KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@bengidönüş Kurumların 2019'a kadar halletmesi gereken çok şey var, alım yönetmeliklerine sıra gelir mi? Bence gelmez
-
@titoizm kendileri kaybederler Koskoca titoizm koskoca bengidönüş yani cidden kendileri bilirler
-
@bengidönüş Olaya hiç bu açıdan bakmamıştım
-
@bengidönüş hocam p23 85 gelmesinin nedenini bence yds e tamamen bağlamayın işletme netiniz tr ortalaması ustunde olduğu ıcın olabılır cunku herkes ısletme yapmıyordu eskı sıstemde genelde herkes bır kac tane tane ısaretleyıp çıkıyordu cunku benım yds 75 ama p35 ıle p49 arasında tek fark yüzde 10 yds dır.. benım p49 yds 75 olmasına rağmen p35 den yarım puan daha dusuk eger dedıgınız gıbı olsaydı p49 um daha yüksek olurdu yanı analız yaparsanız bence yds olan puan turlerınde yuzdelıklerı yakın olan derslere bakın yds olunca genelde bıraz daha dusuk gelmıs puanlar tabı yds sızın 90 ustu deılse..
-
@Nameless ama şu var p23 için konuşuyorum dilin etkisi yüzde 30du, 78 dilim benim de bilemedim ki işletmede o kadarcık netle türkiye ortalamasının üstünde olmak çok anlamsız geldi.
Bir de bu yeni sistemde umarım herkesi kendi alanı puan türüyle çağırmak gibi bir saçmalığa girmezler, hani tamam merkez uzmanlıklar yüzyıllardır böyle yapıyorlar ama geri kalanı için böyle bir şey olursa sanıyorum pek çoğumuz için felaket olur. Ay yine kafamda deli sorular modum açık kalmış benim -
@bengidönüş belkı de ben yanılıyorumdur ama bence ısletmenın daha buyuk etkısı var cunku benım yds olmayan puan turlerım genelde 85 86 ustu yds olanlar 84 cıvarıydı gece sene..yenı sıstemde mufettıslkte zaten olmaz da uzmanlıkta yıne olur bolum cagırması dıe düşünüyorum cunku zaten hanı 20 cagırsa cok yüksek kapatacak bellı yds koyarak bıraz puanlar düşüyor kı gecen sene sgk uzmanlıgını da gorduk yds artık o kadar puanları da dusurmuyor yanlış hatırlamıyorsam 86 88 gıbı kapattı aslında hocam kısaca ılanlar tamamen sartlara gore kaçla kapattığını bellı edıyor kurumların ne ıstıyecegını de tahmın etmek cok zor degıl bence tek soru alım sayıları..
-
@Baumol pekii kardeşim sen bana demiştin ki alım açan kurumların %90'ının sınavına girersin demiştin. Yabancı dili devre dışı bırakırsak bu % kaç olur sizce.
-
@paca08 30
-
@Baumol eyvallah kardeşim ama bu da benim teorim olacak ve tutarsa kimsenin aklına gelmeyen bir gerçeği sadece ben ortaya atmış olacağım. Benim olasılıklar dahilindeki düşüncem bazı yabancı dil isteyen kurumlar % olarak değilde 2013 yılından bu yana Ösym'nin ya da buna eşdeğer herhangi bir yabancı dil sınavına girmiş olmak şeklinde geleceğini düşünmekteyim. Bunlar Ösym ile ortak hareket ettiğine göre Ösym'nin 2013'teki yabancı dil sınav sistem değişikliği ile alakalı bir sistem düşünebilirler. Bu tamamen benim şahsi fikrimdir.
-
@Baumol buradan sana 80 e yakın eski p3 gelir oda yeterlidir diye düşünüyorum. Az daha mat kasaydın tamamdı
-
@Ronaldo Yazınızı 3 kere okudum, hiçbir şey anlamadım Kurumlar zaten % şeklinde istemeyecek ki yabancı dil puanını. E D C B A seviyeleri var. Örneğin Yds'den 70 alan adamla toefl 84 alan adam C seviyesi isteyen kurumlara başvurabilecek.
"Girmiş olmak" ibaresinden kastınız ne onu da açarsanız sevinirim. -
@Ronaldo teorınızın tutması bıraz zor gıbı kurumlar neden son ıkı sene yerıne 2013 ten berı kabul etsın kı güncel olan dil sevıyesı daha ıse yarar her zaman bence bıde osym nın de ısıne gelmez kı o zaman alan ogrencısı 2 sene boyunca yds sevıyesını taze tutmak ıcın sınava gırmez o zmn ÖSYM zarara gırer ancak su olabılır kurumlar yds yı 70 yerıne 50 ısteyebılır daha mantıklı..ayrıca eskıden yds artı ıelts kabul edılırdı ama ıelts kopya olaylarını osym bıle resmen kabul ettıgı ıcın kurumlar artk onu da kabul etmıyor toefl zaten iş bankası dışında bıldıgım kadarıyla ısteyen kurum pek yok yanı yıne tek yds ıster kurumlar belkı yökdil olabılır ama onun da ösym nın eşdegerlık açıklaması yapması gerekiyor..
-
Forumda bir başlık açılmış 2000 sgk müfettiş yardımcısı alımı diye %30 kurum içi denetmenlerden %70 dışarıdan alınacak diye söylenti var haber doğru çıkarsa diye varsayalım
Gygk 70-72
Çeko 14
Hukuk 22
İktisat 17
Maliye 31
Girme şansım var mı -
gygk-85
hukuk-15
iktisat-22,5
maliye-26,25
muhasebe-18
ceko-25
işletme-22,5
kamu-22,5
ne olur? -
@varoufakis bence bisey olmaz:)
-
@titoizm kardeşim her neyse işte A, B, C, D, E ya da TOEFL'dan bahsetmeyip sadece bu sınavlara 2013 yılından bu yana bir kez bile girmiş olanların başvurmasına olanak sağlanabilir. Özellikle bu sene sistem değişikliği olması dolayısıyla uygulanacağını düşünüyorum.
-
2013'te ısrarcı olmamın nedeni Ösym'nin 2013 yılını baz kabul etmesi ve 2013 ve sonrası ibaresini kullanmasıdır.
-
@Ronaldo 2yıl hiç dille haşır neşir olma o dil puanını tekrar alamazsın ki sanmıyorum dediğin gibi olmaz.
-
@kenanus123 banada öyle geliyor sadece 100+ lar gelebilir
-
@varoufakis saka yapiyorum:) p48 cok iyi degil ancak kamu ceko ve isletme seni diger puan turlerinde on plana cikaracaktir. Zaten 3 gun kaldi aciklanmasina yorumlara da pek bakmaya gerek yok beklemek en iyisi