyeceğiz soru köküne bağlı, belirtmezse 60.gün deriz
-
. İl encümeni----7üye
. Büyükşehir bel. Encümeni----11 üye
. Köylere hizmet götürme birliği encümeni-5 üye
. Mahalli idare birlikleri encümeni-en fazla 7 üye
. Ulusal duzeyde kurulan mahalli idare birlikleri encümen sayısı--en fazla 14 üye
Belediyelerde :
. İl belediyesi+nüfus 100binden büyükse--7 üye
. Diğer belediyelerde-5 üye -
. Yurt dışı teşkilatı olmayan bakanlıklar:
Milli savunma+ulaştırma, altyapı
. Taşra teşkilatı olmayan bakanlıklar:
Enerji ve tabii kaynaklar+ Dışişleri -
Dr Binnaz rıdvan ege de sınava girecek var mı
-
@1baksan ben de onu diyecektim hocam mv seçim kanununda cb seçim kararı alırsa 90 gün, cb seçim kanunda 60 gün olarak yazıyor
-
bu seneden umudumu kestim ya her şey birbirine girdi
-
Heycan var mi arkadaslar. Sinav geldi çatti nerdeyse. Ben surekli bir seyleri unutuyor gibi hissediyorum. Allah utandirmasin insallah hepimiz listeye kaliriz
-
Şafak sıkıştırmıyor değil şimdi mahalli idareler kanunlarina bakıyorum aksam yolda tr ekonomisi bakıcam
-
@BlackList Merhaba; özel kalem müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı makamına dahildir. 1 sayılı kararnameye göre Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı da "Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılıkları ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından" oluşur. Yani özel kalem müdürlüğü hem Cumhurbaşkanlığı makamına, hem de bu yolla merkez teşkilatına dahildir.
-
@kema-boratav valla nasip artık hocam
-
Arkadaşlar cumhurbaşkanlığı makamı boşalırsa ve seçimlere bir yıldan daha fazla bir süre varsa 45. gün İÇİNDEKİ son pazar sadece cumhurbaşkanlığı seçimi yenilenir eğer cumhurbaşkanlığı makamı boşaldığında seçimlere bir yıldan daha az bir süre varsa 60. günü TAKİP eden ilk pazar TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yenilenir eğer TBMM milletvekillerinde bir boşalma olması sebebiyle ara seçime giderse bu ara seçim 90. günü takip eden ilk pazar yapılır
-
İl yönetimi anayasada düzenlenmiş bir yönetim olduğu için vali ilde devletin ve cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır ancak ilçe yönetimi anayasada açıkça düzenlenmediği için kaymakam cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır.
-
@mülki Hocam birkaç denemede bekçiler genel kolluk içerisinde belirtiliyordu bu sebeple sınavda gelirse ben de bekçileri genel kolluğa dahil bir birim olarak işaretleyeceğim
-
@balporsuğu, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar cumhurbaşkanlığı makamı boşalırsa ve seçimlere bir yıldan daha fazla bir süre varsa 45. gün İÇİNDEKİ son pazar sadece cumhurbaşkanlığı seçimi yenilenir eğer cumhurbaşkanlığı makamı boşaldığında seçimlere bir yıldan daha az bir süre varsa 60. günü TAKİP eden ilk pazar TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yenilenir eğer TBMM milletvekillerinde bir boşalma olması sebebiyle ara seçime giderse bu ara seçim 90. günü takip eden ilk pazar yapılır
Ara seçin yüzde 5 için olduysa 90 gün içinde il de boşalma olursa 90 dan sonra
-
@dzndr, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
AİHS Ana Sözleşmesinde yer alan haklar:
Adil yargılanma
Öz gürlük
Ay rımcılık yasağıKö lelik
Y aşama
E tkili başvuruÖzel hayat
Ev lenme
D üşünce
İ şkence
K anunsuz ceza olmaz
T oplantı ve gösteri
İ fadeADİL VE ÖZAY KÖYE ÖZEL EV DİKTİ
Şöyle hatırlatıyorum gözünden kaçanlara
-
Arkadaslar kaymakamlik atamasi ve vali atamasi ikiside basit islem mi ?
-
@zubizubi evet hocam vali cb karari kaymakam cb onayi ile atanir
-
@zubizubi kaymakamlık karma değil mi ya
-
@zubizubi kaymakamlık karma, vali basit işlem