Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Arkadaşlar İyi akşamlar. Benim önümüzdeki aylarda ameliyat geçirme ihtimalim var. İyileşme süreci de biraz sıkıntılı bir ameliyat. Yaklaşık olarak bir, bir buçuk ay. Bu yaz olmam lazım ancak bu mülakat olayları kafamı karıştırıyor. Diyelim ki mülakat temmuzda oldu ve kazandık. Eğitim süreci, iş başı yapma ne zamanı bulur. Geçtiğimiz yıllarda süreç nasıl işledi?
Eğer sağlık sorunlarından dolayı eğitimlere katılamaz veya iş başı yapamazsak bunu telafi edebiliyor muyuz raporla vs? Yoksa hakkım yanıyor mu?
Veya ameliyatı işe başladıktan sonraya ertelesem 1,5 ay kadar rapor alabiliyor muyum, haklarım neler? teşekkürler şimdiden
-
@Quesnay Kardeşim Vallaha pek daha inceleyemedim kpss ile uğraşmaktan ama ders ders ayrılmış sorular önemlilik derecesine göre derecelendirilmiş bazı kişiler öneriyo iyi gibi duruyo.Ömer dönmezin kitabını da baya övüyolar ama tam bilmiyorum şimdilik elimde bi kaynak olması için aldım açıkçası bi de Ömer dönmezin kitabını güncellenmesini bekliyorum. Bi tek kaynağa bağlı kalmak istemiyorum açıkçası tek kaynağa bağlı kalmanıda önermem daha tecrübeli birine sorsan iyi olur.
-
@napsak
Herkes kendi cevresine gore bisey bulup soylesin artik napalim. -
Anayasa daki yeni değişiklikle sadece Jandarma genel komutanı mı çıkarıldı yüce divanda yargılanamayan ???
-
Arkadaşlar son duyumlara göre mülakatlar sonbaharı görecek gibi. Yani fi tarihi beklenecek gibi duruyor. Temennim odur ki, mülakatı bu kadar sallamalarının sebebi güvenlik soruşturmalarını hemen başlatmak olsun. Benim fikrimi soracak olursanız bunun olacağına da inanmıyorum. Peki sen neye inanıyorsun kardeşim derseniz? İşe başlamanız için epey sabır gerektiren bir sürecin sizi beklediğine. Buna benzer bir durum tespitini Kaymakamlık mülakatı sonrası da ifade etmiştim. İster istemez hoş karşılanmamıştı, umarım Guy mülakatında bu tepkilere maruz kalmam. Süreç uzayacağına göre, benim naçizane tavsiyem: Askerliği aradan çıkarmak isteyenler gitmelidir. Evlenmeyi düşünen ve eşi olacak kişi çalışan arkadaşlar, bu yaza işi resmiyete dökmelidir.
-
@Antimülakat Neden bu kadar uzayacak ki işe başlama falan derken kış aylarını bulur o zaman. Ve bu maliyeden kaynaklı bir sıkıntı mı genel mi sorun nedir yani?
-
@Antimülakat Hocam yanlış anlamayında buna kesin gözle mi bakıyosunuz sadece tahmini olarak aldığınız duyumlardan mı bu sürecin uzayacağını düşünüyorsunuz ?
-
@uzmanyrdd hocam genel sorun. Bir de maliye bu alımı biraz da baskılar üzerine yaptı. İstanbul dışında çok ciddi sıkıntısı ve iş yoğunluğu olan il sayısı o kadar fazla değil. Nitekim, oranlama olarak kamu ihraçlarına göz attığımızda GUY veya GU ihracı diğer kamu ihraçlarına nazaran çok olmadı. Bu durumda yeni personelin bir an evvel işe başlaması için baskı yaratılmaması anlamını taşıyor. Kaldı ki, Güvenlik Soruşturmaları inanılmaz uzun sürüyor. 2.000 kişinin GVS'si için işler iyice karışacaktır.
-
@Antimülakat Hocam belki defalarca sorulmuştur ama askerdeyken gelir uzman yrd. mülakatına girme açısından bir problem söz konusu olur mu?
-
O zaman muy duy alımları da sıkıntıda diyebilir miyiz ?
-
@Antimülakat hocam kpss a grubunda bir arkadaş insan kaynaklarını aradığını ve insan kaynaklarındaki arkadaşın da mülakatların ağustosun sonlarına doğru başlayacağını söylemişti,ağustos ayından daha öteye gitme ihtimali var mı, 2015 yılında takribi 3 ay sonra olmuştu şayet; bu yıl ohal durumları ve dediğiniz gibi planlanmamış bir alımın neticesinde daha da uzayabilme ihtimali de mantıklı duruyor inşallah daha erken yapılır ne diyelim...
-
@mjöllnir hiçbir şey olmaz.Daha önce bunu yapanlar oldu, bu kadar hayati bir mesele için seni orada bağlasalar tutamazlar. Sınavlar açılmaya açılacaktır, MUY, DUY ve MHUY bu sene gelecektir ama onların süreçleri de oldukça uzun sürecektir. Kaldı ki, son yapılan MUY alımında darbe teşebbüsü olamamasına rağmen, mülakat sonrası işe başlamalar 6 ayı bulmuştu.
-
Mesele askere gidip izin alıp alamamak değil askerdeyken mülakatların başlağında hiçbirşey e çalışamadan mülakata girmek sıkıntı.
-
@sofuoglu hocam öyle bir dönem yaşıyoruz ki, bu sene bir a kadro alım sürecinin tamamlanması noktasına kadar bir bakanlıkta 3 kez bakan değişikliği oldu. Her gelen bakan GVS'leri yeniden talep etti. Uzun lafın kısası mülakatlar için beklenen tarih aralığı Eylül-Ekim gibi duruyor. Ama mülakat sonuçlarının açıklanması için şu an hiçbir şey söylenemez.
-
@Antimülakat hocam SGK'da 400 kişinin soruşturmasını 90 günde bile hala bitirip açıklayamadıklarını düşünürsek guy için mülakatları da torunlarımızla takip edelim desek yanlış olmaz heralde değil mi ?
-
Bu işler hızlanmazsa 2018 kpss yolu görünür..Süreçler çok yavaş ilerliyor..
-
@gökhan hocam umarım SGK gibi bir süreç olmaz yoksa vay halimize. Yeni bir başlık açarız GUY MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLAMASINA İSYAN BAŞLIĞI
-
Mülakat kapısını açtığım anda elenecekmişim gibi hissediyorum. benimle aynı hissiyatta olan var mı. malum 5 olacakta.
-
Bu mülakat sonbaharı nasıl bulur ya daha önümüzde koskoca yaz var
-
@Antimülakat İçimden bir his nedense bekleme açısından alım sayısı da fazla olduğundan SGK'dan da beter bir süreç olacak diyor ama Allah büyük yaa ne diyim yıldık yemin ediyorum