KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@RootofAllEvil hocam kafanızı kurcalaması çok normal, inanır mısınız sınavdan çıktım eve geldim direkt o sorunun cevabını bulmaya çalıştım, öyle nette cevabını bulabileceğimiz bir soru da değildi ha.
Yalta şıkkını şu sebeble elemiştim sınavda: o konferansta BM düzeni ile ilgili önemli kararlar alındı, İsmet Paşa gitmese bile kesin temsilci falan yollamistir diye düşündüm.
Casablanca isaretledim, onun da gerekçesi şu: İsmet Paşa fazla ihtiyatlı birisiymis. Atlamazmis her şeye en başından. Casablanca ilk konferans olduğu için Paşam kesin bi durup olacakları izlemiştir dışarıdan. 5 dakikamı aldı o soru. Doğru olduğuna eminim. -
@Semra 0.10 la sınav kaçırdım. Puanlar değil 0.10 puan bile önemli. Tabi alan dersleri daha önemli ama Gy Gk 0.20 etkilediğini düşünürsek önemsememek hata olur. Geçen yıl arkadaşım benden alanı daha fazla yaptı ama Gy Gk 'u kötü yaptığı için bütün puan türlerinde benden daha gerideydi. Bu da Gy Gk derslerinin önemini gösteriyor.
-
@paca08 72 gk gy neti yeterli olur sanırım
-
@paca08 dogrudur.onemsememek demiyelimde kendimce önem sıralaması yaparak cslistim.zaten alan dersleri sağolsun gkgy bakmaya fırsat vermiyor ki.ellimden geleni yaptığıma inanıyorum gerisi nasip Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz inş
-
Kardeşlerim merhaba, aranıza daha yeni dahil oluyorum. Cuma günü gelecek olan sonuçlar için herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşaallah. Size bir sorum olacak. Size netlerimi yazıyorum bana hangi kurumların sınavına görebileceğime dair fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.
GK-GY:40.50 NET
ALAN'DA 4 TEMEL DERS TOPLAMI:92.25 NET
İŞLETME'DE:12.00 NET
ÇEKO:16.50 NET
KAMU YÖNETİMİ: 20.50 NET
ULUSLARARASI İLİŞKİLER:12.00 NETŞimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
@Ronaldo ben bismillah diyip başlıyım kardeşim Öncelikle netlerin çok güzel Maşallah. İsim isim veremem ama açılacak sınavların %90 ına girme hakkını kazanacağını düşünüyorum
-
#Baumol SGK teftişlik, iş teftişlik gelir mi bir de bunlar p 42'den mi p 43'ten mi alır sizce.
-
Bir de yabancı dil hakkında ne düşünüyorsunuz geçen sene yabancı dil isteyen bütün kurumlar bu sene de.isterler mi bende yabancı dil bayağı sıkıntılı ne yapacağımı bilmiyorum.
-
@Ronaldo haftalardır biz de onun istişaresini yaptık ama o tam olarak belli değil kardeşim. Gk gy netlerin biraz düşük gibi görünüyor. O yüzden net bişey söylemek mümkün değil
-
Gkgy düşük ama alan neti onu dengelemez mi 4.5 Gkgy 1 alan netine eş değer ise 60 nete 40 a çekersek 5 alan net fazla yaptığımda 80 net 85 net olduğunda onu zaten tamamlıyor diye düşünüyorum fikirlerin için teşekkür ediyorum sende haklı olabilirsin çünkü zannedersem tecrübelerine dayanarak yazdın sadece sıkıntı yabancı dil benim için
-
@Ronaldo 4.5 gk gy netinin 1 alan netine esit oldugunu nerden cikardin dostum
-
Bir arkadaşımla konuştuğumuzda bu şekilde bir konuşma geçmişti konu arasında o bana öyle söylemişti benim ondan duyduğum bundan ibarettir
-
@Ronaldo istersen burdan bak burada hangi dersler ne kadar etkiliyor var http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/KPSS/EK-1PuanTurleri03012017.pdf
-
@Lex-fori p48 den bahsediyor heralde arkadaş bu durumda dediği doğru olur %20 etkili 120 soru. Gygk farkı zaten yakın alan neti yapan kişiler arasında işe yarıcaktır bu da yığılma olan alan netleri arasında sıyrılma şansı demek. Onun harici gygk çokta düşük olmamak kaydıyla alanı yüksek kişiye sıkıntı yaratıcağını bende düşünmüyorum
-
GY-GK:65,00
Hukuk:22,00
İktisat:23,25
Maliye:32,50
Muhasebe:25,75 arkadaşlar netlerim bunlar nasıl gelir puanlarım -
@MaxMin kardeşim tam dediğin gibi p 48 puan türünde düşünüyorum zaten dengeli puan türü olduğundan il göç vmy Guy mhuy ve hatırlamadığım bir kaç tane daha alım buradan yapılacak bir de sgk gelirse oradan kovalarım gerisiyle uğraşmayacağım artık yerleşeyim yeterin peşindeyim 3 sene bitti artık alternatiflerim bu yukarıda saydıklarım arasında değişir bunun dışına çıkmaz.
-
P48 olsun orda da 2 gk ve ya gy neti 1 alan netine esit
-
@Lex-fori oran 1 e 2 değil 1 e 3. 120 soruluk gygk 40 soruluk alana eşit (ikiside %20 etkili). ama p14 de 1 e 4.5 oranı var gygk %40 alan %60 etkili oldugu için.
-
@Baumol 72 gk gy yeterli tabi Gy netin kaç oda önemli
-
Yds istenir mi diye konuşmalar olmuş, tabi ki tutup guy istemeyecek ama eski puan türlerinde içinde dil etkisi olan kurumlar isteyecektir bence. Ama şu da var yani mesela vmy için 70 istemeyecekleri belli, ama 50 istemek de çok saçma bi yeterliliği göstermiyor sonuçta. Hı bir de şunu merak ediyorum ben, geçtiğimiz senelerde kendi bölüm bazlı puan türümüz kendi alanımızdan düşük dahi yapsak dil puanıyla yükseliyordu. İşletme netim 12 olmasına gk gy 65 olmasına rağmen p23'üm 85di, şimdiiii dil etkisi kalkınca; bu kurumlar 80 üstünü çağırmasına rağmen listeler dolmuyordu, şimdi pek çok insan 80'in altında kalacaktır eminim, acaba kurumlar yönetmelik değişikliğine giderler mi? Bu bir sözde soru cevap beklemiyorum tabi ki sizin de bilmediğinizin farkındayım Kendi kendime sesli düşünüyorum yine giderler herhalde neyse bakalım göriciiiğiz