Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Bi arkadaş var
Falanca vekili buldum, kurum içinden şuna söyledim, inşallah olur diyen
Şimdi Facebook'ta gruplarda isyan ediyor..
Merak ettiğim bişe var; Hakkının yenildiğini düşünen arkadaşlar; tüm mülakatı iptal ettirince bileğinin hakkıyla girmiş olanları mağdur etmeyecek mi? Adalet sadece sizin pencerenizden bakınca mı sağlanmış oluyor? Arkadaş güzelce söylemiş; gidin bireysel kendi mülakatınıza itiraz edin. Lakin tüm mülakatı iptal ettirmek neden? -
@zeljkobra Öyle bir şey mümkün değil burada üzüntüyle söylenen şeyler canınızı sıkmasın. He adam bulmaya çalışan dahi olur yapacaktınız benim işi yapamadınız noldu deyip itiraz sürecinde kurum üzerinde baskı oluşturmaya çalışır, samimi olmayan sözde hak aramalar, kazananlara hakaretlerle yeni karşılaşamıyoruz.
-
@sağlıksızyaşam çok teşekkür ederim destek oldugunuz için , sizin olduysa tebrik ederim
-
@ceren öncelikle tebrik ederim sizin adınıza çok sevindim darısı bizim gibilerin başına. Tarif ettiklerinizi dört yıldır birebir aynı yaşıyorum.Artik gücüm ve umudum kalmadı, umarim tekrar toparlanıp ayağa kalkabilirim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim
-
@mağdurum Desteğiniz için çok teşekkür ederim Allah yardımcımız olsun
-
@huseyinay yedek mülakatlara girecek olanlar yerine hiçbir alternatifi olmayanlar; memleketi dışında bir yere gelmek isteyenler yerine memleketini seçenler yeğlenir genel olarak. (Tecrube edenlerden duydugum kadari ile) Benim isyanım buna. Olusabilecek eksilmelere ve basamak olarak kullanacakların yaratacağı boşluklara kendi içimden depderin bir OH çekerim şahsen. yoksa mülakatlar adilmiş değilmiş , torpille girilmiş girilmemiş bu net bilinemez. ama ben gözümle bilmem nerede ikamet ediyor sgk ya da girecek olanları n alındığını gördüm o açıdan öfkelendim ya da mulakati benden daha iyi geçmiş olduğu için alınmıştır ne bileyim, gerci mulakatta aşırı pısırık göründüğü m için alınmamış da olabilirim heyecanma yenik düştüm. Torpilsizliğe baglamıyorum kazansaydım da bilegimjn hakkıyla almış olacaktım, hayırlısı Hazmszlık çekiyorum daha, sindiremedim bunu. Zamanla gecer heralde
-
-
@cerkes46 hocam mülakatlar kamera kaydına alınmak zorunda ancak mahkeme kamera kayıtlarına bakalım diyerel bunları talep etmek istediğinde gib'in bu konuda nasıl bir tasarrufu oluyor bilemiyorum. Bir de sadece sorular değilde puanlamada yazılan bütün unsurları iyi bilerek ve bunları da hesaba katarak dava açmak lazım. Yoksa bimer cimer daha etkili bir yol diye düşünüyorum.
-
Mülakatta hakkı yenen insanlarla empati yapmayı deneyin burda kavga etmek yerine. Ben kazandım ama tüm mülakat iptal edilecek sadece liyakat esas alınacak derseler iptal olmasını isterim. Benim o arkadaşın dediği gibi milletvekilim bakanım dayım yoktu. 12 soru sordular hepsini bildim liyakat esas olacaksa yine sorarlar yine bilirim. Korkum yok o yüzden. Soru sayısı 12 de olmasın 24 olsun isterlerse yeter ki liyakat olsun. Hepimiz eşit olalım.
Keşke öyle bir şey olsa hepsi iptal edilse liyakat esas alınsa çok sevinirim.
İnsanlar 90 üstü puanlarla kaybettiler, kahroldular. Ben bile etkisinden çıkamadım hala onlara hak veriyorum. Takip ediyorum bimer cimer yollarını kullandıkları için yapacağım bir şey yok şu an. Bireysel itiraz hakkını kullanıyorlar. Toplu bir etkinlik yaparlarsa destek veririm. Az önce bir arkadaş kitaplarının resmini atmış 2010'dan beri emek vermiş. Satıyor artık ümidi kalmamış atanmaktan. Bunlar çok acı şeyler. Hepimiz emek verdik az empati yapalım, kavga etmek yerine.
Atananlar iptal edilmesinden niye korkuyor anlamış değilim. -
@alanyetersiz2 Hayaller dünyasında yaşıyorsun mülakat yapılmasa 85'ten aşağı kimsenin şansı olmaz ardından kurumu beğenmeyip yarısı başka yere geçer kadrolar boş kalır olan geride kalanlara olur yine. Mülakatta liyakatin gözetilmediğini söylüyorsun bunu oranlayabilir miyiz mesela kaç kişi hak etmemesine rağmen atanacak, yoksa sadece duyumlar üzerinden hiç liyakat gözetilmedi safsatalarına mı kulak asacağız. Kaç yıldır emek verenlerden bahsediliyor kaç yıl emek verdikten sonra atananlar var bu listede. Sadece puan mıdır liyakat, kişilik önemli değil midir veya nereden biliyoruz bir kısmının malum yapıyla bağı olmadığını. Sanıyor musunuz mülakat tekrar edilse herkes el ele girecek tekrar, OECD önünde kavga çıkar taa en baştan. Bu forum böyle amacı dışında kullanılacaksa, hak arıyoruz derken hakkıyla girenlere huzur vermeyecekse yol yakınken kapatalım burayı. Zaten Maliye öyle boş bir kurum değil böyle bir durum olmayacak hakkıyla kazanan arkadaşlar gönlünü ferah tutsun, 2 aşama birden geçip buraya kadar gelen herkes de bir şeyler hak etmiştir. Dilerim vatandaşa hizmet edebilecek memurlar doldurur kadroları.
-
@holywind ben mülakat yapılmasın demedim. Her 90 üstü puan alanın da atanması gerektiğinden bahsetmedim.
Liyakatten bahsettim. Hakkıyla girenleri huzursuz edecek bir şey demedim zira ben de hakkımla girdim.
Tartışmak istemiyorum kolay gelsin. -
Arkadaşlar söylediklerimiz yanlış anlasilmasin lütfen burda gerçekten ikinci yada üçüncü mülakatı yada daha fazla kuruma yerleşmesine gerçekten sevindim biz birincisinde bu kadar yıkıldı isek onların mücadelelerini ayakta alkislamak gerekiyor eğer beni eleyip ikinci üçüncü mülakatı olanı aldi iseler hakkim helal olsun zaten bu mülakatlar olmasaydi bu bahsettiğim kişiler çoktan yerleşmişti zamanında onlarında hakki yendi ben daha bu guya basvururken bana referans bul dediler yoksa şansın çok düşük olur dediler hakkıyla giren arkadaşlar benim başımın tacıdır ama benimle ayni durumda olupta ilk mülakata giren benim hakkim iken beni eleyip referansla bu işe giren varsa elim her iki cihanda yakasındadir yaşım 30 guy dsn baska tutunacak bir dalim yok hepimiz torpil gerçeğini kabul etmiş durumdayız maalesef tekrar diyorum hakkıyla kazanan arkadaşlar aldığınız maaslar ananizin ak sütü gibi helal olsun
-
Mevzuyu kısaca özetlemek gerekirse, bundan sonra kamuya personel alımlarında, en azından bir süre böyle gidecek, at izi it izine karıştığından yapılan güvenlik soruşturmalarına çok güvenilmiyor sanırım, referans olmadan girmek çok çok zor görünüyor. İleride personel ile bir sıkıntı olursa, referans kimse onun yakasına yapışırlar. Kısacası herkes bir günah keçisi arıyor. İşin bir boyutu da bu.
Ayrıca, burada birşeyler yazan arkadaşlarımın GUY gibi bir kadrodan daha nitelikli yerlere layık olduğuna inanıyorum. Moralinizi bozmayın, hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Başka seçenekler üzerinden de çalışmaya devam edin. Başaracaksınız bir gün Allah'ın izniyle. Vazgeçmeyin... -
@priss ve diğer tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsa... şu cemaatte kalmış olma durumuna. bundan sonraki mülakatlarda karşıma çıkar mı?
-
@miranda Dostum pek bilgim yok o konuda yanıltmayım
-
@miranda Dostum fetö okul ve yurtlarıyla ilişkisi olmak başlığı ile bank asya hesabı açma, kredi çekme gibi sorunların dönüm noktası 17/25 aralık sürecidir. Bu aşamadan sonra fetö ile alakalı yurt, dersane, okul ve banka kaydı olmayan kişilerden ihraç edilen ya da mesleğe alınmayan açıkçası duymadım. O sürece kadar Hükümet fetöyü bir terör örgütü olarak tanımlamamıştı çünkü. İlk olarak Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'paralel yapı' pdy tanımlamasını yaptığı yer 17/25 aralıktır. Evveli için kimse bir suçlama yapamaz, suç isnat edemez. Bizzat Sn. Erdoğan'ın koyduğu bir kriterdir bu. Bunu dikkate alarak kendinle alakalı bir çıkarım yapabilirsin.
-
@miranda hiiiç sıkıntı etme orda kaldığını söyledin diye komisyondakiler seni nasıl mimleye bilir ki guy olmaz sgk mhuy vs. Bi daha ki guy mülakatında sorarlarsa bile söylemezsin kimsede sen geçen mülkatta bunu dedin demez. Ayrıca cesaretine hayranım bir mülakatta nasıl kaldım diyebilidin büyük ihtimal heyecanlıydın birden söyleyiverdin
-
Sakaryayi kazanan arkadaslar irtibata gecebilecegimiz ve gelismeleri yakindan takip edebilecegimiz bir grup acabilir miyiz ?
-
@zeljkobra benimde tanıdığım kişiler var adam iki ay agladi benim kimsem yok referanssiz giricem die guy sonuçları açıklandı benim üç yerden referansim vardı nie olmadı benimki dedi şu an itiraz etmek için hazirlaniyo
-
Anlaşılan bu GUY'da sular bu sefer sanıldığı kadar kolay durulmayacak. Hadi hayırlısı diyorum ve ekliyorum: Mülakat sorunsalı artık çözülmeli.