KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@tomhardy mali sürüklenme ekonominin aşırı istikrara gelmesi demektir
-
@Tolgahan-Ayyıldız hocam ben fayda yaptım bu tamımı netten aldım haz bulamadım
-
Cevabı tartışılır soru çok
-
@kahkullu sinav basinda sordum, cok emin bir sekilde hayir oyle olmayacak dediler. o kadar sacmaydi ki tum sinav boyunca sinifta dolanip durdular.
iyice içine ettiler sinav sisteminin.
-
Hukuk soruları, son girdiğim Hakimlik sınavından kat kat daha zordu
-
@omer KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@osmanyksel06 arz fazlası üretim fazlasıdır sizin dediğiniz rant hesaplama
Aynen hocam haklısın şimdi dank etti arz fazlasıyla üretici rantını karıştırmışım ben
-
Maliyede hangisi yanlistir sorusu vardi cari harcamalar mi vergi istisnasinin kapsaminin daraltilmasi mi ?
-
@tsc1 lm de m/p diyoruz aklıma o geldi enflasyon yaptım
-
@kahkullu Tahvil sorusunu hatırlayamadım. Bilerek değil şıklara göre yapmıştım bu şık doğruysa bu şık da doğrudur diyerek yaptım en sonunda ne dedim bilmiyorum.
-
İktisatta mikro zor değildi, makro orta karardı ama kalan kısımda sanki voyvodalığa soyunmuşlar -_- kalan dersler standart gibi geldi bana.
Kamu hafif, Çeko önceki senelerden farklı olarak daha bol net bilgi sormuşlar. uluslararası ilişkilerde mahkum açmazını sormuşlardı yanlış hatırlamıyorsam. UA çalışmayanlar için hediye 1 net
Sorulardan hatırladıklarım
Wagnerle ilgili 1soru
Konsolidasyonla ilgili hangisi yanlış
Hangisi vergi kanunu kapsamında vergi değildir
Konjonktürel dalgalanma içinde genişleme ve daralmada uygulanacak politikalar (ayrı soru şeklinde)
Para politikası açısından hangisi net göstergedir gibi bir soru
Qd=40-2p Qs=20+2p, devlet 10 tl tavan fiyat uygulaması belirlemiş arz fazlası nedir tipik soru
Oligopol piyasasında maliyet farklılaştırması olmamasına rağmen bişey bişey olan model hangisidir
Lm ile ilgili bir soru vardı -
@h.irmak istisna kapsamının daraltılması durgunlukla mücadelede olmaz
-
Parmak izi fiziki kimlik tespiti kesin dogru
-
Pareto optimumla ilgibi bi soru vardı arkadaşlar 100 TL iki kişi arasında paylaştırılıyor falan ?
-
Hangisi doğrudur ıs-lm neo keynesmiydi
-
@osmanyksel06 100-0 olacak
-
@kilici kesinlikle ama kesinlikle katiliyorum. Hatta biraz once aynisini arkadasima dedim. Hakimlikten 78 almistim sorulari az cok analiz edebiliyorum , sinav gecekten hem zordu hemde mesela vergi hukuku kismi icin dicem sacma sapandi. Sorulcak onca kaliteli yerler varken..bilmiyorum ya cok sacma sapandi
-
@Kullanıcıadi Bencede kimlik tespiti. Bir soru vardı maliyede tam sermaye hareketliliğinde maliye politikasını soruyordu o neydi
-
@h.irmak istisna kapsamı cevap
-
@Ülkü tam etkisiz
-
@Ülkü etkisiz olması lazım