KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@Kullanıcıadi heh çok yaşa hocam evet stratejik plan olacak cevap
-
@osmanyksel06 arz fazlasına hem talep için hem de arz için fiyata 10 yazarsak biri 20 biri 40 çıkıyodu aradaki fark arz fazlası olur cevap 20 olması gerekiyo
-
@kahkullu Hocam siz arz fazlasını nasıl hesapladınız? Ben şöyle yaptım Başta fiyata 5 diyordu sonra taban fiyatı olarak 10 uygulanmıs bu durumda yani taban fiyatını 10 aldığımızda bu fiyat üzerinden talep miktarı ve arz miktarını buldum ki ikisi arasındaki fark(20 çıkıyordu) arada kalan üçgenin tabanını veriyor (bu arada fiyat çizgisiyle arz eğrisi arasında kalan üçgenin Alanı bize arz fazlasını verir) Yükseklik de 5 olduguna göre (10-5=5); sonuç olarak 20*5/2=50 çıkyırodu arz fazlası
-
@Kullanıcıadi kesin diye bişey diyemem cevap anahtarı deglim:) ama faiz çok mantıklı
-
boyle sacma sinav uygulaması o la mazzz.
her kitapçıği o 50 dk icinde dagittilar, kitapcigi doldurmasi, optige kodlamasi, karekodu cikarmasi vs hep sinav suresinden caldilar, konsantrasyonumun icine ettiler tum gun.
-
Bizim salonda dağıtıldıktan sonra 50 dk eklediler süreden çalınma olmadı itiraz neden etmediniz
-
FayDa mı haz mı
-
Hazine müsteşarlığı sorusu vardı
-
Muhasebat var mıydı
-
@Kullanıcıadi bende çok öerak edıyorum biri cevaplasın
-
@osmanyksel06 arz fazlası üretim fazlasıdır sizin dediğiniz rant hesaplama
-
@Kullanıcıadi Fayda diye attım risk alıyım dedim ama eminim şimdi biri haz onun cevabı diyecek üzüleceğim.
-
Yedek mirasçı mı art mirasçı mı
-
@Kullanıcıadi Art mirasçı
-
@tomhardy hocam vergi gelirlerinde otomatik artış otomatik stabilizatörler sayesinde gercekleşir yani hükümet tarafindan herhangi bir karar alinmadan gerceklestigi icin iradi politikalar sayesinde degil otomatik stabilizatorler sayesinde(ornegin artan oranli gelir vergisi tarifesi genisleme doneminde artan matrahlari daha fazla vergilendirerek vergi gelirlerini artırır) aşırı ölçüde istikrarlı hale gelir ekonomi
-
Fayda çeşitli mal ve hizmetlerin insan ihtiyaçlarını karşılama özelliğidir
-
@Kullanıcıadi Fayda
-
@kahkullu hocam ben has yaptım ama emin değilim
-
Çok kötü geçti arda arda kitapçık dağıtmalar süreyi yetiştirme çabası karekod saçmalığı berbat bir sınavdı
-
@kahkullu cevap fayda mı