SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
Biraz önce konuştum görevli ile kendisine gelen bir şey olmadığını, bir bilgi almadığını söyledi. OHAL durumundan dolayı bir öngörüsünün bulunmadığını da söyledi. Allah bize sabır versin.
-
@sofokles teşekkürler bilgi için. Ben de beklemeyi bırakıyorum her akşam tweetimi atıcam başka da bişey yapmam. Ortada duyum bile yok. 200 kişi girdi mülakata kimse sonuçları sallamıyor:)
-
Anlaşılan sabırla bekleyeceğiz
-
@mariapuder Pek kimsenin ilgilenmemesini bende anlamadım, yeni yıla kaldık gibi gözüküyor. Pareto içeriden bir bilgi alırsa ancak öyle bir şey öğreneceğiz anlaşılan. Dediğiniz gibi burada gören arkadaşlarla günde bir twit atmaya devam edelim başkana.
-
bugün de açıklanmadı
-
2016 yılınin sonuna tekrar sinav yetistireceklerse eger 7.promosyon yedeklerinin magdur olmamasi icin sinavi aciklamalari mantiklica olur diye düşünüyorum. Ayrica önceki yorumlara istinaden bu sinavin aciklanma surelerinin genelde kisa tutuldugu düşünülürse bence çok uzatmazlar. ( Umarım
-
Zaman uzadıkça benim umudum daha da azalıyor. Zaten referans, torpil vs işlerine bulaşmadım/bulaşmam. Bir de başbakanın "2017'de kamuda alım yapmayacağız" açıklaması varken, herkes dört bir yandan bir yerleri zorlarken umudum bitiyor. Umarım herkes için hayırlısı olur.
-
@vega, @helvaekmek, @Elcapitano @kullaniciadi akşamları saat 8 de başkana tweet atıyoruz kendisi duyarlı biri. Elbet bir dönüş alacağız. Sizler de katılım sağlarsanız güzel olur. Aslında herkes destek vermeli. Açıklanan her mülakat rakip eksilmesi anlamına geliyor.
-
@mariapuder Ben ilgileniyorum ancak arayıp sormuyorum çünkü yazılı sınavın açıklanması ya da yazılı sonav sonrası henüz verilmemiş mülakat tarihinin bir an önce verilmesini sağlamaya çalışmak için yahut açıklanan mülakat sonrası işe başlanması için sürekli telefonla arayıp baskı kurmak işe yarayabilir ancak bu sürecin en sıkıntılı kısmı olan mülakat sonucunun açıklanmadığı evrede insan kaynaklarını aramanın hiçbir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Şu an emniyette inanılmaz bir yoğunluk var. Gümrük AB Uzman Yrd. sınavı çıkışı daire başkanıyla konuştum ve henüz yazılı sınav başlamadan soruşturmaya başlandığını söyledi. Bu FETÖ/PKK bağlantısı var mı ypk mu muhabbetinden dolayı kurumlar artık çok ince eleyip sık okuyor. Her kamu kurumu her alım için emniyete detaylı soruşturma yaptırınca emniyette dosyalar birikiyor ve bu yoğunluk da normalden daha çok geciktiriyor. Elbette bir mülakatın 6-7 ay açıklanmamasının ebebi bu değildir ancak eskiden 1 ayda açıklanan bir sınavın bu dönemde 2 ya da 3 ayda açıklanması normal karşılanmalı... Şu ana kadar kısa sürede açıklanan sınavlara bakarsak Özelleştirme ve Ulaştırma sınavlarını görebiliriz. Bu iki sınavın da otak noktası alım sayısının ve dolayısıyla mülakata giren sayısının az oluşudur. Merkez Göç, il göçle birlikte açıklanacağı için gecikmekteyken, SGK ise alım sayısının yüksekliği sebebiyle gecikmektedir. Bir de ÇSGB ve SGK gibi yerlerde hızlıyız dense bile bürokrasinin normalden daha yavaş işlediğini hesaba katarsak ocakta bile açıklanması sürpriz olmaz.
Ancak ben en azınan SGK'nın 3 Ocak'tan önce açıklanmasını istiyorum zira İçişleri AB Uzman Yrd. mülakatları 3-5 Ocak arasında olacak ve listedeki 40 kişinin 31'i SGK mülakatına da girdi. Şu durumda SGK olmasa bile mülakata girecek sayısı azalacağı için şansımın artacağını umut ediyorum. Gerçi SGK'yı kazanıp da "peh" deyip İçişleri AB Uzman Yrd. sınavına girip şansını deneyenler elbette olacaktır. Bunlar umarım akıllarında İçişleri varsa SGK'dan feragat ederler de daha çok isteyenler girer. Çünkü SGK'ya girip eğitim aldıktan sonra ben gidiyorum denirse o zaman yedeklerden alım yapılır mı, yapılırsa bunlara bire bir eğitim mi verilir, nasıl olur bilmiyorum. Sınavlara giren kazanan arkadaşların müfettiş yrd. ya da uzman yrd. arasında seçim yapma ya da turne süreleri farklı müfettişlikler arasında seçim yapma düşüncelerine saygı duyarım, taşradan ya da b kadrodan a kadroya geçmeye çalışmaya da saygı duyarım ancak aynı maaşı alacağı iki uzman yrd. mesleği arasında seçim yapma düşüncesine kesinlikle saygı duymuyorum. Umarım SGK açıklanınca bu husus dikkate alınır.
Kamuda zaten az olan alımların kısıldığı, puanların bir yıl geçerli olduğu, mülakat süreçlerinin ve işe girme süreçlerinin uzadığı şu KPSS A Grubu tarihinin en karanlık döneminde tüm hayatımızı buraya endeksleyip sonuç bekliyoruz ve artık bakanı mı müsteşarı mı ne arkasına alıp girdiği tüm mülakatları kazananlar varsa ve durmadan sınavlara girip a uzman yrd. sınavını kazanıp b uzman yrd. sınavını da kazanıyorsa Allah onları bildiği gibi yapsın. Torpilin varsa da, kazanınca otur şükret işine gücüne bak. Art arda az alım yapan birkaç kurumun mülakatını birisi kazanıyorsa ben ona iyi gözle bakmam...
-
@odtüsbky haklısın süreçler uzuyor dediklerin tamamen doğru. Tweet olayını şu yönden destekliyorum başkan bey denetmenlik sürecinde bir çok kez bekleyen adayları teskin etti. Bu bile belirsizlikten kat kat iyidir. Şu aşamada beklentimizi dile getirelim ki kimsenin umrunda değilmiş gibi bir hava oluşmasın. Gözardı edilmeyelim. Diğer hususta da şunu diyebilirim çok fazla kariyerist bir nesil olduk. Daha toplumcu, dayanışmacı ve fedakar olmak lazım.
-
@odtüsbky 22 kisi alan ulastirma 1 haftada acikladi. Sgk ile arasinda sayi olarak ucurum yok. Umarim surec burda da hizli.isler.
-
arkadaşlar ocak ayından önce %90 ihtimal açıklanmayacak bilginize. Zira güvenlik soruşturması için listeyi yeni yollamışlardı bundan 3-4 gün önce. Daha 1 buçuk 2 ayı var gibi de bir söylem oldu. Umarım o kadar uzamaz ancak bilginiz olsun.
-
@faizkoridoru bilgiyi nerden aldiniz? Zira bizim ulasabildigimiz kisiler surec hakkinda bihaber.
-
@faizkoridoru teşekkürler bilgi için.
-
@posner üzümü ye bağını sorma demişler.
-
1 bucuk 2 ay mı ?Zaten sınava gireli bir ay oldu ve toplamda bu neredeyse 3 ay eder.az bir süre mi bu yeni kpss sonrası açıklansınlar olmadı
-
Denetmen Yardımcılığı'nda 1600 kişi mülakata girdi ve 400 kişi alındı.Sonuçlar 3 ayda açıklandı. Uzman Yard. 220-240 arası kişi mülakata girdi ve 60 kişi alınacak. İkisine de aynı açıklanma süresini nasıl biçiyorsunuz hayret..
Ben yıl bitmeden açıklanacağını düşünüyorum. -
Neden kimse bu mülakattan bir beklenti içinde değil ? Tuhaf değil mi? Var mı bir gelişmeden haberi olan birileri
-
Kurumu aradım. Ne yazık ki bir bilgi yok.
-
@İNSAN anladım kardeşim eyvallah. Ocak ortasini bulur gibi geliyor.. En iyisi beklentiye girmemek.