2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
imeceyı nasıl edınebılırz arkadslar adem kılıc var bırde 657 vardı hangısını tercıh etmelıyız
-
@Mmrtz malumlar.nete yazdın yazdın Baktin adam olacak gibi değiller sende doğru yolu bulup buraya gelmissin:) hosgelmissin
-
@paretowilfredo Evet ÖSYM yaparsa ek maliyet olur ama ne GİB yaptığında da sınavın pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Benim girdiğim sene telefonla mesajlaşan vardı. Ben bu sınava nasıl güvenebilirim ki. Mali hizmetler gibi de olması lazım ama bunun için soru sisteminin ve il tercihinin kalkması gerekiyor. Velhasıl kelam GİBin kendini daha çok geliştirmesi lazım
-
@paretowilfredo arkadaşlar ilk defa bir guy sınavına gireceğim.. Arkadaşın bi tanesi sınav sonuçlarını yayınlamış.. Gözümde büyüdü..merak ettiğim sorular var.. Mesela kpssde 15 hukuk 20 iktisat 13 muhasebe 13 maliye netim vardı 84 puan aldım.. Guy sınavı 100 soru her soru bir puan şeklinde dedi bi arkadaş..yani mülakata kalmak için 82-83 doğru yapmak gerekiyor gibi gözüküyor bu söylenilene göre.. Yoksa kpss gibi yarı yarıya net yapıldığında yetiyor mu.. Ya da daha soft bi dınav olduğu için yüksek mi yapmak gerekiyor
-
@reagan Doğruyu söylemek gerekirse basit ve kendini tekrar eden bi sistemi var GUY sınavının. O yüzden netleri cok yüksek kapatıyor. Daha önceki yıllarda çıkmış sorulara göz atarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.
-
Arkadaşlar şimdi herkes geçen yıllara göre puanların yükseleceğini düşünüyor. Şunu merak ediyorum. Normalde guy ilanı kpss sonuçları açıklanmasının ardından iki ay içinde geliyordu. Ve herkes sınavdan yeni çıkmış olarak başvuru yapıyorlardı. Mhuy vmy duy vs genelde ardı ardına gelen ilanlardı. Ve hiçbirinin mülakat sonucu belli olmadan aday her sınava başvuru yapıyordu. Yani vmy geldi guya başvurmucam, mhuy geldi duya başvurmucam mantığında değildi. Şimdi bu sürece kadar çok az sayılarda da olsa birçok kurum ilana çıktı ve çopu kurum mülkat sürecini de tamamladı. Bence şimdiye kadar alım olmamaı puanların daha yüksek kapatacak olduğunu söyleyemeyiz. Hatta eski yıllara göre puanlar düşenilir. Tek sıkıntı 2016 kpss sonuçları 2015 e göre sıralama da çok oynaması. Eğer eski sistem devam ederse ve 20ile yakın il çıkarsa 73leri yine görür diyorum.
-
@WilliamNiskanen yani epey zamandır çalışıyorum sorular dediğiniz gibi çok kolay ama bazen iki şık arasında kalıp yanlış yapıyorum.. Yüz soruda 15-20 yanlış çıkar diye düşünüyprum.. Her soru 1 puan o zaman ben yorumunuzdan bunu anladım
-
@h.irmak askerlikteki bölümüne ve askerlik yaptığın yere bağlı.muhabereci falan olursan kebap gerçi ustalık birliğinde her bölümde rahatsın.özellikle güneydoğuda yapan arkadaşlarım haftasonu da dahil kışlada olduklarından çok güzel ders çalışmışlardı.
-
@reagan hocam sınavın zorluğu konusunda arkadaşları uyarayım derken diger başlığın altında bana fırsatçı falan demişlerdi ancak ben bu sınava girip kazanamadım. o zaman kpss puanım 78 di kurumda 69 aldım çünkü kolay deyip yüzeysel çalıştım. sınav stresi falan derken kazanamadım. nasıl çalışılır bilmiyorum ama sınavı hafife almayın kurum sınavı bence yine 80 üstü kapatır. o banaçakal diyenler kimd hatırlamıyorum ama ben hala burdayım,söylediklerimin arkasındayım
-
@sradaninsan sınav KPSSye nazaran baya kolay arkadaşım. Çünkü formatı belli. Sorular tekrar ediyor. Netlerin o kadar yüksek olmasının sebebi o. Düşük almanızın sebebi yeterince çalışmadığınızdan olabilir. Gerekli çalışmayı yaparak sorulara göz gezdirirseniz 80 net almamak için hiç bir sakınca görmüyorum.
-
@sradaninsan o tarz kelimeler kullanmaları hoş olmamış dostum da; senin de o kadar düşük almanı tamamen strese bağlıyorum
-
Sgk denetmen yardımcılığı ve gümrük müf. yard. açıklanırsa ben de başvurmayacağım arkadaşlar herkese başarılar ve iyi çalışmalar.
-
@sradaninsan bencede sınav kolay diye hafife alınıyor. Ama artık 80nin aşağısında kapatan il kalmadı. 3 sene önce kuruma giren arkadaşım biz 74 75 yaptık mülakata kaldık diyor. Ama artık öyle bir şans yok. Konu çalışmadan sadece çıkan soruları çözerek olmuyor malesef. Giren çoğu kişi son derece donanımlı. Muğla ve aydın sınavlarını 1 doğruyla kaçırdım. O yüzden iyi hazırlanıp 85 üzeri almak gerekiyor. E ondan sonrasıda biraz şans artık..
-
...........
-
@83istanbul hocam birde konuşulan seneye göre sınava girecek fazladan 250*5 1250 kişi var o sıralama farkını az da olsa kapatır gibi, yanlış mı bu düşünce?
-
Gençler aklıma birsey takildi. Sizin de goruslerinizi merak ettim. Simdi eski yillarda fetoculer icerdeydi sorular belki sizdiriliyordur bu yuzden ortalama normale gore biraz daha yuksek cikiyo olamaz mi ? Bu sene temizlendiler bakanlikta. isler gordugumuz kadariyla cok gizli yurutuluyor. Sizce 3 5 puan dusebilir mi kurum sinavi ?
Hocam cok mu uçuk dusundum sizce ? @paretowilfredo -
@TugayÇ benim de aklıma gelmedi değil İnşallah düşer biraz puanlar
-
@TugayÇ valla neden olmasın hiç aklıma gelmemişti..
-
Mantıklı dimi gençler ben @paretowilfredo ne dusunuyo merak ediyorum
-
@hopa-- geçen sene 1750 kişi aldı. Şimdi +250 si var. Düşer demiyorum ama beklenen gibi yükselmez diyorum. Millet 80 altı unutsun diyor. Şöylede bir durum var. Geçen sene p35i 85 olanın sıralaması 1500lerdeydi. Bu sene 3000lerde. Durum böylede olunca hemen hemen aynı puanlar olur gibi geliyor